Coach Rob, dank voor alles!

Lang geleden, op 28 februari 2006 schreef ik het volgende:

“Gisteren heb ik mij bij Rob Veer, o.a. trainer van het RW Dreamteam aangemeld* voor het verkrijgen van een loopschema en coaching. Ik vind het erg prettig als een zeer ervaren trainer/coach mij begeleid tot aan de New York City Marathon. Zeker omdat ik het afgelopen jaar met een eigen schema heb gewerkt en dat mij toch de nodige problemen (blessures) heeft opgeleverd. Over twee weken verwacht ik met het schema van Rob te kunnen beginnen… daarover natuurlijk later nog veel meer.”

Nu zijn we inmiddels 138 wedstrijden verder, waaronder 36 marathon maar trainingen heb ik (voorlopig) niet meer nodig. Mijn nieuwe levensritme, noem ik het maar even gemakshalve, heeft een andere loper van mij gemaakt. Ik loop al sinds 2004 met de nodige uitdagingen en PR pogingen waaronder die sub 3 op de marathon maar nu is het tijd om rustiger aan te doen.

Ik loop nog wel maar al dat snelle hoeft voor mij niet meer zo. Ik loop ook minder wedstrijden en besteed meer tijd aan mijn lief en mijn kids. Mijn blog is een wedstrijddagboek geworden, het actief, bijna dagelijks bloggen laat ik aan de nieuwe, jonge hardloop-generatie over. Daarom hebben Rob en ik, in goed overleg, besloten onze samenwerking, na bijna 10 jaar, te beëindigen.

Ik kijk terug op veel mooie trainingen. Zo kan ik mij het trainen in Z1 goed herinneren… man, wat ging dat langzaan of alle heftige sub 3 trainingen. Rob is een vriendelijke en fijne trainer en heb genoten van onze samenwerking, met als hoogtepunt natuurlijk de marathon door ‘zijn’ Chaugey.

Rob, nogmaals dank voor alles! Ik ga je zeker nog zien. Inmiddels heb ik genoeg van je geleerd om mijn resterende loopdoel te behalen: mijn 50e marathon lopen op mijn 50e verjaardag in augustus 2019. Dit jaar nog twee marathons en dan drie marathons per jaar, dat moet nog wel lukken 🙂

Dank Rob Veer

>