AD 20 van Alphen 2007

Vandaag mijn ‘home-town’ loop: de AD 20 van Alphen.


20 van Alphen

Voordat het ontmoeten van vele webloggers zou plaatsvinden was het eerst tijd voor de 1KM kidsrun.
Michelle en Wouter liepen in hun gele “De Kameleon” school-shirtjes. Altijd een leuke gezellig boel, veel schoolkinderen met of zonder begeleiders die 1, 2,5 of 5KM lopen.. met natuurlijk een echte warming up.

Michelle en Wouter
Michelle in actie en rechtsachterin Wouter

Na deze kilometer warmdraaien haalde ik mijn spullen uit de auto en liep het stadshuis binnen. Daar stonden al de eerste bloggers: Petra, Jimi, Bjorn, M@urice, Gert en Rinus

Niet veel later kwamen ook Richard vd K en Richard L binnen. Even snel begroette ik John en JVC collega Murat waarna we richting het startvak vertrokken…


Garmin club
Een aantal leden van de Garmin Forerunner 305 club


In het startvak liepen Richard L, Rinus en ik zo ver mogelijk naar voren. Het was nog redelijk fris maar de zon brak al goed door. Petra, Jim en Gert kwamen nog even langs om ons succes te wensen en ook loopcoach Rob Veer. Natuurlijk konden Richard en ik, als trouwe leerling van onze loopgoeroe, het niet laten om met de meester op de foto te gaan.

Rob Veer, dé loopcoach
Rob met zijn “volgelingen”

13:28, tijd om aan te sluiten bij de businesslopers die in het vak voor ons stonden en daarna was het startschot.
De Prins Bernhardlaan af en richting de Julianabrug. Daar stonden mijn ouders met een blikje Red Bull. Mij pa wilde achter mij aan rennen maar dat is op zijn leeftijd (73) niet echt verstandig. Ik riep hem toe dat ik straks nog een keer langs zou komen.
Na een rondje door het centrum en langs de finish en start loop je nog een keer dezelfde route. Voor de brug maakte ik de bocht wat ruimer om mijn pa en ma gedag te zeggen en hen te vertellen dat ze die Red Bull maar moesten bewaren.. niet echt mijn hardloopdrank.

Alphen uit richting de weilanden van Aarlanderveen. Daar op de Treinweg (8KM), in het open veld was het met wind in de rug nog een soort van erg warm.. De zon scheen volop en ik zag de bezweette rug van Rinus.. jemig, wat was hij rap van start gegaan. Ik wenste hem succes in versnelde wat. De Virtual Parter op mijn Garmin had ik ingesteld op 20,1 KM en ik liep soms er boven, soms er onder.. De achterstand op het poppetje op mijn Garmin moest ik zo klein mogelijk houden.

De weg terug naar Alphen gaat langs het kanaal waar je het laatste stuk de wind tegen hebt.. hier, op 13KM heb ik altijd een dipje maar daarna stond er weer veel volk langs de kant. Ik haakte aan bij een loper met een shirt van een Oostenrijkse of Zwitserse marathon die hetzelfde tempo had (4:30). Verder op stonden Michelle en Wouter met spandoekjes Go Papa Go te schreeuwen… dat geeft je altijd weer extra energie. Op de Bruin Slotsingel maakten we een 180 graden bocht en kon ik mijn kids even een high-five gegeven waarna alles zich richtte op mijn eindtijd. Ik wilde graag onder de 1:30 eindigen.. een PR lopen zou er toch wel inzitten.. mijn laatste 20KM was 2 jaar geleden (1:37:15). Bij de laatste kilometer keek ik op mijn klok: 1:25:30. Met mijn gemiddelde tempo zou ik precies op tijd binnenkomen… tijd om te versnellen.

Samen met een man met een groen shirt (Boskoop?) brak uit, ik zei tegen hem, dit tempo (4:00) aanhouden tot de finish!!
Als twee sprinters gingen we er vandoor… Als ik wat terug viel zwaaide hij met zijn armen ten teken “tempo tempo” en dat deed ik ook bij hem. Vlak voor de finish ging er nog wat gas bij, ik kon nog snel mijn broer, de langs de kant stond, een high-five gegeven en en laatste meters kwamen eraan… de klok boven de finish stond nog op 1:29… en YES!!! gelukt!!

Eindtijd: 1:29:45 13,4 KM/u gemiddeld, maximaal 18,1 km/u, gemiddelde hartslag: 179.
Score: nr. 76 van de bijna 800 deelnemers aan de 20KM prestatieloop. Ik ben uitermate tevreden!! Klik <%popup(20070311-rondetijden.jpg|964|436|hier )%> voor de ronde tijden.

Na afloop nog even bijgekletsen met Ingrid, de vriendin Martine en ook Tanja en Marcia, die ik nog ken van de Dam tot Dam loop. Ook nog even de hand geschudt van Mark, die ook hier weer een toptijd (1:21:00 !) heeft gelopen! Jim moest helaas op tijd terug naar het zuiden maar de andere bloggers, inclusief John zijn richting mijn huis vertrokken.


Open huis bij RR.nl
Open huis bij RunningRonald.nl,
creativiteit van Miranda en de kids

Op de Zadelmaker hebben we nog even lekker nagekletst, wat Garmin ervaringen uitgewisseld en wat gedronken. Later kwamen er nog wat kleine pizza’s maar omdat de meesten toen al weer weg waren hebben Richard L, M@urice, Miranda en ik die soldaat gemaakt.

Het was een gezellige dag, en zoals Richard L. zou zeggen: “Bedankt voor het lachen!”

Meer foto’s in mijn fotoalbum
en natuurlijk alle info op TripTracker Sportsmate

>