Je hebt Trekkies en Trekkies
Kaplah!! Klingon voor: Succes in de strijd!

Science-Fiction: een genre waarin ik toch al aardig wat film heb gezien. Alien (alle delen), The Abbys, Red Planet en The War of the World zijn er een aantal van. Star Trek en dan met name The Next Generation en Voyager waren toch wel mijn favoriete reeksen. Ik spreek een paar woordjes Klingon* maar echt veel gekker maak ik het niet… nou ja, behalve dan die ene keer, ongeveer 9 jaar geleden. Miranda en ik zijn toen naar een echte Star Trek Convention in Meliskerke (Zeeland) geweest. Kaartjes fl. 100,- p/p… Dat was echt zonde van mijn geld! Na een uurtje in een sporthal gelopen te hebben met daar allerlei Star Trek snuisterijen zijn wij snel vertrokken naar het strand van Zeeland.

Dat het allemaal nog veel erger kan met een Star Trek ‘verslaving’ blijkt wel uit dit bericht:

Star Trek fan tot in het extreme

LONDEN – Een Britse superfan van de sciencefictionserie Star Trek is
failliet gegaan nadat hij zijn flatje had omgebouwd tot een ruimteschip uit de reeks. De 52-jarige Tony Alleyne spendeerde ruim 40.000 euro aan de exacte replica, met commandocentrale en een platform om iemand naar een andere wereld te ‘stralen’.
De ex-dj hoopte dat hij bij andere ‘Trekkies’ wereldwijd het interieur mocht veranderen, maar dit plan liep uit op een fiasco. Zijn schulden liepen uiteindelijk op tot bijna een kwart miljoen euro, meldden Britse media.

*Kaplah!

>