Welpje en duurloopje

Een ontspannen weekend deze keer. De afgelopen tijd hadden we het nogal druk thuis en zo’n relaxt weekend is dan een welkome afwisseling. Michelle is vorige week geïnstalleerd bij de scouting en is nu officieel een welp van de Hollandse Nachtegalen. Over drie weken gaat ze op kamp, voor het eerst een week zonder papa & mama van huis. Spannend!


Welp Michelle
Michelle in haar uniform compleet met de insignes

Zaterdagmiddag naar de 40e verjaardag van mijn broer Edwin en vandaag, voor de verandering, de duurloop in de middag. Het was warm vanmiddag en omdat ik wat last heb van mijn rechterenkel (mijn zwakke hardloopplek) deed ik mijn duurloop van 2 uur in de buurt van de thuisbasis. Zo hoefde ik geen drinken mee te nemen en stopte na 12KM even om thuis wat te drinken.

De laatste 8KM deed ik door Alphen aan den Rijn. ‘s Middags lopen is eigenlijk veel leuker. Je ziet veel meer mensen en als dames mij verlegen glimlachend teruggroeten geniet ik alleen maar meer van het hardlopen. De sport van een duurloop is de route zo uit te kienen dat je precies op de juiste tijd thuis aankomt. Deze keer lukte dat goed want na 2 uur en 30 seconden stond ik weer bij de voordeur.

De enkel was gevoelig tijdens het lopen maar de duurloop is weer goed volbracht. 20,44KM, 10,2km/u, 5:54min/km, 1642 Kcal en 142 was de gemiddelde hartslag. Eigenlijk 2 slagen te hoog maar gezien de warmte mocht dat wel.. vond ik.

De Nike+ Sportband heeft overigens een minimale afwijking t.o.v. de Garmin Forerunner 305. Op deze 20KM was het slechts 240 meter. Die afwijking is eenvoudig te corrigeren in het Nike+ Sportband menu (rechtsonderin de windowsbalk / settings)


Calibratie van de SportBand
Calibratie van de SportBand eenvoudig is na de loop te doen

De route, inclusief 5 minuten drank/plas pauze

>