Be More Ultra Tour Route 5e etappe

Vandaag krijg je alvast een voorproefje van de 5e etappe van de Be More Ultra Tour

Nog even een kleine inleiding: 3 LOPERS- 5 DAGEN- 250 KILOMETER- 1 DOEL

Loop mee met de Be More Ultra Tour

De Be More Ultra-Tour is geen wedstrijd maar een 5-daagse etappe-loop waarbij als een groep gelopen wordt. Het tempo ligt rond de 10 km/uur. Plezier en genieten van de prachtige omgeving waar we lopen staan voorop.De routes zijn daarom ook met zorg uitgekozen.
Elke etappe is onderverdeeld in 3 delen: van start tot 15km punt, van 15km tot 30km punt en van 30km tot finish. Inschrijven is mogelijk vanaf 15km. We vragen iedereen zoveel mogelijk met eigen vervoer van en naar deze punten te komen, maar het is mogelijk gebruik te maken van een bus die je terugbrengt naar het startpunt van de etappe (kosten € 5,00)

Alle etappes starten om 10.30 met één uitzondering. Op donderdag 25 maart is er een avondetappe over het Noord-Hollandse strand. We vragen iedereen die meeloopt op deze avond zich feestelijk uit te dossen met alle lichtjes die je vinden kunt. Er is een leuke prijs voor de deelnemer met de meest originele lichtjes-outfit.
De uitdaging voor de drie vaste lopers is enorm. Vijf dagen lang meer dan een marathon per dag lopen vergt het uiterste van de lopers. Het doel is echter belangrijker dan de fysieke uitdaging: de gehele opbrengst van de Be More Ultra-Tour wordt namelijk gebruikt om de kinderen van Mother of Peace in Illovo (Zuid-Afrika) een goede opleiding en daarmee een mooie toekomst te bieden. Heel concreet betekent het dat al het opgehaalde geld wordt gebruikt om de schoolkosten van de 53 kids bij Mother of Peace te bekostigen. Het kost € 600 per kind per jaar, waarmee de kinderen een mogelijkheid krijgen een eigen toekomst op te bouwen.

De 5e etappe wordt er één van A naar B, ofwel, van Alphen aan den Rijn naar het hoofdkantoor van Nike Europe in Hilversum. Vandaag hebben Gert en ik de route verkend en tjonge, jonge… dit mag je als hardloper toch eigenlijk niet missen! Klik hier om de hele route te bekijken via de BeMoreUltraTour website

De start van de 5e etappe is op zondag 28 maart om 10:30 uur vanaf Atletiekvereniging AAV’36. De atletiekbaan is gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. Bushalte 169 bij de moskee en het politieburo aan het begin van de Sportlaan. Er is bij AAV’36 ook voldoende parkeergelegenheid.

RR op 15km punt

Vanaf de atletiekbaan vertrekken we met de lopers langs de Zegerplas richting Ter Aar, daarna langs Bovenland richting Papenveer en zo verder naar Nieuwveen. Net voorbij Nieuwveen ligt het 15KM wisselpunt. Dit is de rotonde op de N231, Provincialeweg/Oude Spoorbaan/Achterweg. Klik hier de gegevens in Google Maps. Dit punt is ook eenvoudig te bereiken via openbaar vervoer. In het filmpje spreek ik over de bushalte 147 in de Kerkstraat maar de bushalte Hoeve Smolensk op de Achterweg is dichterbij.

15KM wisselpunt - 5e etappe Be More Ultra Tour

Vanaf het 15KM punt lopen we verder langs de mooie polders van De Hoef en dan richting Mijdrecht. Een lange rechte weg door de polders naar Vinkeveen. Vanaf daar lopen we langs de N201 richting Loenen met een schitterend uitzicht over de Vinkeveense plassen waarna het 30KM punt al snel in zicht komt. Klik hier voor het 30KM wisselpunt in Google Streetview. Het wisselpunt is de brug bij de Middenwetering op de N201 die gemakkelijk te bereiken is vanaf de parkeerplek langs de A2 afslag Vinkeveen. Bushalte 121/126/130 Groenlandsekade.

Wisselpunt 30KM op de N201, vlakbij knooppunt A2 / Vinkeveen

Het 30KM wisselpunt in beeld

Eigenlijk is het veel makkelijker om even dit fimpje te bekijken: 10 minuutjes van hoe de route eruit vanaf de start tot het wisselpunt bij 30KMNa het 30KM verruilen we de polders voor het natuurschoon van de Loosdrechtsche plassen en de heide en bossen van Hilversum. Vanaf Loenen/Vreeland gaan we recht door de plassen richting Oud Loosdrecht en Nieuw Loosdrecht dan een klein stukje Hilversum in om vervolgens de heide op te gaan. De laatste 5KM gaat door een mooie groene omgeving en via het Laapersbos in Hilversum komen we aan op de atletiekbaan bij Nike HQ op de Colosseum 1. Nike is op loopafstand van NS station Hilversum Sportpark.

Kijk gewoon even naar dit filmpje waarin je wordt meegenomen vanaf het 30KM naar de finish in Hilversum bij Nike HQ…. zeker de moeite van het kijken waard!Na aankomst bij Nike HQ zitten de 5 etappes van 50KM erop! 250KM hebben onze kanjers Leonie, Martine en Pieter afgelegd. Vele hardlopers hebben zich al opgegeven voor een gedeelte van 1 van de 5 etappes, sommige voor meerdere etappes, soms de hele 50KM en zelfs voor de hele 250KM! Doe met ons mee, steun Be More en loop mee. Je kunt kiezen uit echt hele mooie looproutes in Zwolle, Heemskerk, Apeldoorn, Uden of Alphen aan den Rijn – Hilversum. De Be More Ultra Tour zal worden afgesloten met een spetterend feest in het Nike HQ!!!!

Kijk op de Be More Ultra Tour website voor veel meer info en ook om je in te schrijven!!

Loop Mee, Feest Mee, Be More!

>