De andere kant op…

Ik woon in het noorden van Alphen aan den Rijn en vandaar kan ik heel gemakkelijk naar drie kanten de polder in: Noord, Oost en West. Als ik in zuidelijke richting vertrek ga ik richting centrum en dat is minder leuk lopen.


De leuke richtingen op
De ideale looprichtingen

Vandaag had ik zin om eens in tegengestelde richting één van de ‘uur’ rondjes te doen. Op het programma stond een rustig loopje in Z1-2 (zo’n 10 KM/u) met 2 x 10 minuten snel in Z3, hartslag 161.

Ik vertrok richting Koudekerk a/d Rijn en liep daar door de polder, bestemming Woubrugge. In Koekerk City, zoals het kleine dorpje naast Alphen ook wel wordt genoemd zag ik nog een oud collega, Roland, van CRS, het inmiddels ter ziele Computer Recycling Service… mijn eerste baantje, 20 jaar geleden. Hij herkende mij direct… ik zie dat maar als teken dat ik weinig ben veranderd….

De 2 x 10 minuten in Z3 gingen lekker. Ik merk dat ik gemakkelijker zo rond die 13 km/u kan blijven hangen met nog steeds een redelijke hartslag. Terug naar huis via de Wijde Aa en door het dorp Woubrugge. Na een uur lopen eindigde ik (toevallig?) bij het huis van JVC collega Caroline, die mij wat te drinken aanbood. Verder is er niet zo veel spectaculairs te melden…

data: 1:00 uur, 11,2 KM, snelheid (hoe moeilijk is dat) 11,2 KM/u gemiddeld, 2 x 10 minuten: 13,1 en 12,9 KM/u gemiddeld met een nette gemiddeld hartslag van 161 en 163 slagen p/minuut. 824 Kcal.

>