Weteringloop 2006
Uw webmaster langs de Oude Wetering in de bekende pose

Vanavond heb ik met mijn loopmaatje Esther de Weteringloop (10KM) gelopen… en het was een wedstrijd vol verrassingen!

Het begon allemaal al op de weg naar de wedstrijd. Mijn TomTom liet mij helemaal in de steek en ik moest het navigeren weer op gevoel doen. Eenmaal in Roelofarendsveen aangekomen maar even de weg gevraagd naar het Treffersgebouw, een sporthal, waarvan alle trainingen van de lokale loopverening Plantaris vertrekken. Eenmaal daar aangekomen vonden Esther en ik het verdacht stil.. en ja hoor, het Treffersgebouw zat op slot.

Ik belde met 118, de telefooninformatiedienst van Telfort en vroeg om het telefoonnummer van loopvereniging Plantaris… en automatisch bericht gaf als antwoord: “het door u opgevraagde bedrijf of instelling heeft een geheim nummer of is niet geregisteerd”… da’s lekker dan.. het was al 18:15 en de loop zou 19:00 uur beginnen. Dan maar wat JVC collega’s bellen die op de zaak zouden zijn om te vragen of iemand even op de website van Planatris wil kijken. Diverse doorkiesnummers geprobeerd maar niemand neemt op…. nou ja, dan maar de man bellen waarvan ik zeker wist dat hij er nog zou zijn: de president van JVC Benelux. Gelukkig zat Harold achter zijn mac en had snel een telefoonnummer op de site gevonden. Bij navraag op dit nummer bleek de loop gewoon in Oude Wetering te zijn.. duhh

Daar aangekomen bleek de start van de 10KM pas om 19:45 te zijn.. we hadden dus nog alle tijd om van de omgeving te genieten..


Het pontje over de Wetering
Het pontje over de Oude Wetering


De loop waren een aantal rondjes over de kade van de Oude Wetering met twee drinkwaterposten bij een keerpunt en de start/finish. Tijdens het inlopen verbaasde Esther en ik ons al over de oliebollenkraam die langs het parcours stond… oliebollen, in de zomer??

Om 19:00 was het eerst de beurt aan de kinderen:


Start van de Kinderloop
Kinderloop - 1 KM
De snelle kids klaar voor de start

Voor de start sprak ik een man in een Haag Atletiek shirt aan en vroeg hem of hij deze loop al eerder had gedaan maar voor hem was het ook de eerste keer. Paul, de man in kwestie kende overigens Hans en Leo zelfs heel goed. Aan de start stonden een aantal die-hard runners, in strak Run2Day shirt en een afgetraind lichaam.. ik noem het gewoon eng dun… alles bij elkaar gok ik op zo’n 60 lopers.

Het startschot valt en ik ga lekker rap van start. Esther loopt vlak achter mij en zei daarvoor al dat ze zo lang mogelijk mij zou proberen bij te houden. We moeten 8 x langs de start/finish lopen die halvewege het parcours ligt. Paul loopt al snel naast mij maar ik het het gevoel dat het nog sneller kan. Ik haak aan bij twee mannen met een oranje shirt van vereniging “Door dik en dun” uit Roelofarendsveen. Ik kan hen voor twee rondjes als haas gebruiken maar daarna versnellen zij mijn iets te veel. De rest van de loop blijf ik zo’n 200 meter achter de laatste oranjeman en loop helemaal alleen mijn rondjes. Na ieder keerpunt komen Esther en ik elkaar tegen maar veel meer dan een handje omhoog en wat moeilijke blikken komen we niet.

Mijn tempo volgens mijn polar schommelt tussen de 5:00 en 4:30 min/KM.. voor mijn gevoel ga ik sneller… inmiddels ben ik de tel kwijt, ben ik nu al klaar of moet ik nog één keer langs het keerpunt? Mijn Polar geeft afstand 9 KM aan (dus nog één rondje?) en ik zie een oranje shirt voor mij lopen en versnel nog een beetje voor de laatste 625 meter. Een eindspint richting de finish en ik zie daar Esther al staan??? Hoe kan dat.. waarom stopt zij als ze nog maar een paar honder meter hoeft te lopen??

Moe maar voldaan kom ik over de streep en Esther zegt tegen mij: “je was er al!! je hebt nu een extra rondje gelopen” Voor mijn gevoel kan dat niet, ik ging niet snel genoeg en moet toch een tijd hebben van rond of zelf boven de 45 minuten??

Nou nee, ik heb inderdaad een rondje te veel gelopen, gelukkig had ik op mijn Polar de laptimes geklokt en nu blijkt: Mijn 10KM heb ik gelopen in: 42:28, dat is 14,13 KM/u gemiddeld. Helemaal niet verkeerd dus en ik gok dat ik ergens tussen de 10e en 15e plek ben geëindigd. Nu is het wachten op de officiele uitslag via plantaris.nl
Een nieuw PR op de 10KM. Mijn vorige beste tijd op de 10KM was overigens ook na eerste hardloopwedstrijd, 2 jaar geleden. Ik liep ‘m toen in 49:02

Esther is helemaal de verrassing van de avond: haar supertijd van 45:31 was goed voor een derde plek bij de dames, Esther, je bent geweldig!


Prijsjes
De buit van vanavond

Een lekker (gezond) ijsje en een vaantje waren de prijsjes van vanavond. Esther kreeg nog een bos bloemen en een kadobon van de Blokker twv, hou je vast, 5 euro 🙂
Ik kreeg van Esther ook nog een kado’tje, de laatste ’42’ die zij per abuis dubbel had ontvangen en mocht houden.

Volgend jaar doen we weer mee, dan wordt Esther nr.1 bij de dames en zal ik beter tellen want door de gemiste eindsprint heb ik niet de voorspelling van Martine (42:02) gehaald. De eervolle vermelding gaat naar Koen, met zijn 42:30 zat hij het dichtste bij mijn eindtijd.

en ik?? Ik wil de Garmin 305… ik word gek van deze misleidende Polar snelheidsinfo…

p.s.: de wedstrijd heb ik uitgelopen op mijn koeprintzooltjes en dat ging goed. Heb er geen last van gehad tijdens het hardlopen maar naar afloop heb ik wel andere schoenen aangedaan.

>