De weg terug is lang..
Ronald's Nike's

…maar beetje bij beetje gaat het weer een stukje beter met lopen. Vanavond was de planning om richting Ter Aar te lopen in Z1 tempo en daarna terug in een snel duurloop tempo met HF max 162. Ik heb ook andere schoenen aangedaan. Mijn zelf-ontworpen Nike’s liggen eigenlijk een beetje verloren in mijn kast omdat ik de laatste zo bezig ben met mijn nieuwe Nike’s.

Het was mistig en koud maar na 10 minuten op het Dijkslootpad richting de polder van Alphen gingen mijn handschoenen uit en de mouwen omhoog. Qua temperatuur viel het toch wel mee.. de wintertight hoeft niet meer aan en eigen is die thermo-onderbroek ook niet meer nodig.. het wordt weer lekker loopweer.

De eerste 5,6KM in Z1 en dat ging goed alhoewel ik soms iets over de HF 145 ging. Na 37 minuten kwam ik aan in Ter Aar om daarna 180 graden te draaien en in een sneller tempo terug naar Alphen te lopen. De terugweg ging een stuk sneller en mijn enkel hield het goed vol. Na 5,4 KM was ik weer aan het begin van het Dijkslootpad en 28 minuten verder. Gemiddelde HF 161. De laatste 500 meter ben ik gaan versnellen naar 15 km/u, gewoon om even te zien hoe dat ging… en ja, dat ging best lekker.

voor mij de 10 deze keer

Ik zie de 10KM van Alphen op 12 maart wel zitten… en hoop natuurlijk op een mooie eindtijd maar ik moet nog wel wat intervaltrainingen gaan doen.. die snelheid hé… die is nog niet terug.
Aldus, vanavond 11KM gelopen, totale trainingstijd 1:05:38 en 998 Kcal kwijt.

Morgen weer even op bezoek bij Corné, de Fysio… eens kijken wat hij nu in petto voor mij heeft.

p.s.: Nieuw aan mijn lijstje hardloopweblogs: RickRun, een enthousiaste hardloper, zolang het maar niet te hard gaat. Elke maand loopt hij wel een wedstrijd met als hoogtepunt de halve marathon van Drente op 27 mei.


rickrun.web-log.nl

>