44KM Cross training

Vanavond heb ik weer eens mijn Gaint X1800 uit de schuur gehaald… nee, we hebben het hier niet over een hippe nieuwe hardloopschoen maar mijn ATB Cross Hybride… tja, beestje moet ook een naam hebben. De laatste keer dat ik echt een training op de Gaint had gedaan is alweer 6 april geweest toen ik aan het herstellen was van een enkelblessure.


Gaint

Nee, geen paniek. Ik ben niet geblesseerd maar mijn rechter-achillespees voelde na de 5KM van zaterdag wat geïrriteerd. Waarschijnlijk een combinatie van iets te lang op mijn oude Asics doorgelopen en het wennen aan mijn nieuwe schoenen (daarover morgen meer)… en hoewel de pijn vanavond zo goed als weg was heb ik toch maar even een crosstraining op mijn fietsje gedaan. 2 uur lekker doorgefietst (44KM) door de polders rondom Alphen aan den Rijn… en ondanks ik eigenlijk geen fietser ben was het toch wel even fijn door de vrieskou te gaan… het was wel erg rustig… ben wel geteld één fietsster tegengekomen die mij vriendelijk “hallo” zei.

Crosstraining 170209
De route van vanavond

Vanavond heb ik echter wel een wijze les geleerd… fietsen in je hardloopoutfit is goed te doen maar hardloopschoenen zijn GEEN fietsschoenen.. man, wat waren mijn tenen bevroren.. niet normaal!!

Ter afsluiting nog een foto van afgelopen zaterdag, met dank aan Jan de Jong van AAV’36. De Zegerplaslopen die elk jaar van oktober tot februari worden gehouden zijn uitstekend georganiseerd en zou je eigenlijk gewoon een keertje moeten lopen. Met het seizoen 2009/2010 ben ik zeker weer van de partij!


Finish 5KM
Nog even alles eruit persen zo vlak voor de finish

p.s. de dame die 23 seconden na mij binnenkwam was, zo blijkt uit de uitslagen, de 16e jarige talentvolle Maureen Koster van AV’47 te zijn. Zij liep zaterdag een nieuw parcoursrecord van 18:56 op de 5,14KM. Proficiat Maureen!

>