Bloggers in het Wheel of Energy

Het Wheel of Energy, het grote looprad op Schiphol Plaza. Een initatief van marathonloper Richard Bottram die dit rad sinds 10-10-2010 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging laat houden, waarbij de opbrengen ten gunste komen voor de strijd tegen kanker. Richard loopt per dag 4 uur in het rad, de overige uren worden opgevuld door enthousiaste hardlopers.

Het hoeft allemaal niet zo snel, je kunt ook wandelen in het rad maar het leukste is toch om je lekker als een hamster te laten gaan! Vandaag mochten 3 bloggers tegelijk het rad in. Jacqueline, ofwel Curly, Frank de roadrunner en ik van 16:00 tot 18:00 uur het wheel onveilig maken. Even na 15:00 uur kwam ik, samen met Mrs. RR en de RR’tjes aan op Schiphol Plaza. Broeder Richard, die op punt stond te vertrekken richting Gibraltar (via Malaga) was speciaal nog even gewacht met door de douane te gaan om de bloggers te begroeten. En alsof het toeval was, Frank, aka @M3lotte, net terug van zjin halve marathon op Mallorca, zag op één van mijn tweets waar ik met FrankRoadRunner stond te wachten op Jacqueline. Hij kwam ook even gedag zeggen. Niet veel later kwam ook Patricia, beter bekend als RunningTriez aangelopen met haar gezin. Leuk om zoveel bekende gezichten te zien!

Het meetingspoint reclame bord in Schiphol Plaza

Curly had wat vertraging opgelopen door allerlei werkzaamheden aan het spoor en meldde dat wij maar alvast het rad in moesten gaan en dat zij zsm erbij zou springen. Broeder Richard vulde even haar plekje op en liep een stukje mee. Voordat Curly arriveerde wilde Frank en ik wel eens kijken hoe hard het wheel kon. In het wiel zit een dwarsbalk om je aan vast te houden, zitten de bidonhouders aan vast en biedt plaats aan wat regelknopjes. Eén voor de snelheid: hoog of laag tempo met regelbare snelheid en een knop om het wheel om zijn as te laten draaien zodat je ‘van uitzicht’ kunt veranderen. Ik draaide de snelheidsmeter voluit en als je hoog in het rad gaat lopen gaat het wiel nog sneller. We voelde ons bijna de hamsters in het flimpje van mijn blogpost van gisteren 🙂

Niet veel later kwam Curly aangerend. Trok snel haar trainingsbroek uit en sprong erbij. En zo konden we beginnen aan onze training van 2 uur. Het weer zat reuze mee. Ondanks de voorspellingen van regen, onweer en windstoten bleef het zonnig op Schiphol Plaza. Korte broek kon makkelijk. Mijn shirt met lange mouwen en dun ondershirtje was eigenlijk een beetje warm. Al hardlopend babbelde Frank en ik met het Zeeuwse Krullenmeisje en steeds meer mensen bleven even staan om naar ons te kijken. Regelmatig duimen omhoog en ook mensen die even bij het wheel kwam staan om te vragen wat we aan het doen waren.

Frank, Curly en RR in actie

Een buitenlandse man, duidelijk net geland met zijn familie liet zich op de foto zetten voor het wheel en wij riepen naar hem of hij mee wilde lopen. Hij kwam op ons af en vertelde dat hij drie marathons in de Filipijnen had gelopen. Frank maakte even plaats voor hem en hij liep even mee in het rad. Leuk om te zien hoe enthousiast mensen worden. Inmiddels werd de ‘fanclub’ steeds groter. Blogsters Angeline en Marjon waren speciaal even naar Schiphol gekomen om ons te zien! Inmiddels kreeg ik het wel erg warm in mijn dubbele shirt en wisselde even naar een enkel shirtje met korte mouwen. Securitas, het bedrijf waarvoor wij liepen had voldoende energiedrankjes en flesjes spa geregeld, het enige wat wij hoefde te doen was hardlopen.

Regelmatig wisselde wij in het rad van plekje was een leuk gezicht was. Ook het laten draaien van het rad vonden vooral de kinderen (met name de RR’tjes, Michelle en Wouter) die naar ons kwamen kijken erg grappig. vonden het heel leuk en Frank’s vader en dochter Maaike kwamen ook nog even bij ons kijken. Maaike heeft zelfs nog een tijdje met ons meegelopen in het rad! Birthdayboy Bjorn kwam ook nog even gedag zeggen en ja, het kon niet uitblijven, want hem zie je overal: de Hardlopendeboer met Mrs. Hardlopendeboer stonden alweer foto’s te schieten!

De uren vlogen voorbij.. de kilometers ook. Na 2 uur lopen hadden we er, volgens mijn Nike Sportsband, 20km op zitten. Onze aflossing stond al klaar en we mochten het rad uit.. beetje jammer wat voor mijn gevoel konden wij nog wel een uurtje extra pakken. Onze twee uur als hamster zaten erop. Twee nieuwe lopers gingen het rad in en wij mochten er weer uit… een raar gevoel. Je hebt echt een soort van zeebenen als je weer naast het rad staat. En toen, een kleine verrassing, Richard Bottram kwam aanlopen en bedankte ons voor het lopen in het rad. Leuk om even bij te praten met de man die achter die mooie project zit en ja, een foto met dé marathonloper moest natuurlijk wel even gebeuren.

Curly, Frank, Richard Bottram en RR

Het was een superleuke dag. Ik heb mij absoluut vermaakt met Curly en Frank in het Wheel. Leuk dat er zoveel bekenden naar ons zijn komen kijken. Heel hartelijk dank daarvoor allemaal! Ik liep nog even snel langs de oliebollenkraam om wat te eten en toen ik vertelde dat ik net uit het wheel kwam vertrok ik met een zakje ‘gesponsorde’ oliebollen samen met Miranda en onze kids naar de auto. Veel succes aan de organisatie van het Wheel of Energy. Ze zoeken overigens nog steeds lopers. Meld je aan: het is super om te doen!

Alle foto’s van vandaag vind je in mijn Flickr-album en in John de Boer’s fotoalbumEn ook nog een leuk filmpje, geschoten door Marjon>