Loop/fiets mee in de trainingsloop op zondag 1 juli voor de Marathon van Zwolle

Keesdeloper, je kunt ‘m al inmiddels ambassadeur noemen van de Marathon van Zwolle organiseert op 1 juli weer een leuke en gezellige trainingsloop over het parcours van deze nieuwe Nederlandse marathon. Op 30 september kun je je naast de marathon ook inschrijven voor de duo-marathon, quatro-marathon en de businessrun. Hieronder lees je het verhaal van Kees wat van zijn blog afkomt:

Loop mee in de 1e Marathon van Zwolle

Na de Maasdijk Marathon moet ik toch echt weer aan de bak. In Zwolle wil ik weer eens een ouderwetse snelle tijd lopen. Nee, ik ga geen uitlatingen doen over Sub 3 of dat soort dingen, eerst moet mijn tempo weer omhoog want sinds de Marathon van Purmerend (eind december 2011) heb ik eigenlijk alleen maar hele leuke haasklusjes gedaan. Om uitgerust aan de start te staan in Zwolle zal ik de avond doorbrengen in Hotel Lumen in Zwolle, slechts 2 minuten lopen van de start en finish. Inmiddels hebben meer hardlopers het hotel ontdekt en beloofd het een gezellige avond te gaan worden op zaterdag 29 september! Hotel Lumen heeft als partner van de Zwolle Marathon zelfs een speciaal hardloop arrangement waaronder comfortkamer, pastabuffet en sportief ontbijt. Lees alles hierover op de site van de Zwolse Marathon. Wie weet zie ik je in Hotel Lumen?

Uitgerust aan de start - De avond ervoor slaap ik, met nog andere lopers, in Hotel Lumen in Zwolle

Na de succesvol verlopen parcoursverkenning op 11 maart is met @Duathleet Erik, Mr. Zwolse Marathon Han en RunningRonald al snel het idee ontstaan om deze verkenning van de Zwolse Marathon nog eens over te doen. Liefst 25 lopers deden op 11 maart mee! Het hele parcours is inmiddels door verschillende mensen al gelopen. Het is een fantastisch parcours door binnenstad, kleine dorpjes en groene IJsseldelta.

Wil jij ook een keer meelopen?

Op 1 juli wordt er weer een training georganiseerd van ca. 30 km. De laatste 25 km van de Zwolse Marathon zijn daar in opgenomen. Vrijwel de mooiste kilometers zitten er dus in inclusief Molenbrug, Kamperveen, De Zande, Zalk, Hanzeboog en Zwolse binnenstad. Ruim 20 km door de IJsseldelta.

Informatie over de training:

Datum: Zondag 1 juli.
Tijdstip: 10.10 uur (na aankomst trein uit Zwolle 9.59 uur)
Locatie: Start bij Station Kampen (op eigen gelegenheid hier naar toe komen)Route: Lopend naar km-punt 17. (ca. 2,7km) Daarna het parcours van km 17 t/m 42 afleggen. Tot slot lopend van stadion PEC Zwolle naar station Zwolle (ca. 3km)
Snelheid: Ca. 10 km / uur
Totale afstand: Ca. 30 km. Er zijn geen stops en lopen dus aan één stuk door.

Verzamelpunt van de start bij het NS station van Kampen

Praktische informatie:
Omkleden na de loop doen we ergens bij het station in Zwolle. Daarna gaan we met de trein terug naar station Kampen naar het startpunt. (vertrek trein 13.50 uur en 14.20 uur) Zorg dus dat je even een pinpas of een OV-kaart bij je hebt om een treinkaartje te kopen.

Verzamelen is bij het station in Kampen. Hier kom je op eigen gelegenheid naar toe. Lopers uit Zwolle kunnen het eventueel omdraaien. Bijvoorbeeld eerst met de trein naar Kampen, de training meelopen en na 30 km vanaf het station in Zwolle weer je eigen weg gaan.

Kosten? 1 treinkaartje.

Begeleiding:
We proberen wat meefietsers te regelen. Die zullen een kratje achterop hebben voor drinken, gels, EHBO-kit etc. Ook proberen we een transport te regelen van tassen / kleding van station Kampen naar station Zwolle om bij aankomst bij station Zwolle even droge kleding te kunnen aantrekken. Meer informatie hierover volgt later. Houdt Kees’ blog http://keesdeloper.nl, Twitter (@Duathleet, @RunningRonald, @Zwolsemarathon en @Keesdeloper) hiervoor in de gaten.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder of mail naar: info@keesdeloper.nl

Meedoen? Meld je even aan door te reageren op Kees’ of onderaan dit blog.

Meefietsen? Dan mag je uiteraard ook aanmelden. Meld je dan ook aan door te reageren op Kees’ blog of onderaan dit blog. Zorg wel voor een fiets met bagagedrager. De fiets kan normaal gesproken mee de trein in.

>