Groet uit Schoorl Run 2011 – Bijna PR

Groet uit Schoorl, al sinds 2007 een jaarlijks bloggerfeest. Traditiegetrouw reizen veel bloggers maar ook tweeps (twitteraars) de zaterdag voor de wedstrijd af naar dit mooie dorp aan de Noord-Hollandse duinen om zich voor te bereiden op één van de afstanden op zondag: 10, 21 of 30KM. Aten we voorheen nog in een restaurant, sinds vorig jaar doen we dat bij de pastaparty van Roparunteam 238.

De zaterdagmiddag begon anders dan normaal. Voormalig blogster en hardloopster Linda, woonachtig vlak bij Schoorl heb ik sinds 2007 niet meer gezien en gesproken maar een tijdje geleden zag ik haar naam voorbij komen op twitter en het contact was weer snel hersteld. Linda vond het, net als ik, een goed plan om even bij te kletsen en zo zaten we zaterdagmiddag in de bar van het hotel te kwekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het was zo gezellig dat ik eigenlijk iets te laat voor de pastaparty was. Linda bedankt voor de gezelligheid !

Daarna op naar de pastaparty. Een mooi weerzien met Johan, Ray, Richard, Tiny, Rinus, Hardlopende boer John en Ans, Andrea, John (Renjerot), Ines en partner en nog andere leden van RTZN, team 238. Tijdens de parta veel gekwebbel… altijd leuk om met zo’n zooitje hardlopers bij elkaar te zijn.

Gezellig onderonsje met kilometervreter Rinus en maffe en altijd vrolijke Andrea - Foto: Rinus

Na de pasta nog even een afzakkertje in de bar van het hotel Jan van Scorel… en opeens komt mijn coach Rob Veer binnenlopen. Altijd leuk om even met mijn goeroe te praten. Ook geeft Marcel Uppelschoten mij nog wat marathontips. Altijd fijn om te horen van een man met een marathon PR van 2:30u. Om 22:30 besluit ik terug te gaan naar mijn kamer. Op tijd naar bed wat er moet een PR gelopen worden… mijn tijd van 1:24:37 in Linschoten moest er maar eens aan. Het tempo daar lag op 4:01min/km gemiddeld… morgen moest het dus 4:00min/km worden…. ik kom moeilijk in slaap.. ga nooit zo vroeg… woelen, draaien, onrustig gevoel in mijn buik.. uiteindelijk slaap ik maar wordt midden in de nacht weer wakker… weer woelen.. pfff… gek van mijzelf word ik…

Het alarm in mijn telefoon gaat af, 07:30 uur.. eigenlijk te vroeg en blijf dus nog even liggen… daarna douchen en goed ontbijten in de eetzaal. Terug in de kamer wacht ik op Christel, beter bekend als Silly Girl Running en haar loopmaatje Annet. Aangezien douchen niet gaat in Schoorl omdat de sportzaal nog verbouwd wordt had ik de dames aangeboden dat ze zich bij mij na de wedstrijd konden opfrissen. En zo vertrokken we zo rond 10:15 uur richting de tent naast de sporthal. Nog even snel kletsen met de aanwezige waaronder ook Esther (Triatleet) en Gerard. Ik verstop even ergens mijn tas met daarin een jack want ik had nu écht plechtig aan Christel beloofd haar op te halen als ik gefinisht was. In mijn korte broek en shirt met korte mouwen snel richting de start.. bij de sporthal zag ik Claudia. Even stoppen om elkaar succes te wensen. Ze merkt wel dat ik duidelijk zenuwachtig voor de wedstrijd ben. Daarna in rap tempo naar het startvak.

Altijd gezellig met Esther - Foto: Gerard

Bij het startvak komen is een drama in Schoorl, zeker als je in het eerste startvak staat. Een smal paadje vormt een echte bottlenek. 3min voor de start kom ik het vak in en wordt geroepen door Raymond en Patricia (hardloopmuts). Nog even snel een foto en op weg voor een snelle halve marathon. De eerste kilometer is lastig.. veel inhalen en je tempo proberen te vinden… ik moet op de 4:00min/km lopen maar op één of andere manier wil het niet lukken. Ik haal heel veel lopers in maar de tempo’s blijven tussen de 4:01 en 4:04 hangen. Na 7 kilometer door het dorp ga je de duinen in en daar zit de grootste klim richting het restaurant De Berenkuil. Tempo valt terug naar 4:11min/km en mijn gemiddelde staat op 4:06… nu wordt het tijd om aan te zetten! De afdalingen gebruik ik om winst te pakken en ik pak iedere keer een doel voor mij. Die man met dat groene shirt, nu die loper van dat Belgische loopteam en nu die dame… wow, die dame loopt flink door…dat wordt nog een klus om op haar in te lopen. De dame in kwestie had ik al snel herkend. Iloka, de winnares van de Kustmarathon 2010 zou vandaag weer een mooie prestatie neerzetten (3e dame op de 30km).

Nu begon de strijd pas echt. Kon ik mijn gemiddelde naar 4:00min/km krijgen? langzaam maar zeker ging het gemiddelde omlaag: 4:05, 4:04, 4:03 en bij 17km zag ik een man die mijn tempo had en ging naast hem lopen. We bleven nog steeds lopers inhalen maar 4:00 ging mij niet lukken.. nou dat die 4:01!! het tempo van Linschoten. De laatste 3KM gas erop.De man naast mij met “assistent trainer” op zijn shirt kan mij niet meer bijhouden ik ga alleen verder: 3:58, 3:57, 3:54… op het einde alles eruit gooien! Raymond maakte nog deze foto 300 meter voor de finish.

De laatste 300 meter... grrrr... foto: Raymond

De laatste 30 meter nog een eindsprint en stop mijn Garmin op 1:25:31. Grote verwarring bij mij… hoe kan het nou zo zijn dat nu ik het tempo van Linschoten loop dat ik 54 seconden langzamer ben… grrrr… veel tijd om er over na te denken heb ik niet… het schiet in mijn knie, net na de finish.. pijn.. misschien waren de klappen van de laatste 3 km iets te veel geweest… ik trek mijn jack aan en wil hardlopen terug om Christel en Annet op te halen… geen goed plan, hardlopen.. dan maar wandelen. Beter, wat hardlopen gaat niet.. vanwege de knie maar ook door de drukte. Bij de kerk in Groet zie ik de twee dames in hardlooprokjes aankomen. Annet wil onder de 2 uur en dat gaat haar lukken… ondanks dat haas Christel verbaal hard door haar is aangepakt. Ik loop met de dames mee maar echt fijn loopt het niet…

Annet komt binnen op 1:57:51 en is superblij. Terug in hotel zijn we alle drie weer redelijk snel fris en drinken nog wat. De dames gaan richting huis, ik bedankt ze voor de gezelligheid en ga richting het centrum. Daar loop ik John (runningcobler) en Hardlopert Kees tegen het lijf. Restaurant de Klimduin is weg?? dus twijfel waar we heen gaan… opeens hard gejoel uit een raam… Rik en Ilonka in hotel de Viersprong.. vol trots laat Rik de beker van Ilonka zien. Door al het geschreeuw heeft ook Jan (Johannesdeloper) ook ons gevonden. In HonkyTonk kletsen, eten en drinken we, samen met John en Ans nog wat. Een mooie afsluiting van weer een gezellig Schoorlweekend. Laat Groet uit Schoorl 2012 maar komen! … maar dan geen Bijna PR meer… 🙂

Links naar de blog van genoemde namen vind je in de linkerkolom.

Data: 21.26KM, 1:25:31, 4:01min/km, 14,9km/u, totale stijging 120 meter, totale daling 119 meter
Negatieve split: eerste helft: 4:04min/km 14,8km/u, tweede helft: 3:59min/km, 15km/u>