Groen licht voor 50KM en bijzondere post

Ja, ik mag meelopen!

Vandaag stond ik met knikkende knieën in de praktijk van Corné, “mijn” fysio. Eerst het hele verhaal over het diep gaan bij de marathon van de Haarlemmermeer (3:06), de vele wedstrijden de afgelopen maanden waarvan de laatste 4 in 4 weken tijd had Corné al zo iets van…. ben jij wel helemaal goed hersteld van die marathon in Hoofddorp en Nieuw Vennep? Kort daarop liep ik immers de Berenloop op Terschelling tegen de planning in niet op een rustig tempo maar in een nieuw PR van 3:03… dat ik nu de rekening gepresenteerd krijg kon niet uitblijven.

Of ik even wilde gaan liggen… maar alles wat Corné bij mij deed voelde goed aan, tot ik spieren in mijn bovenbeen moest aanspannen en mijn knieschijf omhoog moest brengen. “Zie je verschil tussen je linker- en rechterknie? Nee? Kijk, links gaat je knieschijf recht omhoog, rechts wijkt hij wat naar rechts.. ik heb het idee dat het hier pijn doen bij je”… hij drukte met zijn vingers net naast mijn knieschijf.. WAAAAAHH.. ja, voel ik wel.

Oordeel: het kraakbeen in mijn knie is overbelast. Geen ernstige blessure maar wel eentje die door relatieve rust moet worden aangepakt.

Oplossing: een maand hersteltraining. Terug naar 3 x in de week trainen zonder zwaar interval werk of hoog tempo.

Corné heeft mij wel groen licht gegeven voor de Be More Ultra Tour etappe op zondag.. oefff. Morgen zal ik niet trainen bij AAV’36 maar wel even na afloop langs gaan want trainer Ruud is jarig (=gebak!). Donderdag zal ik zeker bij de Be More Ultra Tour avond-etappe gaan kijken bij het 15 en 30KM wisselpunt, Restaurant Blinckers in Castricum. Eventuele lopers die daarna terug willen naar de start/finish (DEM in Beverwijk) kunnen met mij meerijden.

Ik ben dus weer helemaal gerust gesteld. Het is geen lopersknie, meniscus- of peesaanhechtingprobleem. RR heeft iets te veel gedaan. Gelukkig had ik april al uitgeroepen tot rustmaand. Geen wedstrijden maar wel lekker rustig lopen. Utrecht Marathon wordt dus aanmoedigen maar dat vind ik ook onwijs leuk om te doen!

Dan…. vandaag.. bijzondere post. Vanochtend gooide ik dit bericht op twitter:

Alles wat je tweet wordt blijkbaar gelezen...

Dit bericht is blijkbaar terecht gekomen bij de Gemeente Alphen aan den Rijn want vandaag kreeg ik onderstaande brief inclusief een exclusieve aanvulling op het Alphen aan den Rijn kwartetspel in de bus. Een heel leuk gebaar van ‘mijn’ gemeente. Toch maar eens kijken of op 1 april deze kaartjes in de winkels worden uitgedeeld 🙂

Brief van de Gemeente

Het bijzondere kwartet

Update Alphen kwartet

Wie zou toch die hardloper zijn van de gemeente Alphen aan den Rijn, die achter deze brief zit? Is het onze vorige burgemeester en marthonloper Nico Schoof? Of is het de allersnelste hardloper bij onze politie, de man de luistert naar de naam Frank, en onlangs nog, (ok brutotijd) de allersnelste ‘recreant’ werd op de 20 van Alphen en daarmaa de tweede tijd liep van alle ‘Alphenezen’?

Hoe dan ook.. dit was een een leuke thuiskomer, dank Hardloper!! Gisteren was een pech dag.. vandaag was alles leuk! Goed nieuws bij de fysio, de roze hardlooprokjes aktie, leuke berichtjes over twitter en deze brief. En morgen… dan begint het Be More Ultra Feest bij Kees in IJsselmuiden! En je kunt nog steeds meelopen!!

>