1/2 marathon van Leiden 2007

eh… laat ik beginnen met te zeggen dat ik geen PR heb gelopen, ondanks ik dat wel tegen een aantal mensen heb gezegd… soms ben ik blijkbaar even de weg kwijt… maar hoe dan ook: ik heb wel lekker gelopen.


De buit van Leiden
de buit van Leiden

Het verslag:

Ik was redelijk vroeg in Leiden. Auto geparkeerd op de Parking Haagweg waar meer dan voldoende plek is. Een busje brengt je gratis naar de Pieterskerk. In de bus nog even gekletst met een man uit Haarlem die voor de Amsterdam Marathon in training is. Al snel liep ik de webloggende pacers tegen het (afgetrainde) lijf. Hans gaf het tempo aan voor de 4 uur op de marathon en Mark de 2 uur op de halve en zou daarna verder pacen voor de hele maraton. Buiten, bij de tassengarderobe nog gewacht op andere blogger maar helaas was het te druk en waren sommige te laat. Nog even snel op de foto met de pacers en op zoek naar wat bekenden in het startvak.


De pacers van Leiden en ik zei de gek
Mark en Hans met de ballonen, die na wat gefrübel wat
comfortabeler op de rug zatenOp de Breestraat hoorde ik plotseling: “Hee, Ronald, leuk dat ik je nou eens zie”… “eh ja, leuk maar wie ben jij?” De man wees op zijn naam op zijn startnummer… “Oh.. Lodewijk!!” Tja, van de bekende webloggende-Haagloper ken ik alleen zijn ogen. Vanavond vandaag ben je voor iedereen bekend 🙂

Scherp en Onscherp meets RR
Scherp en Onscherp meets RR

Collega Henk kwam ik ook nog tegen. Henk, die elk jaar voor Uitzendburo Switch loopt is nooit te missen in zijn opvallende shirt. Elk jaar doet hij, vrijwel ongetraind de 10KM om daarna lekker bij te komen in een van de vele kroegen in Leiden.


JVC'ers in Leiden
Wat een geweldig startnummer Henk!

In het startvak raak ik in gesprek met een man (Herco als ik mij niet vergis) die een shirt van de New York Marathon 2006 aan heeft. Hij, en zijn vriendin Sylvia hebben NY samen gelopen want niet eens gepland was, Herco heeft Sylvia in New York ontmoet. Ze zaten nota bene in hetzelfde hotel in Brooklyn waar Miranda en ik ook zaten. Sylvia zei dat ze gehoord had dat er er een Nederlandse loper in het hotel zat die elke dag zijn weblog bewerkte.. hihi, guess who 🙂
Herco en Sylvia zijn nu in training voor de Peking Marathon, start op het Tiananmen plein en de finish in het Olympisch stadium… gaaf!!

Ok, genoeg chitchat, de race info:

Leiden is druk. Ik weet niet precies hoeveel er mee doen aan de halve maar het zijn er wel een paar duizend. De eerste 3KM is het onmogelijk tempo te maken (misschien moet ik toch maar meer naar voren in het startvak of een KNAU-licencie regelen). Het weer was goed, bewolkt en een graad over 19. Soms voelde het warm aan maar over het algemeen was het qua temperatuur goed te doen. Vlak voor Zoeterwoude zie ik twee Corus lopers. Rinus herken ik gelijk, ga naast ‘m lopen en heb even een kort gesprek met hem. Daarna is het weer tijd op het tempo op te voeren. Oud collega Martine staat langs de kant in Voorschoten (thanks). Langs het water van De Vliet loopt het tempo iets terug, ook in de wijk Stevenhof kan ik niet helemaal de 4:30 vasthouden. In de Stevenshof staat wel veel publiek langs de dank en regelmatig klap ik terug naar ze om ze te bedanken voor de steun.

De temperatuur loopt iets op dus de bekende mannetjessponsjes doen goed dienst, zeker bij de vele bruggen in deze Leidse wijk. Daarna richting de Jacob Catslaan. Deze staat is altijd helemaal versierd en het is een genot om daar door heen te mogen lopen. Op 18KM moedigt JVC collega Elly mij aan en staat met een flesje sportdrank klaar… “sorry El, ik heb nog”.. en eigenlijk moet ik wat lozen.. dus geen drinken meer aub. Even verderop staat kennis Monique voor de tweede keer mij toe te juigen. Collega Henk is al klaar met zijn 10KM en staat buiten bij een kroeg naar mij te schreeuwen en ik zie ook nog een oud klasgenootje. Tijd voor een versnelling. In de binnenstad van Leiden gaat het tempo richting de 4:20 en 500 meter voor de finish gaat het nog sneller. In de laatste 100 meter wordt het een heuse eindsprint met een man naast mij en we versnellen tot meer dan 20KM/u. Voor mijn gevoel kon ik ‘m hebben maar een paar meter voor de finish kon ik niet meer langs een paar anders lopers.. Ik vergeet mijn Garmin uit te zetten maar mijn eindtijd blijkt later 1:36:33 te zijn. (Uitslagen nog niet on line)

Ik neem mijn medaille in ontvangst en pak wat te eten en te drinken. Alles uitstekend verzorgd: er is Extran, koelers met water, appels, banaan, sinasappel en zelfs bier (light)


Biertje?
Ziet er goed uit… eh.. dat bier

Na de finish zie ik Ronnie en Janna, het snelste stel van Nederland. Janna heeft een formidabele 1:34 gelopen en Ronnie is mijn zijn 1:16 9e geworden.. WOW! Ronnie stelt de man naast hem voor. Ik herken ‘m niet maar Ronnie vertelt later dat hij ook een blogger is.. “wie dan?”.. het blijkt onze eigen Snakemaster te zijn!


Webloggers United
Op de foto met de snelle Janna, Ronnie en Snakemaster

Ik klets wat met hem maar let ondertussen ook op de lopers.. Frederica heb ik nog niet gezien… maar daar komt ze aan. Leuk om haar nu eindelijk eens te ontmoeten. Met Snakemaster loop ik terug naar de kerk en fungeer daarbij als Snake’s persoonlijke gids door Leiden. De zon breekt door, de marathongangers krijg het nog zwaar lijkt mij..

Leiden 2007, geen nieuw record maar wel lekker gelopen en ook mijn enkel hield het goed. Data: 21,097KM< 1:36:33, gemid. tempo: 4:35 min/km, 13,1 km/u, 1750 Kcal. Alle foto’s vind je in mijn fotoalbum

TTSM data:

>