Museumstuk

Vandaag moest ik heel diep graven in mijn computerkennis. Een oude, nou ja, zeg maar bijna fossiele laptop computer moest weer aan de praat. Oude doscommando’s zoals fdisk, format en xcopy moesten dit afdankertje van JVC, volgens mij uit 1995, weer werkend krijgen als speelbak voor Wouter… maar een bak zonder cdrom, usb of andere data grote ingang dan floppy maakt het niet echt makkelijk. Floppy??

Ik heb mijn halve huis afgezocht om zo’n flexible disk te vinden. Uiteindelijk maar de harde schijf van deze bak, van jawel, 500MB 🙂 in een andere PC gezet en zo W98 erop gezet.


windhoosbak
Goede oude DOS tijdperk

kok

en.. jawel, hij werkt, weleenswaar niet echt snel, W98 is eigenlijk te zwaar voor dit ding maar what the heck, Wouter heeft er weer een speelding bij.

Vanavond het jaarlijkse etentje met de buren. Het blok waarin ik woon is op 18 mei 1982 opgeleverd en vanavond wordt dan ook het 25e etentje georganiseerd. Een aantal buurtjes wonen er al sinds die tijd.. voor ons is het de 10 keer of zo.. hoe dan ook, even lekker smikkelen. Morgen weer meer hardloopnieuws/trainingen en de mini-quiz.

>