Marathons

Blessure update

Vanavond was ik weer bij Corné, de fysio. De enkel hersteld goed en de beweeglijkheid ziet en voelt ook in orde.
Ik wilde graag van Corné weten wanneer de pijnlijke plek in mijn enkel en het strakke gevoel in het kapsel weg zou gaan.

Corné drukte op de plek aan de zijkant van je enkel waar dat botje “uitsteekt” en zei: “Het doet zeker hier pijn hé?”… auuuwwww ja, indermmm..grr..daad. Het probleem zit het in het kraakbeen van de Talus.


Taluspijn
Taluspijn

Pardon? Talus? Een bot van het enkelgewricht waar je been op draait. Het zachte uiteinde van het bot, het kraakbeen, is nog niet goed genezen waardoor de plek nog pijnlijk is. Advies van Corné: blijf doortrainen en maak te trainingen langzaam uitgebreider om de enkelfunctie goed te trainen.

Op de vraag of ik de marathon van Leiden zou kunnen lopen zei hij dat ik dat even moest afwachten.
Ik houd in ieder geval alle opties open.. ook dat ik wellicht terugga naar een halve M. Mijn conditie is de afgelopen 6 weken natuurlijk ook minder geworden en ik heb sinds eind feb geen duurlopen van 2 uur of meer gedaan… niet echt een goede basis voor een marathon.

Hoe dan ook, ik ga weer lekker aan de slag… de zondagavond loop heb ik gemist door een pijnlijke spier in mijn nek (heb bij het diplomazwemmen te lang in een verkeerde houding gezeten) dus ga ik morgenavond weer lekker lopen… en misschien heb ik dan ook nog leuk nieuws… later meer

Volgorde van verschijnen in de video:

Na de toppers kwam Ronnie (natuurlijk) als eerste voorbij, hij was zo geconcenteerd op zijn klokje aan het kijken dat hij mij (bijna) niet zag. Mark volgende niet lang daarna en ook Lodewijk had er een flink tempo in.

Hierna werden de groepen groter en groter.. in tegenstelling tot Utrecht was het bijna niet te doen op tijd de camera in te schakelen want herken maar eens iemand tussen al die lopers.

Bij de pacergroepen deed ik mijn camera aan en daartussen liep Koen, da’s mooi, vol op video!
Erica is goed te herkennen in haar clubshirt en volgende daarna. Inmiddels was Aad bij mij komen staan en samen gingen we naar de overkant van de weg.

Pieter Jouke, die onder de naam Bas nogiets meeliep kwam als eerste herkenbare blogger,
(leuk om hem nu in levende lijve te zien), gevolgd door RunningHans. Mo zag ik net te laat en alleen zijn Corusshirt staat op de video. Gideon, waarmee ik op 30KM een stuk op liep (sorry, beelden zijn niet gelukt) kon ik nu wel goed vastleggen. Petra was van veraf te herkennen en stopte bij Aad en mij om op M@urice te wachten.

Met Petra is het altijd feest en dat is ook te zien aan de meeste lopers die voorbij ons punt kwamen. Ik liep nog even op met vriendin en Everest marathon finisher Esther die als haas fungeerde. Berlijn Finisher Olivier was de laatste bekende die ik op video heb vastgelegd.

De marathon van Rotterdam is een feest, ook langs de kant. De Boezemstraat is een mooie locatie en er werd lekkere muziek gedraaid. Helaas heb ik geen beelden van snelle Gakkie, Emile en M@urice, de high-five met Martyn en het meelopen met Broeder Richard. Björn stopte nog even voor een praatje en heeft de marathon rustig uitgelopen. Gudy, de vrouw van Running Hans heb nog wel twee keer kunnen groeten. Verder stopte even later oud-dreamteamlid Jacques, in zijn geweldige roze tutu, die ook nog uitgebreid is geïnterviewd door TV Rijnmond.


Rinus
en Wanno heb ik niet gezien… later bleek dat ze zijn uitgestapt.

Felicitaties aan alle toppers!!! Jullie zijn geweldig!

p.s. ik ben ook door anderen herkend.. best leuk zo’n blog… sorry aan wie ik ben vergeten te noemen…

>
Blessure update

De vernieuwde zooltjes lopen goed. De pijntjes in de spieren zijn minimaal maar de rechterknie wil nog steeds niet helemaal mee werken.

Gisteravond, met een temperatuur van 28 graden in de schaduw (hoezo benauwd), voorzichtig aan een half uur gelopen met daarin twee keer gestopt voor wat rek- en strekwerk. Onderweg kwam ik wat jongens tegen van, ik gok, zo rond de 20, die spotaan een stukje met mij meeliepen. Twee vrienden van hen waren op de fiets en die wilde blijkbaar een beetje opschieten dus haakte de twee jongens even aan.

Een spontaan loopje, altijd leuk maar ik had het wel met die gasten te doen, in hun warme spijkerbroeken.


Knieproblemen

Mijn knie is niet overdreven pijnlijk dat ik niet kan lopen… de pijn is meer van het bekende ‘zeurderige’ type. Morgenochtend heb ik een afspraak bij mijn huisarts voor een verwijzing naar een fysio.. laat die beste man of vrouw er maar een paar behandelingen aan wagen… voorlopig heb ik 2 augustus, de polderloop, nog gewoon op het programma staan… eens kijken of ik tegen die tijd voldoende ben opgeknapt op Tanja bij te houden…

>

13 Reactie's op: “Blessure update”

 • Leen

  Hoi Ronald

  De reactie op je enkel kan ik met je meevoelen. Ondanks het feit, dat ik weer regelmatig train en zelfs al een enkele wedstrijd heb meegelopen, is het herstel toch nog wat tegenvallend vind ik. Af en toe nog steeds pijnlijk en soms nog wat vocht in de enkel. Mijn fysio raadt me aan rustig te blijven oefenen en trainen en geduld op te brengen. Maar geduld bij een loper? Jij ook sterkte gewenst. Er komen nog genoeg marathons als je Leiden niet kan halen. Forceer niets, je hebt gisteren ook weer voldoende leed gezien onderweg neem ik aan.

  14 april 2008
 • koen

  het is zoeken naar de juiste balans niet te licht maar ook niet te zwaar trainen.
  Zo te lezen zit er herstel in en loop je in België 12 km.

  14 april 2008
 • John

  Langzaam maar zeker weer op het goede pad, alleen je nek nog even in ere houden. Tja…de leeftijd 🙂 Kan je nagaan hoe echt oude mensen (net als ik) te lijden hebben…

  14 april 2008
 • Eugène

  Allereerst nog gefeliciteerd met Wouters diploma a. Op naar B!
  Dus je gaat halves lopen?! Misschien zie ik je dan wel op een evenement.
  Ik ga binnenkort m’n training helemaal omgooien. Ik stap van m’n geloof af en ga op een loopschema lopen om zo wat aan mijn snelheid te trainen.
  Samen met m’n nieuwe gadget die ik binnenkort ga aanschaffen moet het gaan lukken. 😉

  14 april 2008
 • jogginggirl

  volgende maand al die marathon, tja echt grondig voorbereid kun je niet zeggen, maar je enkel zal het je wel zeggen zeker ?
  Maar als je ziet wat Koen Vansteenkiste onder voorbereiden verstaat, ziet het er allemaal anders uit….

  15 april 2008
 • rencapy

  Hinderlijk is dat, wanneer lichaamsdelen die je niet kent, je loopleven verstoren. Sterkte met je talus!

  15 april 2008
 • Marina

  Zou je die marathon gaan lopen kom je in de problemen Je conditie is vast minder geworden, en je spieren zijn de lange belasting niet meer gewend waardoor je kans loopt op nieuwe problemen. Nog even geduld!

  15 april 2008
 • joost

  das fijn man 🙁

  15 april 2008
 • frank spencer

  Afwachten, Ronald, en als Leiden iets te vroeg komt, dan zijn er nog marathons genoeg om de conditie te verzilveren.
  Ik zou zeker de belasting niet opdrijven met een enkel op halve kracht.
  Mits wat geduld komt dit nieuwe marathon-PR ongetwijfeld wel op je PR-lijstje.

  15 april 2008
 • Petra

  De Talus! Zorg is nu om dat kraakbeen stevig te maken. Natuurlijk kun je in Leiden 1 rondje lopen. Dan zoek je toch gewoon een andere marathon uit. Geduld is een schone zaak. Lekker makkelijk gezegd natuurlijk, maar ik bedoel het positief! Als je je marathon gaat lopen, wil je die natuurlijk zo goed mogelijk lopen.
  Hou je taai!

  15 april 2008
 • Hans

  Je mag in ieder geval lopen. Je kunt weer aan de conditie bouwen.
  Misschien is een halve marathon in Leiden ook heel leuk.
  In Eindhoven wacht dan weer een mooie hele.

  15 april 2008
 • anke

  dat is ook wat, pieter z’n knieschijf, jouw talus en mijn aanhechting van de tibialis posterior.. en dat terwijl het net mooi weer aan ‘t worden is!
  Die foto is inderdaad van mij, op het dak van de bijenkorf voor die reportage van het blad vriendin. Ik zal eens kijken of ik mijn foto kan aanpassen op mijn blog. succes met je enkel, Anke

  15 april 2008
 • Ronald

  @John: kom op.. jij bent niet oud!! De zeeuwse babbelaar, die is oud

  @Eugene.. haha.. wordt er weer iemand lid van de FR305 club??

  @Petra: ja, Leiden wordt denk ik 1 rondje.. ik neem later een beslissing

  @Anke: thanks.. jij ook met je tibialis posterior

  15 april 2008

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...