Leuke Duoloop met Wendy

Al een tijdje liepen we met het idee om nu eens samen te lopen, Wendy die zo’n kilometer of 15 van Alphen aan den Rijn afwoont nodigde mij uit om een leuke duoloop met haar te doen door een omgeving die ik nog niet zo goed kende. De route zou voeren door kleine donkere plaatjes zoals Oud Ade, Rijpwetering en Hoogmade.. waar zegt u? ja, plaatsen waar je als hardloper niet zo vaak komt.

Een weekje voor onze loop had ik voor mijn duoloopmaatje een hoofdlamp gevonden bij de MediaMarkt zodat we samen ons pad konden verlichten en afgelopen vrijdag was het zover. Eerst parkeerde ik mijn leenauto van de garage in een zijstraatje want een Daihatsu Coure van 15 jaar in vaal-rood oud wil je natuurlijk niet voor je deur hebben. Na een hartelijk ontvangst van Wendy’s gezin lieten we haar man en kids achter bij de pizza’s en konden wij op pad.

Nadat we de straten van stad hadden verlaten konden onze hoofdlampjes aan en al kwekkend vlogen de kilometers voorbij. De weinige mensen op straat keken ons soms erg vreemd aan… lopende kerstbomen zo laat nog in januari. We liepen verder, soms zigzaggend van links naar rechts om de juiste plek te vinden. Het was jammer dat het al donker was want veel van de omgeving was niet te zien maar Wendy maakte dat goed door veel uitleg te teven wat er bijvoorbeeld links te zien was waarna ik naar rechts keek… een gezellige puinhoop dus. Toen we de dorpjes Oud Ade en Rijpwetering achter ons hadden gelaten kwamen we weer op voor mij bekend gebied. Hoogmade is een plek waar ook regelmatig mijn duurloopjes doorheen gaan.

lekkere duurloop met Wendy door een landelijk omgeving

Wendy nam regelmatig een slokje uit haar camelbag maar ik had besloten niets mee te nemen. 16KM red ik nog wel zonder drinken en ik wist dat er wat lekkers stond te wachten bij terugkomst. De laatste kilometers gingen we weer door de stad en na 1:33 uur en 16,1KM (tempo: 5:50 min/km) waren we weer terug. Een heerlijke pastamaaltijd stond al op ons te wachten. FF snel iets droog aangetrokken en daarna ging de gezelligheid nog door aan tafel. Daarbij fungeerde Wendy ook als part-time Leontien. De winnaar van het VIP arragement moest natuurlijk nog bekend gemaakt worden en dat deed ze op professionele wijze 😉

Het filmpje van Wendy als Leontien kun je terugzien in mijn vorige blogpost over de VIP behandeling in Schoorl.

Het was al snel duidelijk dat Wendy prima kan lopen en kwekken onderweg. Een prima basis voor haar eerste marathon die ze op 2e paasdag in Utrecht gaat lopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Wendy, ik vond het heel leuk met je te lopen en even bij te kletsen … alhoewel deze 16,1KM echt te kort waren. Daarom ben je van harte welkom om de duoloop te herhalen in mijn omgeving. En ondanks dat jij hier goed bekend ben zal ik mijn best doen om de minder bekende plekjes van Alphen aan den Rijn aan je te laten zien. Ook dank aan je gezin voor het gastvrij onthaal! Tot snel Honey!

Als we meedoen met een wedstrijd wie het meest kan kletsen... nou.. dat weet ik het nog of ik ga winnen 🙂

>