Afsluiting RopaRun 2011 en nu op naar Eindhoven

Deze week was een hele hectische, weinig tijd voor andere dingen, het bloggen is er bij ingeschoten. Blogjes lezen lukt al helemaal niet maar over een weekje heb ik 2 weken vakantie en dan ga ik weer eens de schade inhalen. Het weekend begon al heel feestelijk in Puttershoek. Discotheek/Dancing (of hoe je het ook wil noemen) Alcazar was weer de verzamelplek voor vele duizenden Roparunners. Traditioneel wordt hier het slotfeest gehouden waar de top 3 teams, qua opbrengst, in het zonnetje worden gezet.

Winnaar is geworden, Team 252 ‘Orangeheroes’ uit Utrecht met een opbrengst van 126.277,28 euro. Tweede werd Team 1 ‘Haste4Life’ uit Halsteren met een opbrengst van 101.111,11 euro en derde werd Team 2 ‘Stichting Hoeksche Waard Runners’ uit de Hoeksche Waard met een opbrengst van 90.151,89 euro. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de bekendmaking van de einduitslag. De aanwezige Treffies, Team 247 vermaakte zich prima. In de schiettent moesten we, als piraten van de Roparun 2011, natuurlijk wel even onze schietkunsten laten zien. Zie hier de schrik der zeven zeeën, Terrible Theo en nog een prijzenschieter.

Theo schiet alles los wat vast zit

Piraten op het RopaRun feest

Bijna 23:00 uur, spannend, de eindopbrengst: Vorig jaar was er een klein dipje te zien. In 2009 was de totale opbrengst 4.685.203 Euro en in 2010 was dat iets minder met 4.623.730 Euro. Zou er dit jaar weer een stijging in zitten en zou die 5 miljoen gehaald worden. Een zand-kunstenaar bracht de uitkomst in beeld door eerst bijzonder plaatjes te maken zoals de Eifeltoren, de Erusmusbrug, het logo van KWF kankerbestrijding en deze hardloper … en daarna… het verlossende cijfer!

Mooie zandplaatjes

Een nieuw RopaRun record!

Een heel mooi nieuw record! 4.901.078 EURO. Geweldig goed gedaan van alle deelnemers. Hulde!! Ook voor alle vrijwilligers! En dit filmpje werd getoond vlak voor de bekendmaking… Kippenvel!!!

Daarna was het tijd voor de suprise-act, deze keer Jan Smit. Beetje jammer van de rustige nummers, op zo’n avond moet je feesten maar bij “Als de morgen is gekomen” ging de zaal los. Voor de liefhebbers, een stukje video hiervan. De Treffies gingen even los op de vloer en ook hier waren de enthousiaste roparun-meiden die we bij de start en finish zagen ook weer van de partij! Het bleef nog lang onrustig… daar in Puttershoek

Treffies Denise en Natalie

De dag erna was het alweer feest… en als het toeval was, net als in 2010 zag ik een dag later Sylvia weer. Deze keer niet om een duoloop te doen maar om haar 40e verjaardag te vieren. En dat is natuurlijk ook altijd gezellig! Die duoloop halen we binnenkort wel weer in. Ondanks al deze feestjes moest er natuurlijk wel getraind worden, en serieus! Mijn volgende nieuwe uitdaging is de Marathon van Eindhoven op 9 oktober. Daar moet weer eens ouderwets hard gelopen worden. Zaterdag een pittige interval met 5 x 200 meter in 39 sec (3:15min/km) gevolgd door 4 x 1500 meter in 5:53min (3:55 min/km)…. oef, pittig… maar wel helemaal gelopen zoals coach Rob Veer het mij opgedragen had.

Het weekend werd afgesloten met een duurloop van 2 uur in Z1. Dus geen gedoe met het letten om snelheid, het enige wat ik in de gaten hield was mijn hartslag. Mijn Z1 is 125-135 slagen per minuut en ik wilde onder de 130 blijven. Vele hardlopers vinden het moeilijk om ‘verplicht’ langzamer te lopen, ik vind het juist wel een sport om rustig te lopen en in die zone te blijven. Onderweg kwam ik nog wat serieus haaswerk tegen… 4 maar liefst… gezellig. De route ging door Alphen, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Langeraar, Papenveer en Ter Aar. Ik Langeraar zocht ik een mooie route uit voor wat bijzondere zonsondergangsfoto’s maar al dat stoppen is eigenlijk niet goed voor mij… ik krijg het dan koud en dat slaat op mijn darmen… oeps… ik voelde toch wat verhoogde ‘druk’.. maar waar moest ik naar toe… even geen geschikt plekje hier… dan maar doorlopen…. na 13KM kon mijn hartslag mij even niet boeien, ik moest ff doorlopen om een plekje te vinden… Met de zakdoekjes die ik standaard in mijn drinkgordel heb zitten was ik vanavond heel blij 🙂 Een mooie loop, rustig en leuke plaatjes onderweg.

Data: 2:02 uur, 20,0KM, 9,9km/u, 6:05min/km, gemiddelde hartslag 128bpm

Serieus haaswerk onderweg

Mooie plaatjes onderweg

Schapen in zonsondergang langs de Langeraarseplassen>