Alles kwijt…

nee, geen paniek, ik ben niet mijn vrouw en/of kinderen kwijt, ook niet mijn geld (welk geld?) en ook niet, nou ja, als ik dat al had, mijn verstand..


data lost

Nee, ik ben mijn historie kwijt uit de Garmin Training Center. Alle gegevens vanaf november 2006 zijn foetsie-bah!..
Niet dat ik veel terugkijk in mijn oude loopjes maar voor de totaal gelopen KM is het wel leuk… geluk bij een ongeluk: ik laad altijd mijn Forerunner gegevens én in Garmin Training Center én in Sporttracks

Waarschijnlijk is de data gewist omdat gisteren er iets fout is gegaan met het afsluiten van Training Center. Ik had geen behoefte in een uitgebreide reddingsoperatie (herstelpunten terugzetten o.i.d.) want de trainingen en worksouts van de afgelopen maanden kon ik weer vanuit mijn Garmin naar mijn PC laden en ik heb (gelukkig) mijn Sporttracks data nog… Overigens, de Sporttracks gegevens (rapporten) zijn veel uitgebreider dan die in Garmin Training Center.

maar…. wel een tip voor iedereen die alleen Garmin Training Center gebruikt! Maak elke 2 maanden een backup van je traininggegevens… je wilt toch niet al je data, na een crash, verdwenen is… hoe doe je dit? Heel eenvoudig:


Export GTC data
kies in TC: Bestand / Geschiedenis Exporteren

Bewaar dit .tcx (of .hst) bestand op een veilige plek om hem later, indien nodig, via Bestand / Geschiedenis Importeren weer in TC te laden.

Deze ‘mini-crash’ heeft mij wel gelijk aan het werk gezet… ik heb mijn totaal gelopen kilometers op mijn blog gezet (rechterkolom, bijna onderaan). Sinds de start van mijn ‘loopcarriere’ , ergens tegen het einde van 2004, ben ik in november van dat jaar begonnen met het bijhouden van de gelopen kilometers.. tot nu toe sta ik op: 4595 KM.. nee, dat lijkt veel… maar hemelsbreed gemeten vanaf Amsterdam zit in pas in Kazachstan (of de andere kant op in Cape Breton – Nova Scotia – Canada)

Wat wel veel is??.. maar eens bij Running Hans, hij heeft de wereld rond gelopen: 40.043 KM!


around the world
Over prestaties gesproken!!

O ja.. er is ook nog getraind vanavond… en wat voor één… (inclusief een GarminWrite poging)


De kern van de training was: 8 x 600 meter, daarna 200 dribbelen en 2,5 minuut rustig doorlopen waarna de volgende 600 meter volgde… maar oeps.. dan is 600 meter behoorlijk ver als je ‘even’ het gas open moet gooien.. die 200 meter dribbelen had ik zeker wel nodig.

De 600 meter stukken gingen tussen de 2:13 en 2:22 met een snelheid tussen de 15 en 16 km/u. Totaal 13.2KM, 1:11 gelopen, 1089 Kcal en gemid. hartslag: 150 bpm.

Na afloop nogmaals Leffe gelopen (waarom eigenlijk Leffe?) met een begin en eindpunt zoals Veerle graag wilde.. zo wel goed?


Leffe 2
Leffe in schoolschrift….

De hele loop zie hieronder:

>