Roparun Teams bijeenkomst Ahoy

Gisteren was de tweede meeting voor de Roparunteams in Ahoy. Samen met mijn hardloopmaatje Claudia (altijd gezellig) vertrokken wij richting Rotterdam en zochten we in Ahoy onze teamleden op. Claudia de RTZN‘er en ik de weRUNtogether‘s.

Samen met Marcel, onze teamcaptain en George, coördinator logistiek, hoorden wij diverse sprekers aan. Dit jaar zullen zo’n 7000 man (275 teams) de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam gaan maken en daarbij zoveel mogelijk geld (vorig jaar 4,3 miljoen euro!!) binnenhalen om mogelijkheden te creëren om waarde toe te voegen aan het leven van kankerpatienten. Voorzitter Peter van Noord van de stichting Roparun liet diverse uitspraken zien van mensen die betrokken zijn bij de roparun.


teambijeenkomst ahoy
Teambijeenkomst, foto: Stichting Roparun

Deelnemers, sponsors maar ook patiënten zijn allemaal zeer positief over de inzet van alle “Roparunners”. De Roparun is een avontuur voor het leven en menig deelnemer zal, nadat hij/zij in Rotterdam finisht een ongelooflijk goed gevoel over houden aan dit initatief. Wat vaak weer een deelname in het jaar erna betekent. 7000 man onderweg, met 1 gezamelijk doel! Eén grote familie onderweg naar Rotterdam.

Eén van de stichtings die gesteund wordt door de Roparun is Goed Verzorgd Beter Gevoel, uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Mw. van Essen van deze stichting gaf uitleg over wat zij doen voor kankerpatienten: Beter Gevoel steunt mensen met kanker bij hun uiterlijke verzorging. Dit doen zij door het geven van workshops, individuele consulten en het verstrekken van informatie en tips & adviezen. Ook organiseren zij trainingen voor professionals uiterlijke verzorging en kunnen zij een bijdrage leveren aan bijscholings- programma’s voor verpleegkundigen en specialisten. Want wie er goed uitziet, voelt zich vaak ook beter! Dit is maar één van de vele goede doelen die door de Roparun worden gefinancierd. Klik hier voor alle doelen van 2009

Door deze uitleg merk je wel dat de Roparun een geweldig initiatief is en dat iedereen heel graag zijn steentje wil bijdragen voor alle kankerpatienten.

Na de pauze vertelde Jacco Zandstra, vice voorzitter van stichting Roparun over het Roparunregelement 2009. Hierin praktische zaken over hoe en wat tijdens de run maar ook over Stop en Go sancties voor teams die zich niet aan de regels houden… sterker nog, bij 5 Stop en Go’s is het echt GO en is het betreffende team uitgesloten van verdere deelname.

Klinkt misschien streng maar controle moet er zijn. Zeker om overlast voor de vele dorpen die onderweg worden aangedaan te voorkomen. Stel je toch eens voor dat je hele karavaan door je dorpje van 410 mensen gaat… en wat een troep dat mogelijk op zou kunnen leveren.. Er zijn dorpen bij, zoals Bellenglise (F) die het niet meer zagen zitten dat er zoveel Roparunners door hun dorpje trokken. Gelukkig zet de stichting Roparun zich dan volledig in, reizen af naar het dorp en na overleg met de plaatselijke kroegbaas wordt er door hem met de burgemeester gebeld (zo gaat dat daar…) en mogen we weer door het dorp. Maar…. iedereen, alles netjes achterlaten, en dus ook uw grote boodschap op de daartoe aangewezen plekken!


geen zooi achterlaten
Geen rotzooi achterlaten

Verder nog nuttige tips over het laatste stuk vanaf Bergen op Zoom waarbij er geen auto’s meer mee mogen rijden en het wisselen van lopers wat ‘creatiever’ gedaan moet worden. Hoe dat ook, het komt allemaal wel goed. Roparun, een avontuur voor het leven waarbij getracht wordt leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!


weRUNtogether.nl

Wil je ons team steunen? Heel graag, dat kan al door middel van één simpel SMS’je: SMS ‘RUN AAN’ naar 5757 waardoor je per maand 1,50 euro aan dit goede doel doneert (met ‘RUN UIT’ stop je dit weer) of kijk even op onze site: www.weRUNtogether.nl

>