Feestelijke 1e RopaRun 2011 training

Gisteravond kwamen de Treffies weer bij elkaar voor de eerste looptraining. Ondanks de kou en de sneeuwval gaan de trainingen van team Tref & Co voor de RopaRun 2011 gewoon door.

Traditiegetrouw troffen wij elkaar bij atletiek vereniging PAC in Rotterdam. Daar stond de 1e kers-verse-treffie al op mij te wachten. Marco, ookwel @voorthuisracing, gaat dit jaar als RopaRun-rookie met team 247 de estafette-loop van Parijs naar Rotterdam maken. Teamcaptain Stacey en runnerschief Rafael stonden klaar bij PAC samen met turbo-treffie Frank samen met de 2e nieuwbakken-treffie John. Deze supersportieve collega van FrankRoadRunner loopt al 25 jaar: over ervaring gesproken! Gangmaker en treffie van het eerste-uur Dries was weer aanwezig, compleet met zijn herkenbare Unox-muts voor de broodnodige ondersteuning op de fiets.

De Treffies van vanavond: Marco, RR, Frank, Stacey, John, Rafael en Dries

Die avond hadden we zelfs een gastloper. Richard, voor de twitteraars onder jullie beter bekend als @opperduit. RunningRichard loopt bij RopaRun team 131, IJsselland ziekenhuis maar is natuurlijk van harte welkom om even met de ‘mafkezen’ van Tref&CO mee te lopen…

Na het voorstelrondje en de knuffels met Stacey gingen de lopers samen met Dries op pad. Frank had al van te voren aangegeven dat na 2KM hij zijn 6000e KM in zijn loopcarriere zou bereiken…. en ja hoor.. na 1500 meter begon Frank met aftellen. Bijna elke meter riep Frank om en bij 6000.. yes, een hoop geschreeuw!! Even stopte de groep om Frank te feliciteren en toen kwam de verrassing van Rafael. Uit de fietstas van Dries kwamen feestmutsen en feesttoeters te voorschijn en jawel, een heerlijke fles champagne! Niet veel later stonden 6 lopers en 1 fietser onder flink toetergeluid de bubbels weg te werken.. die sjampoepel was niet verkeerd!
Na de feestelijkheden moest er natuurlijk nog wel verder gelopen worden en we besloten met onze mutsjes op de resterende 19KM af te leggen… en dat was een succes! Regelmatig kregen we leuke reacties onderweg van wandelaars en hardlopers en toeterden auto’s naar ons. Er waren zelfs automobilisten bij die, midden op de Erasmusbrug, naast ons kwamen rijden om foto’s van de maffe Treffies te maken.

De nieuwe treffies moeten zich zeker in het begin hebben afgevraagd waar ze in terecht zijn gekomen maar zo te merken passen ze prima bij het ‘gestoorden-profiel’ wat je zeker nodig hebt om bij Tref&Co te horen. De route voerde ons door Rotterdam, over de van Brienenoordbrug richting de Erasmusbrug. Mooie bekende plekjes waarbij Frank zich de laatste kilometers van de Roparun 2010 nog zeer levendig herinnerde. Onderweg veel lol gemaakt met elkaar, met de mensen om ons heen en de lopers die ons voorbij kwamen. Bij het Pathé theater maakte we even een kleine stop en voor wie er zin in had waren er oliebollen, meegenomen door Flitsende Frank.

Marco en RR, compleet met feestmutsjes in 010

Nadat we de Maasboulevard af waren was het nog even schrikken. Een grote klap achteraan de groep. Dries was met zijn stuur in het reflectievestje van Frank gekomen en daarop deed onze fietser een bodemonderzoek van wel heel dichtbij. Gelukkig geen schade aan de fiets. Over Dries maken we ons geen zorgen, die is onverwoestbaar!

Bijna 2 uur later en 21KM op de teller waren we weer terug bij PAC. Een lekkere 1e training, een mooie manier voor iedereen om John en Marco te leren kennen en natuurlijk ook Richard. Nadat de laatste oliebollen waren weggewerkt namen we, inclusief knuffel, weer afscheid van elkaar. De volgende keer kiezen we voor een andere omgeving om te trainen. Misschien wel het Gooi bij Marco, de mooie polders van Roelofarendsveen van John of de bekende routes van Frank en mij hier in Alphen aan den Rijn. Met een beetje geluk zijn dan ook onze twee loopkanjers Marjolein en de nieuwe aanwinst Jolien erbij! De Treffies laten zeker nog van zich horen en zijn, zoals altijd, zeer opvallend aanwezig tijdens de Roparun, ook in 2011 🙂

Meer (maffe) foto’s van onze eerste 2011 training vind je in mijn Flickr-albumEr zit overigens een vreemd foutje in deze kaart.. en dan bedoel ik niet onze ‘zwempartij’ door de Maas

>