Leidschendam e.o. verkennen met Sylvia

Eh, het lijkt misschien dat ik alleen maar met vrouwen loop de laatste tijd.. en ja, eigenlijk is dat wel waar. Toch is die knieblessure wel erg leuk 🙂
Gisteren zijn we op bezoek gegaan bij Sylvia en Pieter in Leidschendam. Sylvia is een oud JVC collega en ken ik al meer dan 20 jaar. Ze is eigenlijk altijd al erg sportief geweest maar de laatste 2 jaar heeft ze het hardlopen ontdekt. En hoe! Vreselijk fanatiek maar wel op een leuke manier. Onlangs liep ze in Rotterdam haar 1e marathon in 3:35… er zit dus zeker nog meer in deze dame!

Nadeel voor onze partners is dat, wanneer we bij elkaar op bezoek gaan, Sylvia en ik te veel kletsen over het hardlopen. Dus de laatste tijd doen we dat anders. Miranda en Pieter, die het ook goed samen kunnen vinden sturen ons naar buiten om een rondje te doen zodat we, bij terugkomst, klaar zijn met de hardloopnieuwtjes. De vorige keer was dat al goed bevallen met een duurloopje van Alphen a/d Rijn naar Leidschendam. Gistermiddag, na een ochtend van regen trok het helemaal open dus mooi weer voor een klein duur-duo-loopje.

Tussenstop op de baan Sylvia's AV

Sylvia nam mij mee Leidschendam uit, langs Voorburg richting Rijswijk. Een mooie route langs de Vliet met een kleine tussenstop bij haar atletiekvereniging AV Sparta. Het hek van de club was tegen onze verwachting open en de baan lag er verleidelijk bij. Een extra rondje van 400 meter moést gewoon even gelopen worden. Daarna weer verder richting Rijswijk. En terwijl we een comfortabel tempo van ong. 5:00min/km aanhielden konden we lekker bijkletsen. Favoriete onderwerpen waren de marathon, het herstel ervan en de volgende plannen.

Een paar maanden geleden had ik Sylvia al beloofd haar te gaan hazen op de halve marathon in Leiden maar mijn knieblessure zou misschien dit plannetje tegen kunnen houden maar de knie voelt goed en ik durf het wel aan. Leiden wilde ik sowieso lopen. Het is een jaarlijkse vast prik, als sinds 2004. Ik had bij het niet kunnen hazen van Sylvia al een ‘backup-opdracht’. Het hazen van Claudia’s buurvrouw en ook hardlopende weblogster Angeline. Dit maak ik zeker nog een keer goed met je Angeline!

Kodak... eh.. Nokiamoment: het bruggetje Voorburg in

De route ging verder Rijswijk uit langs Nootdorp en weer terug onder de A4 en A12 door terug naar de Vliet. Tijd voor een foto’tje van het pittoreske brugje over deze vaart Voorburg in (Wijkerlaan) en via deze voorstad van Den Haag liepen we terug naar Leidschendam. Bij een restaurant zaten drie mannen met een zuid Europees uiterlijk ons aan te kijken (of keken ze alleen naar Sylvia?) totdat er één enthousiast “MARATHON – MARATHON!!” begon te roepen. Kwam het omdat ik in een Utrecht Marathon shirt liep?? Sylvia legde even uit dat de mannen van Grieks Restaurant Marathon waren 🙂

Ongeveer 800 meter voor het einde van de loop stonden we even stil en kon ik mijn loopmaatje uitleggen hoe de back to start functie op haar Forerunner 405 werkt. Met de Back to Start functie vertelt je Forerunner hoe je weer terug komt bij je startpunt. Altijd handig voor op vakantie of het lopen in onbekende gebieden. Het werkt op de FR405 gelijk als op de FR305 zoals in beschreven in dit bericht alleen geeft de FR405 een kompas en afstand weer, dus geen ‘stippellijntje’ maar zal je wel waarschuwen als je terug op je ‘oude’ route bent als je een ‘afslag’ nadert.

Na de loop lekker gedoucht en aan de pizza gegaan. Ter afsluiting namen we allemaal een McFlurry… maar goed dat we 17KM hebben gelopen. Weer dank voor de gastvrijheid Pieter & Sylvia en natuurlijk deze leuke duurloop, een geslaagde middag/avond. Tot in Leiden!

Data: 17,1KM, 1:28 uur, gemid. tempo 5:08min/km (11,7km/u), hartslag 140bpm>