Garmin geheugen bugje

Een weekje geleden kreeg ik tijdens het lopen de volgende melding op mijn Forerunner 305: “Lap database almost full. Delete oldest”

Ik had sinds de aanschaf van de Garmin, begin november 2006 geen trainingen handmatig verwijderd en dat is ook niet nodig, de Forerunner overschrijft, zodra nodig, de oudste data. Nu blijkt dat de Lap database iets anders is dan het normale geheugen.

Lap database schonen

Tja, wat te doen? Dan toch maar wat data handmatig uit de Garmin halen. Ik probeerde eerst via het menu: History/Running/Delete de “Keep 3 Months” functie… geen reactie. Ok, dan maar de “Keep 1 Months”… ook geen bevestigend piepje… nou ja, dan maar “Delete All”. Probleem opgelost… de Garmin gaf geen melding meer dat het lapgeheugen volraakte en sloeg weer netjes de rondjes op….

maar… tot mijn grote verbazing was in het totaal overzicht het aantal gelopen kilometers, uren en calorieën gewist. Heel jammer Garmin, dat is echt een foutje van jullie.

Gelukkig had ik vooraf nog een foto’tje genomen… kan ik toch nog van de totalen genieten…


902KM
Alles gewist….de Forerunner heeft geen vast geheugen
voor de totalen (ookwel: Odometer)


Webupdater Garmin

Op het MotionBased Forum wordt het probleem van het lapgeheugen en de odometer al aangehaald… ik hoop dat Garmin dit snel oplost. Voorlopig kun je alleen in Garmin Training Center je totaal gelopen kilometers zien. Dat doe je <%popup(20070504-totaleninTC.jpg|1001|689|zo)%>

O ja, in de laatste update voor de Forerunner (Software versie 2.6) werkt het wissen per maand of per 3 maanden wel goed. Zorg er dus voor dat je altijd de laatste software in je Garmin hebt en de meest recente versie van Garmin Training Center.

Jammer genoeg heeft Garmin in die laatste update nog geen Odometer aangebracht…

Gebruik voor het updaten van je Garmin de Webupdater en zie hieronder hoe je je Training Center bijwerkt.


Update Training Center

Het updaten van Training Center. Als dit niet werkt klik dan hier om de laatste update te downloaden

Zijn er bij de andere Garmin gebruikers nog bugjes opgevallen?

Bijna vergeten: er is ook nog gelopen vanavond. Een uurtje rustige interval (we gaan langzaam aan weer aan het echte werk beginnen). 8 minuten in Zg+ (flink doorlopen) met 4 minuten herstel tussendoor.

>