Duurloop met tegenwind

Even een kort berichtje… het is immers al weer laat genoeg.

Vanmiddag geen tijd gehad om te computeren (Mini-quiz morgen). Onze vrienden Fred en zijn vrouw Wilma (nee, niet de Flintstones) kwamen op bezoek. Aan het begin van de avond lopen klooien met mijn windows-register… en weer een pijnlijke les geleerd: “If it ain’t broken, don’t fix it”.. PC helemaal van slag af.. gelukkig kon ik het register weer terugzetten (daarover later meer op dit blog) en alles is weer bij het oude.. pfff

Om 20:37 vertrokken voor een duurloop van 2 uur… en net als vorige week weer een nieuw fietspad ontdekt. Gek eigenlijk, ik loop al ruim 2 jaar in deze omgeving en ik blijf nieuwe stukjes ontdekken. Een donker fietspad door de polder richting, jawel, het Spookverlaat maar gelukkig had ik de volle maan als mijn lichtvriendje.

Het stuk door de polder ging met flink wind mee maar daarna was het 2KM terug over de Gemeneweg (leuke namen hebben ze hier hé?) en dat was behoorlijk pittig. Voor mijn gevoel was het bijna stormkracht en moest de hartslag een stuk omhoog om het tempo nog op een normaal niveau te houden (en niet weg te waaien)


Windtegenwind

Daarna ging de route door de dorpen en was de wind alweer gaan liggen. Na 2:02 uur kwam ik weer thuis en is ook deze duurloop in een ontspannen tempo en zonder een regendrupje gelopen.. dank u Weergoden.

Op verzoek van vaste RR.nl lezer Niels vanaf nu ook mijn hartslag in %HR, ofwel de hartslag t.o.v. mijn maximale hartslag (200bpm) wat natuurlijk een beter beeld geeft dan alleen maar een cijfer of een zone. Dank voor de opmerking Niels!

Data van vandaag: 2:02 uur, 18,43KM, gemid. tempo: 6,38min/km, 9,1 km/u, 1557Kcal, gemid. hartslag 141 ofwel 70%HR

Route: zie hieronder

>