Flinke duurloop van 24,3 KM

Vanavond maar eens een nieuwe route voor een duurloop uitgekozen. Het is echt een rondje Oude Rijn geworden:
Vanaf mijn huis rustig aan richting de ‘s Molenaarsbrug (recht tegenover Avifauna) en zo de Oude Rijn blijven volgen.
Bij Koudekerk rechtdoor, nog steeds langs de Rijn richting Leiderdorp.

Even vlak voor Leiderdorp word ik ingehaald door een man, laten we hem voor het gemak Mr. X noemen, die met een flink tempo doorblijft lopen. Hij heeft een jack aan van “de Hardloopwinkel”, een runners-speciaalzaak in Leiden. mmm… wordt Mr. X gesponserd? Is hij werkgever of -nemer van die zaak? of heeft hij gewoon een jack gekocht?
Volgende keer maar eens aan hem vragen.

A4 by Night

Bij het viaduct waar de A4 over de Oude Rijn gaat ben ik ook het water overgestoken. Vanaf de grens tussen Leiden en Zoeterwoude Rijndijk weer de route terug langs het water. Kort nadat ik was begonnen aan de terugweg word ik weer ingehaald door een hardloper. Yep, it’s Mr. X again. Hij heeft blijkbaar een brug verder over de Rijn genomen gaat nog steeds in zijn snelle tempo.. ik schat dat hij tegen de 15 KM/u loopt.. echt goed… zal ik ooit zo snel mijn duurloop kunnen doen??
Bij het passeren vraagt hij nog even aan mij “Zo, stukje afgesneden?” … ja, ik wel..

Na 1.30 uur ook nog een snel stukje, conform mijn trainingsschema ingelast. 15 minuten in D2 tempo (ruim 3 km) en daarna weer terug naar D1 duurlooptempo. Die 15 minuten gingen mij beter af dan ik had verwacht..

De gegevens van deze duurloop: 24,3 KM in 2:03:03. gemiddelde snelheid 11,85 km/u. Temperatuur 7 graden, droog dus lekker hardloopweer. Alles weer goed voor 2062 kcal

>