Roparun2010-route in je Garmin Forerunner (gelukt!)

Het is gelukt! Zie update hieronderaan 🙂

Het mooie aan een Garmin Forerunner GPS hardloop-computer-om-je-pols is dat je de mogelijkheid hebt om koersen (routes) op te slaan en deze later kunt gaan lopen waarbij je je Forerunner als ‘eenvoudige’ TomTom gebruikt.

Al eerder heb ik uitgelegd hoe je gemakkelijk koersen overbrengt naar je Forerunner 305. Dit werkt met de 310 bijna hetzelfde. Enige nadeel aan de Forerunner 405 serie is dat deze geen ‘kaartje’ aan boord heeft. Bij de 305 en 310 kun je de route die je moet lopen zien als een dikke lijn waarbij jouw positie wordt weergegeven als een dun stippellijntje met herkenbaar driehoekje. De 405 geeft alleen een kompas weer.

Roparun2010 route met een paar extra 'vlaggetjes'

Nu ben ik al de hele avond bezig om de route van de Roparun 2010 over te zetten naar mijn 310XT. Enthousiast Roparunner en Roparun-Forum gebruiker Edwin Kusters heeft de route al helemaal gemaakt in .gpx en .tcx formaat. Deze kun je downloaden vanaf zijn bericht op het RopaRun-forum. De TCX file kun je gebruiken voor je Forerunner. In hetzelfde forumbericht vind je overigens ook een file voor in je TomTom!

Nu noem ik mijzelf een Forerunner expert maar heb toch de hulp van andere gebruikers nodig. Ik krijg het uitgepakte .tcx bestand niet in mijn 310.
Garmin Training Center loopt vast op het bestand Roparun2010tcx.tcx en als ik het converter naar een andere koersformaat wat de Forerunners kunnen lezen, .CRS blijft de transfer hangen op 50 of 75%…

Transfer blijft hangen

Schiet mij maar lek… het lukt mij niet. En het leek mij nou zo leuk als de fietsers echt even de weg kwijt zijn ik de route op mijn Garmin kan bekijken.
Mogelijk is de hele Roparun in één bestand te groot en heeft iemand al deze route in kleinere stukjes ‘geknipt’. Ik houd mij aanbevolen voor korte .tcx of .crs files
Wie helpt de Forerunner – Roparunners? Probeer jij het eens uit en mogelijk heb jij de oplossing.

Update: 8 mei 2010

Het is toch gelukt.. kon het niet laten rusten natuurlijk. Ik heb de route bewerkt (in stukjes gehakt) met het gratis programma RouteConverter en daarna als 4 files weggeschreven:

1. Roparun Parijs-Toulle (137KM)
2. Roparun Toulle – Belgische Grens (109KM)
3. Roparun Belgische Grens – Nederlandse Grens (163KM)
4. Roparun Nederlandse Grens – Rotterdam (99KM)

Deze 4 koersen kun je vanaf mijn site downloaden: file: www.runningronald.nl/extra/Roparun2010.zip
Na het downloaden even het .zip bestand uitpakken door erop te klikken. Je krijgt dan een map met daarin het bestand: Roparun2010.tcx

Open daarna je Garmin Training Center en selecteer in het menu: Bestand/Importeren/Koersen en kies het bestand Roparun2010.tcx (let erop dat je bij bestandstypen voor .tcx kiest).
Nu zie je, als het goed is, onderstaand voorbeeld uit Training Center (klik voor vergroting) en verstuur je koers naar je Forerunner (verzenden naar apparaat)

Roparun 2010 in 4 stukken in je Forerunner

Als je straks onderweg bent kies dan in je Forerunner (310) de juiste koers via: Mode/training/koersen

Heel veel plezier ermee. En zoals Edwin de reacties al aangaf, de credits voor de Garmin versie gaan naar Sjaak van het Roparunforum. De bestanden zijn door mij simpelweg kleiner gemaakt. Als je het leuk vind kun je natuurlijk met RouteConverter de hele route zelf kleiner maken. Bijvoorbeeld per team-etappe.

Alle Roparunners, heel veel succes!!

Nogmaals: meer info over navigeren op je 305/310 vind je hier. Over navigeren met je 405 vind je hier

>