Garmin Ant Agent probleem

Soms heb je van de problemen die zo vervelend zijn dat je gewoon te moeilijk doet om de oplossing te vinden…
Nee, geen paniek, geen RR problemen maar een Garminprobleem. Heb je geen problemen met je Garmin Forerunner of heb je überhaupt geen Garmin, lees dan dit bericht niet verder… wat je hebt er niet zo veel aan 🙂

Wat is er gebeurd? Een tijdje geleden wilde ik een training vanuit Garmin Training Center versturen naar mijn Forerunner 310XT maar selecteerde per ongeluk mijn oude, reeds verkochte Forerunner 405. Tevens probeerde ik later een parcours (Koers) die technisch niet helemaal in orde was, over te sturen maar mijn FR310XT… en toen ontstond er een probleem:

In de Garmin Ant Agent kwamen in het vak “Wachtende gegevensopdracht naar apparaat” twee opdrachten te staan die er niet meer uit wilde.


20091121-failure-antstick1.jpg
Niet te wissen gegevensoverdracht

Iedere keer als ik mijn 310XT in de buurt van mijn computer neerlegde probeerde Ant Agent dapper die opdrachten door te sturen. De forerunner reageerde terug met “Bekijk het maar.. wil die rommel niet!!” en zo raakten mijn PC en Forerunner in een heftige strijd verwikkeld. Mijn PC probeerde keer op keer de gegevens door de strot van de 310XT de duwen. Mijn Forerunner piepte er na iedere poging heftig op los en zijn trilalarm schold ook dapper mee. Ik werd helemaal gek van de ruzie tussen mijn twee grootste vriendjes. Wat nu?

Van alles geprobeerd om die opdrachten te wissen.. maar waar? Uiteindelijk maar het hele Garmin Ant Agent programma gedeïnstalleerd, de nieuwe versie 2.2.7 erop gezet en kijk nou… de twee opdrachten staan nog steeds vrolijk in de lijst en het heen en weer getouwtrek ging weer vrolijk verder.

Totdat ik eindelijk door had dat het allemaal zoooo simpel is! Klik met je rechtermuisknop op het Ant Agent icoon in je ‘systemtray’, de plaatjes rechtsonderin je scherm en selecteer Apparaatinstellingen


20091121-wissenopdracht.jpg
Apparaatinstellingen in ANT Agent

Zet een vinkje bij “Wachtende gegevensopdracht naar apparaat wissen (eenmalig) en druk op OK. Hiermee wis je de laatste opdracht. In mijn geval moest ik deze handeling dus twee keer uitvoeren en nu..


20091121-wissen-wachtend.jpg
Taken (gegevensoverdracht) wissen in Ant Agent

Eureka! Mijn Garin Ant Agent is weer helemaal blij… en leeg! Mijn PC en Forerunner zijn weer vriendjes! Toch wel fijn dat ze nu niet meer lelijk tegen elkaar doen!

Moraal van dit verhaal: soms denk je zo ingewikkeld om een probleem op te verhelpen terwijl die oplossing vaak zo eenvoudig is…. jammer dat ik daar een paar weken de tijd voor nodig had.

>