Op naar Leiden, voor de 7e keer

Uit den ouden doosch (2005): mijn eerste halve...
ook in Leiden

Leiden, de sleutelstad, zo genoemd vanwege de twee sleutels in het gemeentewapen. Ik heb iets met deze stad, niet dat ik mij “Leienaar” voel ondanks dat ik er wel ruim 40 jaar geleden geboren ben, toen nog in het Sint Elisabeth-ziekenhuis op de Hooigracht. Ik werk al 19 jaar in Leiden toen JVC in 1991 verhuisde van Zoeterwoude Rijndijk naar de grens van Leiden en daar een nieuw pand opende, pal langs de A4.

De meeste binding heb ik denk ik wel met Leiden door de Leiden Marathon. Mijn allereerste hardloopwedstrijd was ook in die stad. 10KM in juni 2004. Die 10KM liep ik destijds in 49:02. Het jaar daarna liep ik in Leiden ook mijn allereerste halve marathon, niet onaardig, met een eindtijd van 1:35:48. Leiden miste ik daarna geen enkel jaar. In 2006 was de temperatuur 30 graden in Leiden maar ook toen liep ik de halve. In 2007 ook weer de halve, in 1:36. In 2008 opnieuw de halve, relaxt vanwege een enkelblessure die ik een paar maanden daarvoor opliep bij een dansfeestje. Vorig jaar liep ik de hele marathon in Leiden, als training voor de roparun. Deze liep ik samen en lachend uit met Claudia, die daar ook nog even de prijs van 3e dame binnenhaalde. De Leiden Marathon 2009 is dan ook, tot nu toe, mijn leukste marathon ooit geweest.

Zondag zal ik voor de 7e keer op een rij meelopen in de stad van haring en wittebrood. Deze keer als haas voor Sylvia die daar een nieuw PR wil gaan lopen, lees: onder de 1:38. Voor mij zal het een goede test zijn voor mijn knie. Dit tempo (zo rond de 4:35) zal ook het tempo zijn wat Tref en Co volgende weer in de Roparun wil gaan lopen.

Leiden zal weer een klein bloggersfeestje worden. Van de partij zullen zijn: Angeline, Jacqueline, Pim, RunningHans, MarathonTon en Richard vd Klis, Rencapy, Cock, en ja, zelfs mega-marathon-Belg Koen komt naar Leiden, maar ook John en Ans komen even buurten, met de nodige zoomlenzen. Ik ben er vast en zeker nog wat namen vergeten te noemen.. dus laat maar weten! 09:45 uur in de Pieterskerk lijkt mij een mooie plek voor een Meet & Greet.

Tot zondag allemaal!!! (en speciaal voor het Leidse JVC zal ik zondag in mijn JVC shirt lopen)

Leiden Marathon 2009 from TIEN Producties on Vimeo.

>