Zonnige duoloop met SillyGirlRunning

Christel, op twitter beter bekend als @SillyGirlRunnin (ja, zonder g op het einde want een twitternaam mag niet langer zijn dan 15 karakters). Of ik Christel nu heb leren kennen via twitter of via haar Engelstalige runnersblog SillyGirlRunning.blogspot.com weet ik niet meer maar indruk heeft ze zeker gemaakt.

Christel is pas sinds juli 2009 aan het hardlopen maar heeft een behoorlijk sportief verleden en inmiddels al aardig wat bereikt op hardloopgebied… kijk maar eens op haar blog 🙂

Hoog tijd om elkaar eens beter te leren kennen. In Schoorl hadden we al een kleine ontmoeting en een afspraak voor een duoloop was het gevolg. Gisteravond vertrok ik richting het midden van het land om Christel op te halen bij haar moeder waar ze haar trouwe viervoeter (Christel is ook een fanatiek CaniCrosser) achterliet omdat het voor hem te warm was om met ons mee te lopen. Na een leuke kennismaking met Christel’s moeder, haar steun en toeverlaat tijdens heel veel wedstrijden, gingen we 19:00 uur om pad met nog een dikke 26 graden op de thermometer. Het mooie aan Utrecht is dat redelijk snel in een mooi natuurgebied terecht komt. Christel nam mij mee op een route langs de Kromme Rijn. Een mooie loopomgeving over het oude jaagpad, iets waar meer hardlopers het mee eens waren gezien het aantal mede-sporters die avond.

SillyGirlRunning als gids door een mooie omgeving

Het was af en toe goed je hoofd erbij houden want er waren wat tunneltjes bij waarbij we flink door de knieën moesten vanwege de lage doorgang. Christel had nu geen hond bij haar die haar regelmatig ‘meesleurde’ maar een kwekkende RR, alhoewel mijn looppartner van vanavond voor mij gevoel meer aan het babbelen was dan ik. Mooie verhalen over haar reeds gelopen marathons en andere wedstrijden en de planning voor de komende maanden waaronder de bijzondere 78K Swiss Alpine Marathon (Davos, Switzerland) op 30 juli. Het leuke wanneer je samen loopt is dat je, voor dat je er erg in hebt, je alweer dik een uur aan het lopen bent. We bleven het jaagpad volgen tot we niet meer verder konden… niet van de vermoeidheid maar vanwege een hindernis. Bij de ‘onderdoorgang’ van de A12 werd onze duurloop versperd door een groot hek. Door de werkzaamheden daar moesten we een andere weg vinden maar Christel stelde voor om terug gelopen via een kleine omweg.

Over het jaagpad langs de Kromme Rijn ... Shadowman is ook weer 'in da House'

Bij het pannenkoekenhuis aan de Rhijnauwenselaan maakte we een kleine tussenstop om even onze waterflesjes bij te vullen en liepen daarna verder door het natuurgebied langs het Fort bij Rijnauwen wat deel uit maakt van de Hollandse Water Linie. Op de route zagen we daarom veel bunkers, mooi om te zien hoe zo’n stuk historie wordt omgeven door de natuur. Blijft leuk om met zo’n duoloop eens een hele andere omgeving te zien dan mijn vaste trainingsrondes. Bijna elk hardloopplekje rond Alphen heb ik nu inmiddels wel gezien. Na precies 19KM waren we op het eindpunt van onze duurloop aangekomen.

Bunkers langs de route

Nadat we opgefrist waren nog even een drankje en een meer dan prima herstelhapje: Sushi! Dat ging er wel in na zo’n zonnig duoloopje. Ik ben ook erg tevreden over de data: 19KM in 1:51 uur, gemiddeld tempo: 5:42min/km en een gemiddelde hartslag van 130bpm. En dat in het bijzijn van mooi gezelschap, de warmte van die dag en het continue kletsen onderweg. Het wordt nog wat met mijn conditie. Christel, dank voor de gezellige avond, warme ontvangst en de mooie route. Je bent uiteraard van harte welkom voor een return-duoloopje door ‘mijn’ groene hart.

Mooie duurloop, mooie data

>