12 jaar getrouwd: een weekend zonder vrouw en met een apart einde

Tja, ik hoor je denken.. een aparte titel voor een weblogpost. Nou.. daar gaat ie dan maar:

Afgelopen vrijdag waren Miranda en ik alweer 12 jaar getrouwd… wat vliegt de tijd. Zo ben je op weg naar het stadshuis en als je even met je ogen blinkt heb je twee kids van 9 en bijna 8 en ben je inmiddels een aardige hardloper geworden. Miranda had een weekendje weg gepland met een vriendin maar door al mijn hardloop-afspraakjes was het enige vrije weekend voor haar en haar vriendin het weekend van onze trouwdatum. Ik heb er geen moeite mee. “Ga lekker weg, ik ben zelf al zo vaak de hort op met mijn hardloopmaatjes” zei ik tegen haar. En zo gezegd, zo gedaan. Miranda zat met vriendin in de buurt van Tilburg en ik maakte er een papa-weekend van.

Natuurlijk moest er nog wel een beetje getraind worden dus zaterdagochtend om 08:15 uur naar buiten. Een korte loop van 45 minuten stond op de planning maar op één of andere manier vind ik een training onder de 10KM niet lekker. Dus maar 7 minuten langer gelopen om 10KM vol te maken. ‘s Middags met kids naar mijn schoonzus vertrokken voor haar 40e verjaardag en de 9e van haar zoontje. Een aantal verjaardagsgasten die mij al een tijd niet gezien hadden begonnen op te merken dat ik niet verder moest afvallen en niet zo hard moest trainen… grrrrr!! Ok, ik heb misschien maar een vetpercentage van 12,5% maar mijn gewicht is prima. Word er soms wel eens moe van. Op de verjaardag nog met een aantal dames gesproken over mijn favoriete hobby… (eh ja, hardlopen) en de avond heb ik met de kids op de bank voor de buis doorgebracht.
O ja, Miranda belde nog op vanuit Eindhoven. Ze stond voor de balie waar je je kon inschrijven voor de marathon. Ze zei: “Als jij nu een oppas regelt, zorg ik voor een startbewijs”… gemeen!! Nee, ik had beloofd thuis te blijven en dat doe ik dan ook.


20091011-mattekade.jpg
Een verlaten Mattenkade in Koudekerk aan den Rijn, “het groene hart”, zondagochtend 08:10 uur

Zondagochtend wilde ik héél vroeg gaan lopen zodat de kleine RR’tjes geen last van papa hadden maar de geplande 06:30 uur werd 07:45 uur. Mijn lijf wilde niet naar buiten. Het was zo vroeg.. en zo donker… en ik wilde eigenlijk dat één van de twee kids wakker zou zijn zodat ze wisten dat ik voor 1,5 uur buiten zou zijn. Het was een lekker rondje. Erg stil maar ja, dat is niet zo gek op dat soort tijden. Een ontspannen duurloopje van 18KM, 90min en 144bpm gemiddeld. Na wat spelletjes gespeeld te hebben met de kids lekker naar de marathon van Eindhoven gekeken. Er zijn weer mooie tijden gelopen door de bloggers, waaronder de PR van Ronnie (2:43:50) en de toptijd van Koen (2:53:51) waarmee hij het clubrecord van Running2000 heeft verbeterd. Felicitaties voor alle halve en hele marathon finishers!

20091011-pech.gif

De dag eindigde wat apart. Miranda was op tijd vertrokken zodat ze thuis kon eten. Ik was net bezig met de voorbereidingen voor het avondeten toen Miranda om 17:30 belde dat ze met pech (koelprobleem) stond in Wychen (bij Nijmegen). Ze was behoorlijk van slag af en dan laat je haar natuurlijk niet zelf terugrijden met de “vervangend vervoer auto” van de ANWB. Micelle & Wouter, die een pyjamadagje hielden heb ik nog nooit zo snel aangekleed gezien toen ik zei dat we mama gingen “redden”. Met z’n drieën in de auto, onderweg wat eten gekochten, op naar Wychen. 250KM gereden in 3 uur, inclusief flinke stortbuien op de A50 en A12…

Tja, het was een apart weekend. Over een half jaar doen we dat heel anders. Lekker een lang weekend met het gezin weg richting Limburg…. en dat is dat precies in het weekend van de 30e Marathon van Rotterdam… nee, ik onthoud mij van elk commentaar 🙂

>