Ergenis & Voorzichtigheid

Vandaag zijn de Meijertjes naar de bioscoop geweest. Niet naar het grote Pathé Theater in Scheveningen waar ik het liefst naar toe ga voor een filmpje maar naar ons eigen kneuterige bioscoopje in Alphen a/d Rijn, Eurocinema.


Shrek 3
De film van vandaag… Shrek de Derde

Eurocinema was zo’n 30 jaar geleden een happening hier in de regio. Een echte bioscoop met wel vier zalen. In mijn jeugd heb ik menig film in deze bios bekeken: For your Eyes only, Octopussy, Coming to America, etc… maar in die 30 jaar is er weinig veranderd. Eurocinema is nog steeds het kleuterige bioscoopje van toen met het halletje van 5 x 5 meter waar je als haringen in een ton staat te wachten voordat je naar de kleine zalen mag gaan, hetzelfde miezerige winkeltje waar je zonder blikken of blozen wordt opgelicht en het is nog steeds de bioscoop waar je dezelfde duffe reclame-dia’s ziet voor de hoofdfilm. Gelukkig wordt je nu niet meer lastig gevallen door een figuur die een bio-bus (kent u ze nog?) voor je neus heen en weer schut om je wat kleingeld afhandig te maken voor één of ander onduidelijk kindernkampf.

Waar ik mij ook kapot aan erger is de pauze tijdens een film (net zo erg als de onderbreking van

katttjing

Hart van Nederland tijdens een film op SBS6 = baggerzender). Een beetje bioscoop draait de film achter elkaar door.. nee, niet in Eurocinema, daar gaan halverwege de lichten aan waarna je uit pure ergernis maar iets te drinken gaat halen bij dat vreselijke winkeltje. Eén Auqurius, drie ijsthee, een bakje M&M en een bakje Malthezers (zachte chocoladebolletjes): “Dat is dan 18,20 euro mijnheer” Hoeveel???!!!

Wouter vond de film niet echt leuk.. dat was te merken, al na 10 minuten vroeg hij wanneer de pauze was en na de pauze vroeg hij al direct wanneer de film afgelopen zou zijn en begon, uit verveling maar een beetje te klieren….. Na afloop kregen de kids nog wel een Shrek of Fiona masker mee.. ja, dat kan er wel vanaf met dit soort prijzen:

1,5 uur bioscoop voor twee volwassenen en twee kinderen: Entreekosten: 29 euro, reserveringskosten 2 euro, consumpties: 18,20 euro = 49,20 Euro !! Reken u even mee? Dat zijn 108 ouderwetse guldens!!!! Je reinste diefstal. Zo leuk is Shrek 3 nou ook weer niet. Ik ga nooit meer naar het kneuterige Eurocinema… De nieuwe bioscoop in Alphen, Castellum, krijg misschien nog een kans….

Tijd om te gaan lopen… deze ergenis moet eruit!


De training van vanavond 60 in Z2 @ 10. Wat zegt u? Ja, mensen, dit is Veerriaans. Coach Rob geeft hier mee aan: 60 minuten in hartslagzone 2 (bij mij 143-153) met in de laatste 10 minuten een @ 10…. Rob’s code om aan te geven dat er elke minuut in de laatste 10 minuten 10 passen versnelt moet worden.

De training liep niet echt lekker. IK was te warm gekleed omdat ik dacht dat het harder zou gaan regenen. Tight en jack aan.. het jack ging al na 10 minuten om mijn middel… de tight uitdoen was geen optie mits ik wat vreselijke ongelukken in Alphen e.o. zou willen veroorzaken. De belasting van vrijdagavond op mijn rechterenkel voelde ik nu wel en besloot rustig aan te lopen.. niet in Z2 maar in Z1 en de versnellingen aan het einde op een verstandig en dus voorzichtig tempo te doen.

Ruim een uur later en 11KM verder kwam ik weer thuis. Het GarminWriting heb ik deze keer maar even overgeslagen want onderweg kon ik geen leuk 8 letter woord bedenken… Ik sta open voor suggesties!!


@ training
Hoe krijg je een @ training in je Garmin?
Klik hier voor de <%popup(20070624-@training.jpg|666|506|vergroting)%>

Oh.. door de drukte van het afgelopen weekend volgt de mini-quiz morgenavond

>