Schermbeck en Movie Park Germany

Het avontuur in Duitsland begon met een overnachting in het Ecco hotel in Schermbeck. Een klein plaatsje, zo’n 14KM boven Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen. Na twee uur rijden, zonder files (ja het kan nog in Nederland) kwamen we om 20:30 aan in het Ecco hotel.Onze kamer was al bezet en daarom kregen we een 8 persoonskamer, altijd goed natuurlijk.


Ecco hotel
Eenvoudig hotel maar uitstekend voor één nacht

Miranda wilde liever niet dat ik ging hardlopen maar toen we de spullen naar de kamer brachten zei ik: “kijk, dat is raar, mijn hardloopspullen lagen gewoon in de auto…” Lachend maar ook wat verontwaardig zei dat ik maar gelijk moest gaan hardlopen. Buiten onweerde het en het werd donker, niet echt de ideale omstandigheden voor een loop in onbekend gebied.

De volgende ochtend waren de kids, natuurlijk vanwege de opwinding, al om 06:30 wakker en om 07:00 vertrok ik voor een ochtendloop door het natuurgebied Hohe Mark. Van tevoren had ik al een route gemaakt en overgezonden naar mijn Forerunner 305. Bij elke bocht gaf mijn hardloopvriendje netjes een piepje met de naam van de straat (die je wel even zelf van te voren moet invoeren) in beeld. Hardlopend een onbekend gebied ontdekken… kun je iets mooier bedenken?


Schermbeck
De natuur in Schermbeck


In het bos op de, zeer toepasselijk, Waldweg, kwam een boerin uit haar huis, stapte op de fiets en maakte de laatste koe die nog lag te slapen op geheel Duitse manier wakker. Ze reed over de Waldweg en schreeuwde naar de zwart/wit gevlekte viervoeter: “hallo! Aufwachen!!!”… de koe verstond blijkbaar geen Duits

Op het einde van de weg viel door het bladerdek boven mijn hoofd de GPS ontvangt van de Garmin weg en nam ik ergens een verkeerde weg en stond na 10 minuten om mij heen te kijken met een blik van “en nu?” Mijn Nokia met navigatie had ik niet meegenomen. (had geen draagtasje daarvoor ingepakt) Gelukkig liep er een boer op zijn erf en na wat uitleg was de weg weer gevonden. Ook de Back to Start functie bracht mij gelukkig weer terug op bekend terrein. Daar ik 10 minuten later terug was dan gepland stond Wouter op de uitkijk in de gang van het hotel en Michelle had al tegen Miranda gezegd: “Oh.. papa is vast verdwaald” 🙂

Na een stevig ontbijt vertrokken we richting Movie Park Germany en alhoewel het een normale schooldag in Duitsland was, was het druk in het park. Veel Nederlanders, die net als wij, de toegangskaartjes via de postcodeloterij hadden gewonnen. Verder veel schoolreisjes met kids tussen de 12 en 16 jaar.


Spongebob
Spongebob meets Spongebob

Movie Park is leuk, met attracties voor alle leeftijden. In Nickland kom je veel figuren en attracties tegen die de kids kennen van Nickelodeon. Michelle kon weer een beetje lopen op haar dikke voet maar haar blessure niet te veel te belasten hebben we een rolstoel gehuurd. Veel effect bij het wachten had het niet, we hoefden bij geen enkele attractie te wachten.

Lekker nat in de boot

Aanraders zijn: Splash Bash, de waterbootjes van Spongebob, de Mystery
River, wildwatertocht en The Bandit. De eerste houten achtbaan van
Duitsland… man wat gaat dat ding ongelooflijk hard. Schrek 4D vind ik wat tegenvallen maar als het de eerste keer is dat je zo’n 4D show meemaakt is het vermakelijk.

Gek met gek
Een gek met een gek

Na een hele dag plezier, het weer zat zelfs mee, vertrokken we weer richting Alphen a/d Rijn. Vanavond wordt het weer een intervaltraining in het groene hart van Nederland

Data van de loop: 10,7KM, 57:22min, gemid tempo 5:21min/km, geen hartslagband gebruikt>