MRI, BBQ en Roosendaal

MRI van een kniegewricht (niet mijn knie)

Twee weken geleden had ik mijn tweede afspraak bij Michael van der Werve, sportarts in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Voor de Roparun had hij al naar mijn knieblessure gekeken maar wilde na dit ‘hardloopfeest’ even opnieuw mijn knie controleren. Zijn antwoord op mijn opmerking dat ik ‘de roparun rustig aan zou doen’ was nl: “O, dus je gaat ‘m fietsen… ” eh.. nee, doc…

Bij deze tweede afspraak voelde hij toch wat vocht en kon sneller een pijnlijke plek vinden dan de 1e keer. Mogelijk heeft de roparun toch een ‘sluimerende’ blessure blootgelegd. Hoe dat ook, hij wilde voor de zekerheid een MRI scan van mijn knie laten maken. Goed plan, want dat wilde ik nu ook wel eens. Uitsluitsel waarom ik al sinds begin maart niet meer soepel en ontspannen kan lopen. Vandaag is die MRI scan gemaakt. Even na 12 uur vanmiddag mocht ik mij melden op de afdeling radiologie van het eerder genoemde ziekenhuis. Ik werd naar een kamertje gebracht waar ik mijn broek uit moest doen en alles wat van metaal is gemaakt, afdoen, voor zover mogelijk. Nee, heb geen stalen platen in ledematen of andere ‘oorlogswonden’. Even dollen met de assistenten dat ik wel een leuk muziekje op mijn hoofdtelefoon wilde hebben. De MRI-scanner maakt zoveel herrie dat een leuke afleiding wel wenselijk is. En daar lag ik, 15 minuten languit, mijn knie in een apart ‘tunneltje’ en met mijn onderlichaam in de scanner. Terwijl het apparaat een ‘ingesprekstoon’ over 500 watt speakers maakte, althans, zo kwam het op mij over, luisterde ik naar Rock DJ van Robbie Williams, gevolgd door de 40 voetbalhits bij Radio Veronica.. ja, maar, die wilde ik niet horen!! Zal ik op de noodknop drukken voor andere muziek?? Bewegen mocht ik niet, dus druk zwaaien naar één van de dames achter de glazen wand was geen optie.. nou ja, dan maar een powernap en aan leuke dingen denken.

Opeens stond er weer een assistente naast mij, de scan was gereed. Jammer, ik lag wel lekker. Nam weer afscheid van de dames en verliet het ziekenhuis. Woensdagmiddag, 30 juni, heb ik weer een afspraak met de sportarts om de resultaten van de scan door te nemen. Hopelijk komt er iets duidelijk uit want ik word inmiddels wel een beetje gestoord van mijn knieblessure. Oh, de afbeelding hiernaast is niet van mijn knie maar heb ik ‘geleend’ van RunningHans. Als voorbereiding heb ik even zijn berichten in de categorie ‘blessures‘ gelezen. Het knie-operatie filmpje bevat nogal .. tja, wat zal ik zeggen, heftig knipwerk 🙂

Wat er er verder nog te melden? Morgen ga ik mijzelf een heeeeel kort koppie aan laten meten.. nee, niet kaal maar wel kort… best wel eng.. zo kort heb ik het nog niet gehad. Nou ja, wel handig alvast voor de vakantie. Zaterdag overdags op pad met het hele gezin naar wat ‘familieleden’ en ‘s avonds is bijna het hele Roparun-team 247, Tref & Co op de team-BBQ in Rotterdam Overschie. Dat wordt weer een leuk weerzien met alle Treffies. Mooie momenten en sterke verhalen delen!

Best lekker... zo'n hamburger van de BBQ

Zondag is het weer tijd voor een duurloopje maar zoals aangekondigd zal ik die in een andere omgeving doen. Voor vaderdag heb ik van de kids een mooie oorkonde/contract gekregen met daarop de goedkeuring “zo vaak hardlopen als Ronald wild”… Gelijk dus daar maar gebruik van maken, hihi. De halve marathon van Roosendaal staat al een paar jaar op mijn lijstje van ‘te lopen leuke loopjes’ dus zondag zal ik rustig aan gaan hobbelen in deze gezellige Brabantse stad. Nee, heb nog geen haasklusje maar weet zeker dat er ter plekke eentje ‘geregeld’ wordt. Het beloofd weer een ware tweetup te worden. Vele twitterende lopers gaan daar lekker hardlopend van de zon genieten. Lekker rustig aan want het wordt veel te warm voor snelle tijden! Tot zaterdag of zondag!

Mooie oorkonde / contract

>