12 uurs estafette Den Haag 2009 – 1e plaats! (nu met videoverslag)

20 juni: de dag van de 12 uurs estafette in Den Haag.. maar liefst 18 webloggers in drie verschillende teams.

Lightning Runners: Ronald, Maarten, Falco, Koen, Jan, Juriaan en aangevuld met de support van niemand minder dan Geert
Driemtiem I: Fred, Petra, Jaqueline, Dannielle, Hans, Maurice
Driemtiem II: Tiny, Ron, Gert, Bjorn, Frank, en Martine

Ron heeft alle links van bovengenoemde op zijn blog gezet dus ik laat de linkjes even aan hem over:

Met zoveel webloggers aanwezig worden er minimaal 19 verhalen op de diverse weblogs gezet dus laat ik het vooral even kort houden en wil ik mijn uitgebreide verslag doen door middel van een video:

Even over half acht was ik aanwezig op het terrein van Haag Atletiek en langzaam stroomde het vol met hardlopende webloggers. Martine had de verrassing voor ons allemaal want zij had de shirts opgehaald. Met dank aan LV Belettering voor de geweldige snelle service en speciale prijs. De shirtjes voor “mijn” team Lightning Runners had ik al maanden geleden bij Nike gekocht maar door wat wisselingen in het team had ik Claudia’s shirt maat S aan.. gelukkig paste dat ook nog.Team Lightning Runners (LR)
Falco, Jan, Maarten, Juriaan
RR en Koen

Na wat foto’s van de diverse teams was het tijd voor aktie!

De teams gingen voortvarend van start. Driemtiem 1, 2 en de LR wisselde elkaar in rap tempo af en al snel hadden we in de gaten dat de LR leden best wel erg snel liepen. Een gemiddelde snelheid van 16,5km/u werd de eerste uren goed volgehouden en de kilometers vlogen voorbij.De wissel tussen de laatste en de eerste man in team LR

Tussen de rondjes van ruim 1800 meter door werd de tijd gevuld met zitten, liggen, hangen (in de hangmat van Frank) maar vooral heel veel kletsen en nog meer eten. Jemig, wat een eetfestijn is het toch altijd bij die 12uurs feestjes. Behalve vele estafette teams waren ook sololopers aanwezig zoals Jan van den Erve en Gert-Jan, die zijn eerste 12 uurs perfect heeft uitgelopen.

De 12uurs kende ook nog wat bezoekende bloggers zoals Runningman Leo, Richard van der Klis en John de Boer. Met name John is de razende reporter, want, altijd enthousiast, vult hij de geheugenkaart van zijn camera met schitterende foto’s.

Al rap hadden de teamleden van LR door dat het gat met nr. 2, RTC Duursport 2 steeds groter werd. Het terrein van Haag AV werd zo rond 14:00 uur een stuk drukker, de 6 uur estafetteteams en sololopers meldden zich en om 15:00 uur gingen zij ook van start wat het parcours een stuk voller maakte. De meeste 12 uur runners kregen het nu wel zwaar en diverse bloggers lieten zich masseren bij de 4 masseurs die gratis hun dienden aanboden (helemaal top). Zo rond 14:00 uur liet ik mij even masseren maar om 19:30 uur was het tempo bij mij ook weg.. een rondje van ruim 8:13 minuten terwijl deze normaal net boven de 7 minuten werden gelopen, dus nog maar even snel een tweede massage.Vlak voor het eindsignaal van 21:00 uur liep ik bijna gelijk weg met Tiny en ik sloot bij hem aan. Tiny, de onvermoeibare 60 plusser draaide zijn rondjes soepel en snel maar deze laatste ging niet zo rap meer zoals hij zelf aangaf en ik besloot bij hem te blijven. Als ware overwinnaars kwamen de captains van DT2 en LR over de finish en mochten Ron, Koen en Petra voor DT1 de tijd vullen tot 21:00 uur.

Knal! 12 uur gelopen en nu was het voorbij…de teamleden gingen op zoek waar de laatste man of vrouw was geeindigd en wachten daar op het “meetmannetje” die de juiste afstand op nam.
Juriaan had twee rondes voor het einde de 100e (!) ronde voor LR gelopen en uiteindelijk kon het winnende team 190,02 KM noteren. 102 rondes met een gemiddelde van 15,831 km/u. Opvallend om te vermelden is dat Lightning Runners 12 uur lang sneller heeft gelopen dat het snelste 6 uurs team: Ruudrunners 1 met 15,154 km/u!
Persoonlijke data: 17 rondes, 2:02 uur, 31,49KM, gemiddeld: 3:52min/km, 15,5km/uLR met de bekers voor hun harde werk

Nogmaals: mijn verslag is korter dan jullie van mij gewend zijn maar er is genoeg leesvoer over de 12uDH op alle blogs.
Ik zou graag willen afsluiten met het bedanken van alle aanwezige hardlopers en dan met name alle bloggers die deze dag tot een onvergetelijk, geweldig en supergezellig evenement hebben gemaakt.

Speciale dank aan de mannen van de Lightning Runners: Falco, Jan, Juriaan, Koen en Maarten! Jullie hebben de 1e prijs dik en dik verdiend, onwijs goed gelopen en Geert bedankt voor je geweldige support!!Alle bloggers in Den Haag!

Geniet van de video: bijna 19 minuten lang… te lang voor YouTube…
update 21 juni 2014: helaas is de film niet meer beschikbaar op 123video.nl

Bovenstaande (en meer) foto’s zijn gemaakt door: Fred, Juriaan (Rencapy), Ron, Hans, Leo, Gert en John. Klik op hun namen voor meer foto’s. Natuurlijk ook nog wat plaatjes in mijn Flickr-album

Ik ben zo vrij geweest om een aantal foto’s uit de andere albums in mijn Flickr album te zetten. Natuurlijk wordt de bron vermeld in “set-tekst”

>