Mooie Z1
Een oudje.. maar nog steeds mooi

Vanavond een mooie Z1… en dan bedoel ik niet die fraaie BMW Z1… een Roadster, door de autobouwers uit Beieren geïntroduceerd in 1986 met hele bijzondere deuren die naar beneden “verdwijnen”….. eh, ik geloof dat begin af te dwalen…. nee, vanavond een lekkere Z1 training. Ik vond dat ik de vorige loopjes toch nog te snel ging voor een echte Z1 dus voordat ik vertrok heb ik mijn laagste hartslagzone ingesteld naar 135-145… (mooi zo’n Polar met 4 verschillende instelbare hartslagzones per trainingsprogramma (1 van 5)). Het lopen op zo’n lage hartslag gaat zonder moeite maar vraag niet in wat voor tempo… tergend langzaam maar met duidelijke voordelen:

1) een goede marathontraining om je hartslag omlaag te krijgen
2) minder belastend voor (enkel)blessures
3) betere vetverbranding
4) en… het tempo gaat naar wat trainen op Z1 vanzelf omhoog

Tempo (Pace): ik zat op 7 min/km met een gemiddelde snelheid van 8,7 KM/u. Een hardloper die mij twee keer passeerde kan twee dingen hebben gedacht: -Man, loop toch door, slak.. of zeer waarschijnlijk: hee, een Z1 trainer… laat ik hem even groeten.

De pijnlijke enkel hield het ook beter uit. Ik heb 3 stukken gedaan van 23min , 13min en 19min met daar tussendoor het nodige rekken en strekken… al met al een lekker loopje van 7,9KM met een looptijd van 55 minuten…

Kwak kwak

Het lopen door de vrieskou vind ik heerlijk.. lekker alleen, door de mooie polder van Alphen a/d Rijn.. lekker om mij heen kijkend.. rekken bij een bruggetje, flauw lichtje van de lantarenpalen, eendjes die al zwemmend de sloot ijsvrij proberen te houden.. wat is hardlopen toch mooi

P.s. Een mooi stukje in het AD over de aankomende Meet, Greet & Run voor hardlopende webloggers.. of is het webloggende hardlopers?

>