Zondag 30/9 – Mijn 25e marathon – De marathon van Zwolle!

Het is nu aftellen: over minder dan een week zal ik aan de start staan van de eerste marathon van Zwolle. Na de haasklus voor Mieke op het strand van Scheveningen, mijn eigen maRRathon, het hazen voor Sylvia in Rotterdam, de 4 uur pacing in Zeeuws-Vlaanderen, de haasklus voor Mark op de Maasdijk en funmarathon met Esther in Chaugey wordt mijn zevende marahton van 2012 nu eens eindelijk eentje voor mijzelf: De eerste editie van de Marathon van Zwolle. Technisch gezien mijn 26e marathon maar omdat de maRRathon 1 meter korter was beschouw ik Zwolle als mijn 25e … en stoer: ik loop met startnummer 25!

Na mijn haasklus voor Mark, die in bloedvorm was bij de Maasdijkmarathon merkte ik wel dat ik wel weer serieus aan de bak moest met mijn trainingen. Zo bent ik eind mei weer begonnen met het strikt opvolgen van Rob Veer‘s schema’s. De afgelopen weken zat er veel tempowerk en lange duurlopen in de planning en sinds vorige week maandag is mijn #MarathonProtocol ingegaan: Normaal eten, niets snoepen en, voor mij heel belangrijk, op tijd naar bed. Meestal maakte ik er een potje van en bleef tot na 00:00 uur achter mijn iMac hangen. Bij het ingaan van het protocol ging ik netjes om 23:00 uur naar bed en vanaf morgen wordt dat 22:30 uur.

Afgelopen donderdag had ik mijn laatste ‘test’: 3 x 5000 meter met 1000 meter herstel. Deze liep ik met mijn loopmaatje Frank, die weer ‘gezellig’ meeloopt in Zwolle… sterker nog.. we delen een kamer… als dat maar goed gaat…. eh.. waar had ik het over? o ja, de test: Die ging goed. De 5000’tjes gingen netjes op het gewenste schema van 4:13min/km. Ik moet hierbij nog mijn excuses maken aan Frank. Toen we de laatste 5000 meter liepen vond ik dat Frank iets te langzaam ging en kon het niet laten om, toen we twee dames passeerden, naar Frank te roepen: “Kom op Slak!! Je kunt veel harder dan dit, wat ben je dan voor watje!” … de dames reageerde “heren, heren, geen ruzie maken” hahahaa… ik zal in Zwolle minder praatjes hebben Frank.

Straks ga ik naar buiten voor mijn laatste duurloop, volgende week loop ik bijna niet meer. Rust, goed eten, rust en rust. Zo ook zaterdag. Dan vertrekken Frank en ik in de middag richting Hotel Lumen waar we ons rustig kunnen voorbereiden op de marathon van zondag. Twee dingen: ik heb er zin in en ik ga hard lopen, heel hard!!

Voor wie in Zwolle gaat lopen: succes en tot ziens en voor iedereen langs de kant: alvast bedankt voor jullie support!!

De 1e marathon van Zwolle - 30 september 2012

>