Spontane duoloop en nog één keer de Zuiderzee Marathon

De trainingen voor Eindhoven zijn in volle gang. Ik wil mij de komende maanden puur met trainen bezighouden en mijn lijf klaarstomen voor een snelle marathon in de lichtstad. Tot die tijd heb ik maar één wedstrijd gepland en dat is de Oranje Kedeng Kedeng Spoor Marathon. Deze jaarlijkse, opvallende marathon in Roelofarendsveen, ook wel bekend als One en Only gaan we met minimaal 5 AAV’36 teams lopen. Op 17 september staan er, voor zover nu bekend, twee damesteams en drie herenteams van de RoadRunners 1 groep aan de start.

De verwachting is dat op zaterdag 17 september de snelle mannen en vrouwen van RR1 hoge ogen gaan gooien en ik mag meedoen in het snelste team van AAV’36. Voor die tijd gaan we met héél veel tweeps en bloggers richting Zeeland waar Curly, de bekendste hardloopster van die provincie, voor de 3e keer de Kustmarathontraining organiseert. 25KM over het parcours van de zwaarste marathon van Nederland. Dat wil je niet missen op zondag 14 augustus! Daarna, op zondag 4 september wordt er nog één keer de Zuiderzee Marathon gelopen.. nou ja, 30KM daarvan, straks meer hierover.Nog even de editie van 2010, mooie training in Zeeland – Film: www.hardlopendeboer.nl

Vandaag stond er een pittige interval op het programma. Van coach Rob moest ik 5 x 200 meter in 39 seconden lopen met 200 meter dribbelen tussendoor en daarna 5 x 1200 meter in 4:36 minuten en 300 meter dribbelen. Pittige tempo’s van 3:10min/km en 3:50min/km. Net van huis vertrokken zie ik op het Dijkslootpad een hardloper aankomen, soepele tred en gekleed in een Roparun shirt. Hij stopt, zegt hallo en vraagt of ik net begin met mijn training. Nadat ik positief antwoord zegt hij: “Ik ook, zal ik met je meelopen?” … ik twijfel even en zeg dat ik best hard zal gaan na het inlopen. De man kijkt mij een beetje vreemd aan en zegt dan: “ok, is goed, ik doe wel mee…” en zo gaan we samen op pad en beginnen na ongeveer 1,5km het het programma.

De 200’tjes gaat lekker. Op zo’n afstand kun je knallen dus die 3:10min/km (over de 18km/u) zijn te doen. De Roparunner loopt soepeltjes mee… zelfs nog iets harder… pfff.. wat een tempo heeft die man. Na de 5 x 200 even rustig doordribbelen en ik zeg tegen hem: “bij de molen beginnen we met de 1200meters” … eens kijken of hij dat vol kan houden. Mijn Garmin geeft de piepjes en we gaan los. Snel bereiken we beoogde 3:50min/km en meneer maakt gewoon nog grapjes tussendoor. “Beetje sneller”…. wat een blaaskaak zeg… wacht maar, we moeten er vijf. De 300 meter herstel is kort maar de 1200’tjes gaan goed. Ook met wind tegen. De derde 1200m is 3 meter korter door de opstaande brug in Woubrugge.

Zonder dat die ‘uitslover’ het ziet sta ik uit te hijgen op de slagboom. In de laatste twee breekt hij vast wel… en we gaan weer… terwijl we richting de randweg van Alphen lopen, passeert een stelletje op de fiets ons. De roparunner zegt: “haha, dat meisje lacht naar ons omdat jij als een oorwurm kijkt en ik met haar flirt ondertussen” … die gozer wordt nu echt vervelend en ik maak een botte opmerking over zijn grijze haren.. Dit is oorlog maar hij loopt wel heel makkelijk. Dan de laatste 1200 meter.. pff… ik laat mij niet kennen maar die wijsneus zegt weer doodleuk “we gaan te laaangzaaaam”.. pfff.. ok, dan versnellen, kom maar mee… en dan zegt hij dat hij een paar dagen geleden nog 500’tjes deed op meer dan 19km/u… what??? ik wil niet meer lopen met die vent… !!

Afzien met een spontane, aanhakende hardloper

We dribbelen Alphen in en gaan richting mijn huis, de roparunner loopt soepeltjes mee… deze hardloper uit Alphen is toch wel heel snel. Ik vraag ‘m of hij ook Eindhoven loopt en jawel… ik heb mijn haas voor mijn volgende marathon gevonden…. want deze Roparunner is niemand minder dan Frank, beter bekend als FrankRoadRunner. Hihi, wat een toeval dat ik je tegenkwam… of was het geen toeval… misschien houdt hij mij wel in de gaten… nou ja, hoe dan ook, het was een leuke spontane duoloop! Thanks Frankie!!

Voor wie het leuk vindt, de data van de loop

Dan nog even dit:

Op zondag 4 september zal ik samen met Kees, aka KeesdeLoper een duurloop gaan doen van 30km. Niet zo maar een parcours maar de eerste (of laatste… daar zijn we nog niet uit) van de vorig jaar beëindigde Zuiderzee Marathon . Deze bijzondere marathon van Urk naar Zwolle stond op mijn “must run-before-I-die” lijstje maar helaas is het er nooit van gekomen. Toen ik dat vorig jaar met Kees besprak zei hij: “dan lopen we die marathon toch gewoon in de zomer van 2011 samen?”

ZZM2011 ? Mooi loopplan Kees!

Trainer Rob Veer, loopgoeroe voor Kees en mijn persoontje vond het echter te lang. We mochten wel 30KM doen want dat past beter onze schema’s. (Kees loopt ook Eindhoven) Toen wij dit op twitter aankondigde waren er gelijk een paar lopers die wel mee wilde. Prima plan maar aangezien de route over de openbare weg gaat is er niet zo veel ruimte voor een grote groep. Samen met Kees hebben we een limiet van 12 lopers ingesteld omdat we ook nog vervoerd moeten worden van B naar A, het startpunt. Het wordt een stevige duurloop waarbij het tempo tegen de 5:40min/km (11km/u) zal gaan liggen. Als je mee wil laat dan even een reactie achter op dit bericht. Meer info volgt tegen die tijd op dit blog. Het beloofd een leuke, bijzondere 30KM te worden 🙂

De Route wordt Urk - IJsselmuiden (punt 6) of Schokland (3) naar Zwolle (End)

>