Februari 2014 – Schoorl, Valentijnsloop en 20 van Alphen

Voor je het weet is er alweer een maand voorbij. Deze maand stond in het teken van de 20 van Alphen. Voor de 4e keer organiseer en coördineer ik de businessloop van het grootste sportevenement van Alphen aan den Rijn. Het lopen is er deze maand flink bij ingeschoten. Totaal maar 8 x gelopen met een totaal van 101KM. Zeker de laatste 2 weken van deze maand heb ik nauwelijks gelopen maar in maart ga ik mijn schema weer oppakken.

Uitzicht vanaf de Klimduin

Uitzicht vanaf de Klimduin

In het weekend van 8 en 9 februari ben ik natuurlijk weer naar Schoorl gegaan. Dit jaarlijkse uitje wilde ik ook deze keer niet missen. Samen met Merit vertrokken we naar onze Bed and Breakfast aan de rand van het dorp. Merit was erg verkouden en voelde zich niet topfit. De 30KM die we samen gepland hadden had zij al omgezet naar de 10KM maar zelfs dat was nog niet zeker. Aan het einde van de middag liep ik een klein rondje door het mooie Schoorl. Nog nooit was ik de Klimduin op geweest, een hoge duin wat eindigt in het dorpsplein. Deze keer nam ik de duin hardlopend naar boven en liep daarna nog wat door de bossen en door de straten van Schoor. ‘s Avond aten Merit en ik in het restaurant van Hotel de Herberg maar het was opvallend rustig in Schoorl. Waar waren toch al die loopmaatjes? Het slechte weer was misschien wel de verklaring. Rik, beter bekend als Snelle Rijk reageerde nog op mijn tweet door mij uit te nodigen voor een biertje in de kroeg maar een warm bad samen met mijn lief sprak mij meer aan 🙂

Met Petra en Erik onderweg naar de sporthal

Met Petra en Erik onderweg naar de sporthal

Fotomomentje met Kees, Thierry, Ron, Ingrid, Cor, Ruben en Erik en op de voorgrond Marco, Petra en RR

Fotomomentje met Kees, Thierry, Ron, Ingrid, Cor, Ruben en Erik en op de voorgrond Marco, Petra en RR

Op zondagochtend was het nog steeds baggerweer! Regen, wind, koud, vies, guur.. niet echt geweldige omstandigheden voor een lekkere 30KM. Merit had inmiddels al besloten niet te gaan lopen maar nadat iedereen gestart was weer lekker in bed te kruipen. Vandaag 6 graden maar door windracht 6 met stoten naar 9 voelde het aan als 1 graad boven nul. In de sporthal nog even gezellig bijkletsen met veel bekende koppies, op de foto en daarna richting het startvak. In een korte broek lopen doe ik eigenlijk altijd met een wedstrijd maar een theromoshirt was wel even lekker vandaag. Het was echt slecht en ik had eigenlijk al spijt dat ik geen handschoenen aan had, ondanks ik de eigenlijk altijd na een paar kilometer uittrek. De weg naar de startvakken is altijd heel erg smal, minpuntje van de organisatie, elkaar jaar weer.. Ik stroomde ergens in het twee startvak in (geel) in plaats van het eerste startvak (groen). Na de start eerst maar het rondje door het dorp, mijn geplande tempo om met 5:00min/km te beginnen liet ik al gelijk een beetje gaan. 4:45min/km liep lekkerder en zo liep ik na 6KM op Anne af die met haar “Kanjers” spandoek weer iedereen aan het aanmoedigen was. Snel een knuffel en weer verder! Na 8,5KM ga je een beetje vlas plat omhoog en de bossen/duinen in. Het viel mij al op dat een dame ongeveer hetzelfde tempo liep, de ene keer ging ze mij voorbij en daarna ik haar weer. Mijn plan was om 4:45min/km aan te houden en na 20KM te gaan versnellen naar 4:30min/km.

Zo rond het 10KM punt vroeg ik aan haar, (Charlotte stond op haar startnummer) of het goed ging en of ze ook 4:45km/min wilde aanhouden. “Ja als het kan maar liever iets harder” was haar antwoord. Nu waren de omstandigheden niet ideaal. Regen en veel wind. Ik zei haar dat, als ze het goed zou vinden, ik wel tot 20KM bij haar wilde blijven. En zo liepen we samen door de duinen van Schoorl. Op 15KM kregen we een stuk vol tegen de wind in en ik zei tegen Charlotte dat ze achter mij moest gaan lopen zodat ik de wind kon opvangen voor haar. Gelukkig kregen we niet veel later de wind in de rug met met de windstoten vlogen we door de duinen. Charlotte had het tempo er goed in zitten en tempo ging nu naar de richting de 4:25. Bij 20KM zei Charlotte dat ik wel mocht gaan versnellen, ik had haar al heel erg goed geholpen. “.. want dat was toch jouw plan om nu te versnellen?” vroeg ze. “Als je het niet erg vindt wil ik je die laatste 10KM ook wel op sleeptouw nemen”. Ik vroeg haar naar haar PR, 2:26.. “Die gaan we zeker verbreken vandaag!”

Finish na 30KM van Charlotte en RR

Finish na 30KM van Charlotte en RR

In de laatste 10KM weer het vals plat op richting een keerlus waar ik René nog tegenkwam en daarna het laatste druk door het bos. Al rekenend kwam ik uit op een eindtijd van 2:20 maar 2:19 zou ook nog wel kunnen. In de 200 meter zei ik tegen Charlotte “en nu alles wat je nog hebt! Gaan!” en met een dik PR van 2:19:46 kwam ze over de finish! Een geslaagde haasklus! Terug in de sporthal was snelle Ruben natuurlijk allang binnen die een verbluffende 2:06 had gelopen. Merit kon ik zo snel niet vinden dus liep ik even naar buiten waar ik weer wat bekenden tegenkwam zoals Roparun Treffie Dick en Andrea die ook een supertijd had gelopen. Inmiddels had ik Merit gevonden, namen we afscheid van de lopers en liepen we terug richting onze kamer, even lekker opfrissen na deze, ondanks het slechte weer, lekkere 30KM. Op de terugweg een hapje in Akersloot en zo sloten we een mooi weekend af!

In januari stuurde Fastlady Nesrine mij een berichtje of Merit en ik nog mee liepen in de Valentijnsrun in het Amsterdam. Eh.. nee, ik kende de loop niet maar ben altijd wel in voor een leuk evenement. Gelukkig had mijn lief ook wel in om 5KM met mij door het Vondelpark te lopen op 14 februari en konden we ons dus inschrijven voor de loop voor verliefde stellen, de loop stond ook open voor vrijgezelle mannen en vrouwen dus wie weet ontmoette je daar nog je Valentijn :). Op 14/2 parkeerde ik met Merit buiten het centrum en namen de tram richting de halte op de Van Baerlestraat. De trambestuurder had duidelijk niet zijn dag en liet dat ook horen. We moesten er eigenlijk een beetje stiekem om lachen. Het weer buiten was zelfs nog slechter dan in Schoorl, regen, regen en nog meer regen. Startnummers opgehaald en in het blauwe theehuis wachten tot de start. Inmiddels was Nesrine met haar man Robert ook gearriveerd. Ook zij liepen de 5KM voor verliefde stellen, Robert praktisch ongetraind en Nesrine ruim 8 maanden zwanger, wat een toppers!

duo 145 klaar voor de start van de Valentijnsloop

duo 145 klaar voor de start van de Valentijnsloop

Het Vondelpark ken ik eigenlijk alleen van de Amsterdam marathon en hier liepen Merit en ik ook de laatste kilometers van de halve marathon in 2012. Nu ging het allemaal een soepeler en @FlowerFairy79 vloog bijna door het park. Ondanks haar trainingsachterstand ging ze rap door dit stukje natuur in harte Amsterdam. “Ga je voor een podiumplek schatje?” vroeg ik aan haar en ze antwoordde terug dat het wel erg lekker liep zo samen met mij 🙂 Het parcours was niet echt 5KM, ergens was er een foutje gemaakt dus na 4,5KM en 22:43min waren we weer binnen en konden aanvallen op de aardbeien, puur of door de chocoladefontein 🙂 Na een half uurtje kwamen Robert en Nesrine binnen. Ik blijf het knap vinden, twee weken later beviel Nesrine van een dochter! Nog even een drankje na afloop genomen en daarna gingen we allemaal onze eigen weg om Valentijnsdag verder te vieren.
Bijna verzopen in de regen maar wel lekker gelopen in het Voldelpark :)

Bijna verzopen in de regen maar wel lekker gelopen in het Voldelpark 🙂

Lekker! en ja, de aardbei ook :)

Lekker! en ja, de aardbei ook 🙂

Nog even nagenieten van onze Valentijnsloop met  Nesrine en Robert

Nog even nagenieten van onze Valentijnsloop met Nesrine en Robert

Na dit weekend was het hard werken maar alle voorbereidingen voor de Carrier Businessloop van de 20 van Alphen zijn gereed. Vanmiddag hebben we met wat vrijwilligers het Businesscentrum ingericht, gereed om alle businesslopers te verwelkom. Morgen is de grote dag en het ziet er naar uit dat het superloop weer gaat worden! Op naar een mooi loopfeest!
Morgen gaat er een record aantal deelnemers aan de 20 van Alphen van start!

Morgen gaat er een record aantal deelnemers aan de 20 van Alphen van start!

Data van de wedstrijden:>