Roparun slotavond en lekker duoloopje

Gisteravond was de officiële afsluiting van de Roparun 2010 met het traditionele slotfeest in partycentrum Alcazar in Putterhoek. Ik had eerst even Patricia van het NS station in Leiden afgehaald en ze zag er feestelijk uit. Klaar voor een party in de Hoeksche Waard. Daar aangekomen ging Triezz naar haar leden van team 236 en wachtte ik op mijn Team Tref&Co-vrienden/vriendinnen.

Een gezellige avond. Veel gekletst, veel gedanst en mooie momenten meegemaakt. Zoals de topbrengsten per team: Eerste werd Team 009 ‘Distrivers’ uit Hoogeveen met een bedrag van 150.001 euro. Tweede werd Team 233 ‘Team Doelbewust’ uit Wouw met een bedrag van 111.000 euro en derde Team 061 ‘DylanGroup Runners’ uit Oud Beijerland met een bedrag van 105.600 euro. Verder ook de riddering van de teamcaptain van team Hoekschewaard runners die in de 14 jaar dat ze nu meedoen al 1 miljoen euro hebben opgehaald. Top! Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de totaal opbrengst. Vorig jaar was dat 4.685.203 euro en de grote vraag was natuurlijk of we in de huidige financiële crisis weer zo’n mooi bedrag zouden gaan halen. Zie hieronder de laatste 20 seconden van de teller:
4.623.730 EURO! Een geweldige opbrengst natuurlijk en dat moest gevierd worden! Suprise-act Jeroen van de Boom gaf een show weg en ondertussen probeerde Treffie Rafael en ik ons letterlijk een weg te wurmen vanaf de dansvloer naar het balkon… en dat viel nog niet mee.. begrijp nu echt wel waar de uitdrukking “haringen in een ton” vandaan komt… het was eigenlijk geen doen. Op een gegeven moment werd ik bijna platgedrukt tegen één van de leden van team 233 en ik maakte van de nood maar gelijk een deugd om even met haar te kletsen en haar te feliciteren met de mooi opbrengst van haar team.

Jeroen en een zaal vol Roparunners

De avond werd laat… ook omdat ik Triezz nog aangeboden had haar naar huis toe te brengen… het was een supergezellig feest. Volgend jaar weer!!

Na het uitslapen van vandaag en wat klusjes in huis kwamen onze vrienden Sylvia en Pieter op bezoek. Inmiddels hebben Sylvia en ik er een traditie van gemaakt dat we dan eerst samen een lekker stuk gaan lopen. De laatste keer liet zij mij Leidschendam en omgeving zien, vandaag nam ik haar mee door de polders van Alphen a/d Rijn en omstreken. Een leuke route langs het water en door de fietspaden door polders van het groene hart. Onderweg ging het gesprek, hoe kan het ook anders, over hardlopen. Sylvia vraagt regelmatig advies aan mij over hardlopen en alhoewel ik ook geen echte expert ben is het wel leuk om mijn ‘kennis’ met haar te delen. Binnenkort doen we weer een halve marathon samen maar ik vraag mij af wie wie dan gaat hazen aangezien haar haas nu even rustig aan doen met zijn “haasknie”. Het was weer een leuke, zonnige loop Syl, thanks! Volgende keer weer in jouw omgeving.

Data: 17,67KM, 1:33 uur, gemiddeld tempo: 5:17min/km, hartslag: 142, 825 Kcal

Rondje groene hart met Sylvia

>