Midwinter Marathon Apeldoorn… wat gaat het worden?

Het is nu echt aftellen. Aftellen naar zondag, mijn 1e marathon van 2010. Deze week rustig aan doen. Gisteren een kort herstelloopje van 30 minuten en vanavond de laatste “echte” training van 40 minuten met daarin twee blokjes van 5 minuten op marathontempo.

Zaterdag zullen de zenuwen gaan beginnen. De dag voor de Haarlemmermeer marathon zocht ik het strand op om uit te waaien, mijn plannen voor deze zaterdag zijn simpel. Zo min mogelijk en als ik zin heb nog een ‘losloop’ rondje van 30 minuten daarna zit het erop! Alles klaarzetten voor zondag en vroeg naar bed.

Velen van jullie weten al mijn doel. Een aanval op die magische grens van 3 uur. Veel zal afhangen van het weer. De omstandigheden tijdens mijn PR (3:03) op Terschelling waren meer dan ideaal. 3 graden, mist en dus windstil. Als het stuk strand er niet tussen had gezeten was een eindtijd van 3:01 mogelijk geweest. Apeldoorn is niet het makkelijkst parcours. Er zitten toch wel wat klimmetjes in maar ook flinke afdalingen. Blogger Mark de Boer is het levende bewijs dat een sub 3 voor de eerste keer mogelijk is in Apeldoorn. De weersverwachting voor zondag is goed. Geen sneeuw, een graad of 4 en een maximale windkracht van 4 Beaufort.

Mijn verjaardag in de Engelse vorm... mooi nummer!

Persoonlijk ben ik er klaar voor. Er is voldoende getraind, kilometers zijn gemaakt en de wil is er. Tot 27,5KM zal ik gehaasd worden door Tim van der Veer, een hele snelle tweep. Daarna zal ik, samen met roparunner Ines de resterende 14,7KM gaan volbrengen. Op naar een eindtijd van …

Tja, wat wordt mijn bruto-eindtijd? Jullie mogen raden. Waarom bruto? (vanaf het startschot tot de finish) Omdat bruto-tijden worden aangehouden in het nationale marathonklassement. Degene die er het dichts bij zit krijg een prijsje van mij.. weet nog niet wat maar ik verzin wel iets leuks, afgestemd op de winnaar of winnares… en je mag best boven de 3 uur schatten hoor.. het blijft natuurlijk een marathon.. het is een takke-eind en alles moet mee zitten!

Twee voorspelling zijn al gedaan op mijn vorige blogpost. Rencapy 2:58:52 en Gert-Jan: 2:55:00. Wat wordt die van jou?

Vrijdagavond volgt nog even een laatste update over het bloggersontmoetingspunt in Apeldoorn!

>