Lekker door de sneeuw in Apeldoorn

Vandaag de langverwachte Midwinter Marathon Parcoursverkenning in Apeldoorn. Het begon allemaal een aantal weken geleden met een berichtje via hyves van de Apeldoorner Raoul. Hij had gezien dat ik Apeldoorn zou gaan lopen en of ik het leuk zou vinden om met hem 21KM van het parcours te verkennen. “Ja, leuk… maar eh.. mag ik wat hardloopvrieden meenemen?”. Dat vond Raoul geen probleem.

Hij ging op zoek naar een mooie startlokatie waar we ons ook konden omkleden en douchen na afloop. De oom van Raoul bood uitkomst als conciërge van Veluws College Walterbosch en zo vertrokken vanochtend 14 lopers richting Apeldoorn.

15 lopers klaar voor aktie: Achter vlnr: JW, Koen, Rini, Frank, Richard, Kim, Kees en Raymond.
Voor: Raoul, Hans, Anita, Leo, Pieter, RR en John

Frank kwam mij ophalen en reden door naar De Meern op John op te pikken. Aangekomen in het college druppelden de lopers binnen. Niet alleen bloggers maar ook een hardlopende twitteraar, Kim en lezer van o.a. dit weblog, Jan-Willem. Van de bloggersclub waren aanwezig: Leo, Richard, Kees, Pieter, Hans & Anita, Koen, Raymond en Rini, loopmaatje van Raoul. Ook de organisatie van de MWM kwam even een kijkje nemen. Frank, verantwoordelijk voor de MWM communicatie en zijn collega Robert hebben onderweg ook nog wat foto’s genomen voor op de MWM website, inclusief een leuk verslag van deze dag. Thanks MWM!


MWM runners

Even na 10 uur gingen we op pad, gesteund door Raoul’s vader en schoonvader op de fiets die onze drankjes meenamen. Het was een mooie route door het natuurgebied van Apeldoorn en Hoog Soeren. Een prachtig wit winterlandschap wat op zich goed te belopen was. Onderweg lekker kunnen kletsen met alle runners en daaruit blijkt weer dat hardlopers gezellige en sociale mensen zijn, ook al zie je elkaar voor de eerste keer. Het verkennen van het parcours heeft wel zo’n zijn voordelen gehad.

MWM runners in een wit Apeldoorn. Foto: MWM organisatie

Onderweg legde Raoul vanalles uit, met name over de klimmetjes en afdalingen die we over drie weken konden verwachten. De groep viel wel even stil toen er een flinke klim moest worden gedaan op de Amersfoortseweg. Dat wat toch wel even 2KM ophoog lopen. Voor we het doorhadden hadden we alweer bijna 2 uur gelopen met 1 stop op 10KM om even wat te drinken.

De witte-shirt runners

Na 22KM kwamen we weer aan bij het college waar we even na konden kletsen, douchen en Raoul en zijn familie te bedanken voor de organisatie en wat loten te kopen voor Raoul’s Roparun-team. Het was een zeer geslaagde dag! Kom maar op met die marathon in het mooie Apeldoorn!

Nog even dit: Frank van de MWM organisatie zal een warm plekje in theater Orpheus voor de bloggers en tweeps regelen. Meld je, als je dit nog niet bij Raoul gedaan hebt even via dit weblog aan. Ik zorg er dan voor dat je naam, via Raoul, bekend is bij de organisatie.

Met gastheer Raoul

GarminConnectData van deze parcoursverkenning en zie ook mijn foto’s in mijn Flickr-album


>