Verrassing op zondag

Deze dag begon met een bezoek aan het Tiki-bad in Wassenaar. Een kado’tje van JVC zodat we voor half geld naar binnen konden.. en dan is het wel leuk om even een paar uur te zwemmen/glijden… want rekent u nog even mee, in de ouderwetse gulden is een bezoek aan dit zwembad (4 personen en parkeermunt) Fl. 121,20…. bizar gewoon (ok, je mag het pretpark bezoeken maar dat zit nog in de wintersluiting…) Afijn.. onze kids zijn net iets te klein voor de meeste glijbanen dus na een twee uur wilden wij (de volwassenen) weg…het werd inmiddels erg druk en het gehalte opgeschoten Haagse hangjeugd steeg met de minuut… maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Ik had op de heenweg Miranda verteld over een hardloopwedstrijd in Voorschoten en zij stelde de kids voor om daar even te gaan kijken. Papa heeft korting geregeld, zullen we nu iets voor papa terugdoen?… Ik stelde ook nog een stop daarna voor bij de McDonalds. De kids stemde in… waarschijnlijk vanwege het laatste…


20090322-finish-claudia.jpg
Claudia finisht met een nieuw Persoonlijk Record

Even snel via internet op mijn foon opgezocht waar de start/finish van de Voorschotenloop is en snel er na toe. Gelukkig stond het springkussen van Weru daar, dus de kids waren onder de pannen. Ik liep zo’n 500 meter van de finish af en kon Yolanda, Marcel, Claudia, Nathalie en Ramona even aanmoedigen. Een man tegenover mij in de straat vroeg of ik van de krant was… haha, ja, van de RR-gazet op zondag… Met Claudia liep ik mee naar de finish die verrast was door mijn aanwezigheid. Altijd leuk om je hardloopmaatje te verrassen en met haar naar een PR te lopen. Voor het verslag van de loop kun je meer lezen op haar en Yolanda’s blog.

Mijn duurloop van vandaag kon niet in de zon maar ging in de avonduurtjes door Alphen en omgeving. Even voor 21:00 uur vertrokken voor een loop van 2 uur. Met zo’n duurloop is het verstandig om het eerste stuk tegen de wind in te lopen en zo liep ik al ploeterend door de weilanden richting Leiderdorp. Mijn hoofdlamp op want er zitten erg donkere stukken bij. Na 1:10 uur mocht ik langs de Oude Rijn teruglopen met de wind in de rug en dat loopt een stuk makkelijker.


20090322-route230309.jpg
De route van vanavond in RunningAHEAD.com

Toch ging deze duurloop niet vlekkeloos. Afgelopen donderdag had ik echt een heerlijke duurloop van 18KM. Die avond genoot ik maar vanavond was het pijntjes overal. Rechterenkel, rechterknie, beide kuiten… het is maar goed dan ik nu aan het afbouwen ben richting de Marathon van Utrecht… voorlopig hoef ik geen duurlopen meer te doen.. nou ja, behalve die ene onder de 3:10 uur op tweede paasdag…

Data van vanavond: 2:03 uur, 21,7KM, 1790Kcal maar wel 5:40min/km en een bpm van 139 gemiddeld.. en dat is toch weer leuk.

>