Utrecht Marathon 2010 – Een feestje langs de kant

Wow, wat een dag!! De Utrecht Marahton 2010. Altijd leuk om even te gaan kijken en iedereen aan te moedigen. Van te voren had ik de 10, halve en hele marathon route eens bekeken en op één punt in De Meern kon ik ze allemaal zien, de halve en de hele lopers zelfs twee keer!

De Marathon Elite

De plek: de brug van de busbaan…. beetje saai punt dus tijd voor wat opzwepende muziek uit een bescheiden JVC radio’tje (volgende keer echt een grote radio mee maar ja, kost dan weer een vermogen aan batterijen). Om 11:15 uur stond ik langs de kant, net op tijd om de 10KM toppers voor bij te zien komen, waaronder Rik en Ilonka. Niet veel later kwamen de eerste snelle mannen voorbij van de hele marathon. Na de Kenianen bleef het lang stil totdat MegaTop Blogger Harm voorbij kwam als haas voor Marcel Uppelschoten. Geweldig om te zien hoe deze mannen naar een supertijd liepen (2:40 en 2:32)

Harm en Marcel, de Nederlandse toppers

Het viel niet mee langs de kant.. hardlopen is makkelijker!! Ik wilde fotograferen, filmen, fluiten, twitteren, goede muziek verzorgen en door de megafoon, die ik van Wouter mocht lenen, bleren!! .. en dan ook nog ondertussen twee verschillende kanten van de looproute in de gaten houden.. pffff… Het wachten was nu op de Belgische topper Geert die vandaag voor een nieuw PR zou gaan. En ja, daar kwam hij aan, in een een grote Belgische afvaardiging met daarin o.a. coach Mario en de Belgische Kanjer die ik al zo lang wilde zien: Wendy! Amai, wat kan deze dame lopen zeg!!! Maar ook onze Nederlandse kanjers… Kees vd Wetering, Richard vd Klis, Ruud Verhoef … het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen en ben ook bang dat ik dan runners ga vergeten.

De Kanjers uit België

Vele bekende lopers volgden. Leuk om iedereen aan te moedigen, makkelijk die namen op de startnummers maar ook diverse lopers die mij herkende “hee, RunningRonald” .. hihi altijd grappig!! Thanks! Ondertussen waren Petra met haar Erik, JeeWee en Johan bij mij komen staan en werd iedereen verder geschreeuwd. Zo werd het steunpunt toch nog een leuke happening.

Met Wouter's Politie-Megafoon... succes verzekerd. Foto: @JohanvdK

14:30 uur.. de eerste toppers van de halve komen voorbij en niet veel later wat bekende gezichten… bijna niet te doen om iedereen te herkennen in die duizenden deelnemers. Zo af en toe loop ik een stukje mee met een paar lopers waar onder Andrea, die een rode winegum via twitter had besteld… geen probleem! Ook Kees de Loper had zijn digitale bestelling van een halve banaan inmiddels gekregen!

Veel, heeeel veel lopers gezien en het wordt steeds leuker (en mooier met al die dames) in de hardloopwereld. Kreeg wat commentaar dat ik de dames te veel aanmoedigde maar nee, hoor, ook de heren werden diverse keren aangespoord om toch nog even aan te zetten: “GO GO GO GO”…. of wat zei Atleticrunner Wout nou?? “Go Deeper!!” Toen de laatste loper van de halve voorbij was vond ik het wel genoeg voor vandaag.. van 11:15 uur tot 16:00 uur langs de kant gestaan, bijna niet gegeten of gedronken.. veel te druk met het supporteren. Zelfs de huissleutel die ik van Ans en John had gekregen om in hun huis, 200 meter verderop ‘bij te komen’ heb ik niet gebruikt… toch bedankt daarvoor!!

Thuis maar de sushi gegeten die ik voor 1e paasdag had gekocht en daarna dit verhaaltje en video gemaakt. Het is slechts een kleine impressie en op de video komen voorbij: De Kenianen, Richard vd Klis, Kees vd Wetering, BMUT kanjer Cock, Koen van Steenkiste, Andrea (geen idee meer wat ik tegen haar schreeuw), Gerard, Ans en JohnVele PR’s zijn gelopen vandaag… dat laat ik graag over aan de verhalen op de diverse weblogs. Toch wil ik twee namen even apart noemen:

Geert: ook al heb je je doelstelling (verbeteren van je tijd in Dublin (3:15) niet gehaald, ik vind dat je MEGATOP hebt gelopen. Een jaar geleden dachten we allemaal dat het over was met je hardloopverslaving en nu…. man, je hebt Utrecht een poepie laten ruiken!! Supertrots op je tijd (3:16:13)!!

en Wendy: WOWWOWWW.. Ongelooflijk.. wat een progressie maak jij zeg!! Ik ben helemaal van slag af… wat liep jij makkelijk en wat een eindtijd… (3:06:53)… diep respect!!

Dikke proficiat aan jullie twee maar natuurlijk ook aan iedereen die vandaag de 10, 21 of 42KM van Utrecht tot een mooi einde hebben volbracht!! Het was een eer om jullie allemaal te mogen aanmoedigen!!

Al mijn foto’s vind je in mijn Flickr-Album en ook op de site van fotograaf Dennis Ekelschot

Alle links vind je, zoals je gewend bent, links in de blogsters/bloggers lijst

>