Duurloop op muziek

Na de restloop van zaterdag was het gisteren weer tijd voor een lange duurloop. Ik durfde het nog niet aan om ruim 2 uur op mijn nieuwe Nike+ Air Max Moto te lopen maar heb wel het Nike+ Featherweight Jacket uitgetest.


Nike+ Featherweight Jacket

Een lekker zittend jack met de nodige ventilatie. Over de hele lengte van de verticale reflecterende streep op de achterzijde zitten kleine gaatjes. De hoge kraag is ook prettig als het wat kouder is. Bijzonder aan dit jack is (natuurlijk) het vakje voor de iPod Nano wat in de linkermouw zit. Deze ‘ondermouw’ is ook eenvoudig uit het jack te ritsen.

Vakje voor iPod Nano
Plaats de Nano, buitenmouw eroverheen en klaar voor aktie

De Nano is heel gemakkelijk op de tast te bedienen. Het “Click Wheel” is reageert ook zonder problemen door de jas heen. Erg sjiek is de afwerking voor de hoofdtelefoonkabel. Het draadje zit weggewerkt in een “cable-management” en zwengelt niet heen en weer tijdens het lopen. Als je geen Nano gebruikt kun je in de rechterzak een andere mp3 speler in een speciaal vakje opbergen. Aan de binnenzijde van het jack bij dat vakje is weer een opening voor het hoofdtelefoonsnoer.


Cable management
Opening in de mouw voor het hoofdtelefoonsnoertje

En hoe ging de duurloop?

Eigenlijk is het wel erg lekker met een muziekje op… Overdag is er nog genoeg te zien (zaterdag nog een aantal hardlopende meisjes met paardestaartjes (ook leuk voor Hans V.) gezien) maar zondagavond, zeker in de weilanden is het uitgestorven.


Motormuis op de loer

Ik liep regelmatig met een big smile genietend van de muziek.. volume niet te hard want ik wil wel horen of er iets aankomt. Eenmaal weer terug in Alphen werd ik in de gaten gehouden door een motormuis… (vraag mij af.. hoe noemt met een motoragent in België? een Moto-flik?). Volgens mij wilde hij wel eens zien of ik bij een rood voetgangerslicht zou stoppen.. jammer voor hem besloot ik op het laatste moment een andere weg te kiezen. De laatste kilometer ging op de discoclassic “Take that to the bank” van Shalamar en huis aangekomen volgde “Disco Inferno” van de Trammps. Ik hoop dat niemand mij gezien heeft want mijn rek en strek oefeningen waren een discodansje op het pleintje bij mijn huis….

Data van de loop: 19.13KM, 9,0 KM/uur, gemiddelde hartslag: 138 bpm.

Overigens: Trip Tracker Sportsmate is weer een stukje mooier geworden. Nu worden ook de totalen van de trips van deze maand en alle trips getoond. Dit verzoekje van mij was binnen een paar uur aangebracht.. goede gasten daar bij TTSM! Mail ook je verzoekjes aan de programmeurs bij TTSM.

Morgen weer een uitgebreide test van de iPod met de Nike+ sensor!

>