Loop je met mij mee in het Wheel of Energy ?

Mijn AAV’36 loopmaatje Kees, aka Redsoxrunner schreef er gisteren al over:

Afgelopen weekend is het Wheel of Energy in gang gezet. Een initiatief van Richard Bottram die op deze manier aandacht vraagt voor de strijd tegen kanker. De bedoeling is om het rad 365 dagen in beweging te houden: dag en nacht, zomer en winter, regen of zon. Afgelopen dinsdag had ik de kans om mijn steentje bij te dragen. Samen met mijn buurman hebben we gelopen van 23:00 tot 24:00 uur. Wat een beleving is dat zeg. Een unieke ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Het begon al op het moment dat we aan kwamen lopen. Het is altijd spannend natuurlijk als je in dat rad loopt. Komt er wel een opvolger… Natuurlijk zijn lopers betrouwbaar, en komen ze altijd hun verplichtingen na! Na een kleine warming-up op de spinningfietsen konden we instappen. Het was even wennen maar na een paar minuten kregen we de smaak te pakken. Het was heerlijk lopen.

The Wheel of Energy - Schiphol Plaza

De snelheid moet worden aangepast aan de langzaamste loper, maar sneller dan 12 km/uur is “gelukkig” niet mogelijk. Bekijks kom je in het rad ook niet te kort. Van alle kanten werden we gefotografeerd.. benieuwd waar onze foto’s bekeken zullen worden. Ik hoorde alle talen, behalve nederlands. Het uurtje vloog om. Zeker weten dat dit niet de laatste keer was in het rad. Vanmiddag nog een sms gehad van mijn buurman; kun je volgende week zondag? Ik heb nog wel even tijd schreef hij… Helaas ben ik verhinderd… maar jij krijgt wel de kans om in het rad te lopen. Normaal gesproken moet je betalen voor het goede doel, maar dit keer heeft Securitas de kosten op zich genomen. Om het te promoten hebben bedrijven dagen geadopteerd om het rad te eerste paar weken draaiende te houden. Woensdag 20 en Zondag 24 oktober zijn er veel plekken gereserveerd voor hardlopende bloggers. Lijkt het jou nou wat om mee te lopen?

Kees in het Wheel of Energy - herkenbaar aan... juist: RedSoxs

Securitas zoekt dus nog lopers voor woensdag 20 en zondag 24 oktober: Ten tijde van dit schrijven zijn er op alle uren, en op beide dagen nog voldoende plekken in het rad. Als je met Richard zelf wil meelopen moet je er vroeg bij zijn, hij loopt van 00:00 tot 04:00 uur. Ik zal zondag van 14:00 tot 16:00 uur in het Wheel gaan lopen, samen met loopmaatjes Jacqueline, beter bekend als Curly en Frank, aka FrankRoadRunner. Wie loopt er nog meer mee? (mag ook 1 uur natuurlijk). Laten we met de lezers van mijn blog zoveel mogelijk plekjes in het Wheel of Energy op woendag en zondag proberen te vullen. Houd het rad draaiende!

Aanmelden kan via Netty Steijaert van Securitas. Vermeld daarin je naam, telefoonnummer, je tijd die je wil lopen en je voorkeur voor tijd en dag. Doe mee, het is een geweldige ervaring!!!

Voor een overzicht de beschikbaar timeslots, klik hier. Let op: Dit zijn de gegevens van vrijdag 15 oktober

Hieronder nog wat handige tips:


Bijgaand ook enige logistieke zaken die belangrijk zijn om het geheel vlekkeloos te laten verlopen.

* parkeren
Je kunt of parkeren in een van de parkeergarages van Schiphol (let op kosten ca euro 4 per uur) of op de Pelikaanweg bij
Securitas. Een routebeschrijving naar de Pelikaanweg tref je hierbij aan.
Vanaf de Pelikaanweg kun je de bus (P30-P40) nemen naar Schiphol-Plaza (opstappen aan de ventweg).
Iedere bus van Sternet stopt op Schiphol Plaza, ook s’nachts.

* aanmelden
Graag ca 15 minuten voor je starttijd aanwezig zijn bij het Wheel (lokatie Schiphol plaza, aankomstniveau, buitenplein)
Daar tref je aan de Securitas goodie-bag (Energydrink, water, energybar en Securitas-shirt)

* omkleden
Indien je voor het lopen wilt omkleden neem je de toegangssleutel (kaart) van de Sheraton fitness mee vanaf het Wheel.
Let op, de sleutel ligt bij het Wheel en moet daar ook weer terug naar toe!

* Sheraton hotel
We zijn te gast bij het Sheraton en mogen de fitnessruimte gebruiken. Deze ligt op hetzelfde niveau als de receptie, achter het trappenhuis.
Een locker is beschikbaar voor je persoonlijke eigendommen.

* starten met lopen
Voordat je opstapt vraag even aan de lopers in het Wheel hoe de gebruiksaanwijzing is (start, stop, draaien, snelheid, noodstop).
Voorzichtig beginnen is belangrijk. De snelheid moet je samen afspreken, uiteraard bepaald de langzaamste het tempo.

* stoppen met lopen
Geef de uitleg over het bedieningspaneel ook weer door aan de volgende loper.

* omkleden
Na afloop kun je indien gewenst douchen bij het Sherathon (sleutel meenemen vanaf het Wheel – terugbrengen na afloop)

* terug naar Pelikaanweg
De bussen P30-P40 kunnen je weer terugbrengen naar de Pelikaanweg. Uitstappen Schiphol-gebouw, daarna
nog ca 300 meter lopen.

Het shirt is je aandenken aan de strijd tegen kanker, enorm bedankt voor je inzet!

>