Berlijn… het is bijna zover.

Even een kort verslag vanuit mijn hotelkamer in Berlijn:

Vanochtend vroeg op gestaan na een onrustige nacht.. ben meerdere keren wakker geworden en had zelfs gedroom dat ik mij had verslapen. Gelukkig was ik ruim op tijd op Schiphol en na een vlucht van 50 minuten stond ik op vliegveld Berlin Tegel, vergezeld door New York Finisher John en zijn collega Johan.

Na een korte inspectie van de (luxe) kamer op pad en de route voor zondag verkennen. Het hotel ligt op een steenworp afstand van Under Der Linden en daar vandaan is het een 10 minuten lopen naar de Brandenburger Tor


RR bij de Tor
RR meets east & west… of zoiets

Het is een geweldig gevoel om onder de Tor door te lopen.. zeker als je bedenkt dat je daar zondag ook door heen gaat. Om de Tor heen werd druk gebouwd om alles voor zaterdag (de skate marathon) en zondag (de loop marathon) gereed te hebben.

Vanaf de Tor is het een klein stukje lopen naar de Reichstag/BundesTag. Hier maakt ik de foto voor 2 dagen maar inmiddels is het eigenlijk nog maar een dag…


2 dagen.. of 1..
Je moet maar even een vinger wegdenken

Ook nog even de Reichstag zonder mijn goede hoofd ervoor.. Lange rijen voor de ingang om alles van binnen te kunnen bekijken.. geen tijd.. op richting Potsdamer Platz


reichstag

Onderweg kwam ik ook nog hier langs… weet u nog, de mini-quiz van week 35 Dit (omstreden) monument voor de vermoorde joden in Europa is de centrale gedenkplaats voor de holocaust.


holocaust herdenkplaats

Even een kleine tussenstop op Potsdamer Platz waar wat stukken uit de Berlijnse muur staan opgesteld. Daarna de U bahn gepakt richting de Expo


Stukken van de muur
Restanten van de muur op Potsdamer Platz

Op de expo alle goodies in ontvangst genomen en natuurlijk een Berlijn shirtje en Finisher shirt gekocht… best wel gek, je hebt de marathon nog niet eens gelopen en je hebt al een Finisher t-shirt… ondertussen wat sms kontakt gehad met Hieke maar zij flinke vertraging door het slechte weer in en rondom Berlijn. Een ontmoeting is er dus niet van gekomen…. maar toen ik net naar buiten wilde lopen hoorde ik.. He, Ronald!
Dat is toevallig: Gideon en als ik mijn niet vergis Jochem… tussen al die lopers.. we hebben even bijgekletst en elkaar succes gewenst.


marathonberlijn.blogspot.com
Gideon, RR en Jochem

Weer terug in het hotel bleek dat ik al een finisher t-shirt had besteld..de coupon zat aan het startnummer vast.. beetje dom van mij.. dus als echte Nederlander ging ik terug om mijn 2e finisher shirt te halen. Inmiddels ben ik wel helemaal thuis in het U Bahn systeem in Berlijn.
Het etentje met collega Dick is verschoven naar morgen. Hij stond behoorlijk in de file en het zo erg laat worden met eten. Ik heb vlak bij het hotel een flink bord penne gegeten… best raar, helemaal alleen eten in zo’n metropool… Net nog even via Skype met Miranda en de kids gekletst en nu ga ik lekker mijn bedje in.

De Fruhstucklauf ga ik niet doen… het wordt waarschijnlijk slecht weer morgen (veel regen) en een beetje uitrusten na zoveel lopen vandaag kan geen kwaad!

Aangezien het internetten hier op mijn kamer behoorlijk duur is zal ik pas zondagmiddag weer een uitgebreid verslag schrijven.. als het goed is ben ik dan een medaille rijker!!..

jullie mail lees ik wel (via mijn telefoon)… en nogmaals dank voor al jullie gelukwensen!!

>