Op zoek naar gumvoetjes

Het leek zo eenvoudig. Bij Ronnie las ik zijn noodkreet voor Katja Gumvoetjes. Deze snoepjes van het bekende snoepmerk zijn ware koolhydraten bommetjes die we allemaal zo nodig hebben tijdens een marathon of gelijksoortige inspanning.

Rencapy, hardloper, blogger en gelegenheidskeurmeester van divers marathonvoedsel heeft eigenlijk de zoektocht van Ronnie te weeg gebracht. Ik dacht de snoepjes voor Ronnie herkent te hebben en ging vandaag, op mijn vrije middag, richting de plaatselijke C1000.


Gumvoetjes van Katja
Opsporing verzocht: de Gumvoetjes van Katja

Helaas. Veel katjaspul maar niet de voetjes… oh, Albert Hein heeft ze vast wel… nope, zelfde verhaal… wel zag ik een klein sushipakketje… voor ¤ 4,50 zes lekkere stukjes… dan die maar mee, kan toch niet met lege handen de AH verlaten? Daarna naar de Alphense snoepspecialist “De Zoete Inval”…

De dame in de candyshop kende het product wel maar verkocht het niet (meer). Ze pakte de telefoon en belde gelijk haar twee grootste leveranciers… “Katja… mmm, Gumvoetjes… nee, die hebben we niet”, was het antwoord aan de andere kant van de telefoon. De dame achter de toonbank gaf nog een paar tips waar ik moest zoeken in mijn hometown en als ik meer info had over de snoepjes moest ik even terugkomen.

Ik had inmiddels de kids van school gehaald en vertelde hen dat ik voor Runner Ronnie, maar ook voor papa zelf, speciale snoepjes moest gaan kopen… na nog vier winkels bezocht te hebben waaronder nog een C1000, een Etos en een Kruidvat ging ik met de printjes die ik van internet had gehaald terug naar “de Zoete Inval”. De dame belde met deze nieuwe info haar bazin die ik even later zelf aan de lijn kreeg: “Ja, Gumvoetjes, ja die ken ik, maar eh… die zitten niet meer in het programma van Katja.. heel eerlijk omdat ze… eh.. hoe zal ik het zeggen… niet echt lekker smaken… en dan druk ik mijn nog voorzichtig uit”…


Voetjes vies?
vieze voetjes?

“Maakt niet uit” zei ik, het gaat ons hardlopers om de druivensuiker in de snoepjes. De hoofdsnoepverkoopster antwoordde dat ik dan beter Winegums kon nemen….. Hee, doet zij soms ook aan hardlopen??

Maar ik, eh… Ronnie, wil geen Winegums, we willen Gumvoetjes!!! De laatste hoop is gevestigd op de Sligro. Een drank- en etenswaargroothandel in Leiden. JVC heeft een pasje maar Ronnie’s werk vast en zeker ook… ik stel voor dat één van ons binnenkort even in de donkere hoekjes en stoffige palletplekken op zoek gaan naar deze hardlooplekkernij…

wordt vervolgd…

update: nog geen 10 minuten na het plaatsen van dit bericht heb ik ze gevonden: On line te bestellen bij de Snoepkoerier!!
… maar ja, ¤ 7,50 verzendkosten.. daar heb je 1250 gram voetjes voor. Misschien is het beter alle orders te verzamelen en een blogger in de buurt van Zaltbommel op te sporen 🙂

p.s. de foto komt van Hollands Best, een winkel in San Jose, California, USA waar ze zeker te koop zijn voor $ 4,99 per pond… kan iemand deze meenemen??

>