Routes omzetten voor in je Garmin Forerunner (via afstandmeten.nl)

update: 6 apri 2013: Afstandmeten heeft zijn GPX bestanden aangepast waardoor je nu deze gelijk kunt importeren in GarminConnect. Lees alles op de site van Trail-Running.nl

www.trail-running.nl/Trail-running/trailrunning-nieuws/afstandmeten-werkt-nu-met-garmin-connect

RunningHans vroeg mij vandaag hoe hij de routes die op de 60 van Texel website kan omzetten naar een file die je in de Garmin Forerunner kan importeren. Een goede vraag Hans!

In Garmin Training Center kun je alleen .crs en .tcx bestanden (koersen) importeren (en daarna overzetten naar je Garmin Forerunner) maar de meeste routes zijn opgemaakt in een ander formaat zoals .gpx of .gdb.
Nu kun je gebruik maken van allerlei Route Converters zoals deze uit Duitsland maar de oplossing is veel eenvoudiger.

Hoe krijg je nu deze routes in je Garmin Forerunner?

Ga eerst naar de site waar je de routes kunt downloaden, zoals hier bij de 60 van Texel en kies de .GPX file die jij in je Garmin wil hebben.

Alles wat je nu nog nodig hebt is een gratis account bij www.afstandmeten.nl.
Meld je even aan en log in!

Ok, laat het grote omzetten beginnen!1) Druk op de “importeerknop”

2) klik op “bestand kiezen” en selecteer je zojuist door jou gedownloade GPX file en klik daarna op “importeer”

3) Je krijgt nu de route (in GPX) te zien op een landkaartje.. heel mooi maar je moet ‘m eerst even opslaan bij je eigen routes. Klik daarvoor op de knop “Sla op”

4) Geef een duidelijke omschrijving van de route die je nu gaat opslaan want als je voor “publiek” kiest kunnen andere gebruikers van afstandmeten.nl
je route ook eenvoudig vinden, zoals de door mij opgeslagen 60 van Texel route

5) De route staat nu opgeslagen onder “zelfbewaarde routes” en kun je vanaf nu altijd benaderen onder je eigen afstandmeten.nl account.
Nu komt het eigenlijke omzetten naar een bestand van je Forerunner kan lezen: Klik op de “Export” knop

6) Je Garmin Forerunner heeft een .TCX file nodig, dus klik op “exporteer naar tcx”

7) De .tcx file wordt nu automatisch gedownload, vaak naar je buroblad (of je downloadmap, afhankelijk van je browserinstellingen).
Ga nu naar je Garmin programma: Garmin Training Center en kies onder “bestand” voor “Importeren” en dan “Koersen”

‘8) Ga naar het vakje “bestandstypen” en verander hier van .crs naar .tcx files en klik het zojuist omgezette .tcx bestand aan en druk op de “openen” knop


Taaadaaaa!! Je koers staat nu onder het tabblad “koersen” en het enige wat je nu nog hoeft te doen is je Garmin Forerunner aanzetten en daarna op de “verzend naar apparaat” knop te drukken.

De route wordt nu overgezet naar je Forerunner en kies op je horloge bij trainingen / koersen (of ritten) de zojuist door jou overgeseinde route.
Via deze manier kun je trouwens ook routes die je zelf maakt op www.afstandmeten.nl opslaan in je Garmin. Maak eerst de route door de punten aan de klikken waar je wil gaan lopen en volg daarna de stappen van af het punt “Sla op” (stap 3)

Heel veel fun!

oh… als kleine service heb ik de loop route en de fiets route van de 60 van Texel al voor je op mijn weblog gezet… klik een klein stukje terug in deze zin op jouw keuze 🙂

veel groeten van je Garmin Forerunner Expert!

>