RopaRun 2011 route voor in je Garmin Forerunner (Definitief – ja, nu echt)

Update: 4 juni 2011: het heeft mij grijze haren gekost maar de files zijn overgestuurd naar mijn Garmin Forerunner 310XT. Blijkbaar werkt het niet helemaal lekker in combinatie met de laatste versie van Garmin Training Center (3.6.1) maar op mijn Notebook staat nog de oude versie (3.5.3) en daarmee heb ik de files prima kunnen overzenden. Het overzenden duurt een aantal minuten, dus wees geduldig. Heel veel succes en plezier onderweg!

Update: 4 juni 2011 – 12:00 uur: het is toch nog niet gelukt. Ondanks dat de Garmin Training Center aangeeft dat het overseinen gelukt is werkt het nog niet.. ik geef niet op.. ga er mee aan de slag!

Update: 4 juni – 13:15 uur:Ik heb het voorlopig even anders gedaan: de definitieve route van de organisatie op Google Earth (.kmz) heb ik omgezet via afstandmeten.nl naar een tcx.file. Deze kun je downloaden via deze link: www.runningronald.nl/extra/Roparun2011def.zip. Pak ‘m uit en stuur ‘m door naar je Forerunner. Dit kan in 1 x (dus je hoeft niet te knippen). Het valt mij wel op dat de route in Antwerpen niet goed vertaald is.. daar dus wel even opletten als je langs de kerk en over het plein fietst. Ik ben nog bezig met Edwin om te kijken of ik de route helemaal goed krijg.. voorlopig is dit een goedwerkend alternatief!

Update: 6 juni – 00:00 uur: Omdat Antwerpen altijd een lastig stuk is om doorheen te lopen/fietsen heb ik een stuk uit de Roparun route gehaald om deze apart om te zetten naar een Garmin .tcx file. Nadeel met grote bestanden is dat er heel veel punten (waypoints) zijn die dicht bij elkaar liggen, zoals in Antwerpen. Bij het omzetten van deze file op afstandmeten.nl worden die punten die dicht bij elkaar liggen verwijderd zodat je nog niet kunt zien hoe je moet lopen. Daarom vind je hier de route vanaf de Sint Anna-Tunnel, net voordat je het Centrum van Antwerpen ingaat tot en met Halsteren (NL). Zet deze route ook even in je Garmin! www.runningronald.nl/extra/RR2011-Antw-Halsteren.zip

Update 8 juni : 22:00 uur: EN NU IS IE ECHT COMPLEET
Met dank aan Roparun team 80 – Door Dik en Dun runner Eric-Jan van Elzakker. Hij heeft de Roparun route in 3 landen gehakt en deze drie .tcx files zitten in deze zipfile:

www.runningronald.nl/extra/RR2011-3Landen.zip

Pak de zipfile uit en importeer de twee .tcx bestanden (Roparun’11 FR_course en RR2011-BEL-NL) naar Garmin Training Center. Doe eerst het bestand RR2011-BEL-NL. Hierin vind je twee routes (NL en Belgie) en stuur deze daarna over naar je Garmin. Als dit klaar is importeer je Roparun ’11 FR_course in Garmin Training Center en stuur je die over naar je Forerunner. Het heeft even wat voeten in aarde gehad.. maar nu ben je echt klaar voor de RopaRun!! Succes !!

ps: Bij het overseinen van de Franse Route kreeg ik een melding dat het overseinen niet gelukt is terwijl deze toch echt wel in mijn Garmin staat. Nu blijft die koers in je ANT Agent staan om over te zenden, dit kun je wissen op deze manier. Zet je Forerunner bij het wissen wel eerst uit.

*hieronder het oude bericht*

De Roparun route 2011

De Roparun, altijd weer een spannend avontuur, niet voor niets een avontuur voor het leven… maar wat doe je als je dreigt te verdwalen onderweg? Net als vorig jaar ga ik je een handig hulpmiddeltje geven.

De route die door de Roparun organisatie is vrijgegeven staat behalve op papier ook als Google Earth bestand op hun site. Met wat vertaalwerk is deze nu ook geschikt om in je Garmin Forerunner 205,305,310,405 of 410 te laden. De 405 en 410 zijn wat lastiger omdat deze modellen geen ‘kaartje met te lopen lijntje’ in beeld geven. Hoe je precies de route in je Garmin krijgt lees je in het roparun-route-bericht van vorig jaar.

Deze route kun je vanaf mijn site downloaden: file: www.runningronald.nl/extra/Roparun2011.zip
Na het downloaden even het .zip bestand uitpakken door erop te klikken. Je krijgt dan een map met daarin drie .tcx files:

let op: deze zipfile niet gebruiken, zie update bovenaan tekst!

1) RR2011-FR.tcx
2) RR2011-Belgie-NL.tcx
3) Roparun2011.tcx

De eerste file is de route vanaf de start in Dugny naar de Frans/Belgisch grens bij Blanc Misseron net voorbij Quiévrechains – 241KM, zie de route ook hier op afstandmeten.nl

De tweede file is de route van af de Frans/Belgische grens, Blanc Misseron net voorbij Quiévrechains naar de Coolsingel in Rotterdam – 255KM, zie ook hier op afstandmeten.nl

De derde file is de hele Roparunroute. Mogelijk kun je die ook in je Garmin zetten.

Stuur de eerste twee files over naar je Garmin en als je aan je loop begint laat dat gewoon je Garmin doorlopen tot het einde van je shift. Het maakt niet uit of je in het busje zit te wachten op de volgende loper, uiteindelijk leg je in het busje (of op sommige stukken op de fiets) zo de hele shift af, met dezelfde pauzes, en dus de juiste gemiddelde snelheid. Je hebt alleen geen overzicht van wat je echt zelf aan kilometers hebt gelopen. Vergeet niet je lader mee te nemen op de roparun. Je kunt in elke electronica zaak een 12volt adapter naar USB kopen.

Dan nog even dit: Gebruik deze files dus NIET (!!) als hoofdnavigatiemiddel maar gebruik altijd de route op papier van de Roparun organisatie, inclusief de laatste updates. Mogelijk verandert er nog wat aan de route ivm wegopbrekingen. Deze .tcx files dienen als extra hulpmiddel onderweg. De redactie van RR is dus niet verantwoordelijk als je straks ergens in Lille, Wenen of weet ik veel waar staat 🙂

Met dank aan Edwin Kusters van HotItem.nl voor het doorsturen van de .tcx bestanden.

Heel veel Roparun plezier!! enneh… houd team 247 in de gaten he? De Ridders van de Roparun!! Tref & Co!

>