RR Runners for ProRun in Rondje Tilburg

Ruim een maand geleden kreeg ik een mailtje van Rob Pauel, de man achter ProRun.nl maar ook dé organisator van het wandel-/loop-/fietsevenement van Tilburg: Rondje Tilburg, of ik het leuk zou vinden om een ProRun businessteam samen te stellen… mmm.. moeilijke vraag… 🙂

Na een oproepje op mijn blog zaten de 6 plekken die ik in mijn team had al snel vol en zo zouden we op zondag 5 mei met een leuk ProRun team aan de start van de halve marathonafstand verschijnen. Op weg naar Tilburg op Bevrijdingsdag beloofde het al een mooie dag te worden, leuke lopers en mooi weer: leuk voor de toeschouwers maar misschien wat minder voor de lopers die niet zo goed tegen warm weer kunnen… RR incluis.

VIP ontvangst in de businesstent

De RR Runners for ProRun zouden vandaag een ware VIP behandeling krijgen. Behalve een ProRun shirt kregen ze ook een Rondje Tilburg shirt, een reflectiehesje, toegang tot de businesstent en gratis hapjes en drankjes: wie wil dat nou niet? Even voor 11 uur stond het hele team voor de tent: Sierd, Henk, Merit, Robert, Frans en Anneke die haar vriendin Kim mee had genomen voor de broodnodige support 🙂

Na een groepsfoto liepen we richting het startvak en Sierd stelde voor om een beetje in te lopen. Frans, Henk en Anneke wilden voor rond de 1:45, Merit ging voor een PR onder de 1:58, Robert wilde lekker lopen zo rond de 2:00 uur en Sierd wilde knallen. Met hem hadden we toch wel zeker de snelste businessloper bij ons! Voor mij was het doel zo rond de 4:10 te lopen, eindtijd tussen de 1:28 en 1:29 uur.
Na nog even wat versnellingen met Sierd gingen we voorin het startvak staan zodat Rob alle deelnemers kon laten starten om 12:05 uur. Voor ons een groepje barefootrunners waaronder Paula die uiteindelijk het Europese kampioenschap Barefoot running zou winnen!

Anneke, Henk, Robert en Merit onderweg – Foto: Tilburg.com

Bij de start een paar snelle lopers waarbij Sierd gelijk aansloot en na 2KM door de straten van Tilburg was het gele shirt van de snelle runner uit Roosendaal al uit mijn blikveld verdwenen. Ik haakte aan bij een man die zo’n beetje hetzelfde tempo had. Hij keek om en zei: “Hee RunningRonald, lekker tempo zo he?” Het was Marnix uit Leiden die Tilburg gebruikte als voorbereiding op de triatlon van Barcelona. We sloten aan bij een groep van nog 3 andere runners waaronder een barefootrunner op VFF.

We liepen lekker op en na 4KM liepen we door een mooi bosgebied, Oude Warande. Na 8KM een lang stuk over de Bredaseweg. Hier liep ik een beetje van de groep weg samen met de loper op de VFF. Het werd warm en de stukken in de zon waren pittig. Ik liep met Effektor compressiekousen van X-Bionic en dat liep echt lekker. Warm had ik het er niet in en mijn kuit die wel wat gevoelig was de laatste dagen voelde ik niet, een aanrader dus. Met de marathon van Leiden ga ik ze weer aandoen.

Met de Effektors aan en een met lekker tempo de 13KM runners inhalen

Na 11KM sloten we aan bij de 13KM lopers en liepen we verder over de Ringbaan. Het continue inhalen van lopers gaf wel een lekkere boost maar ook hier waren de stukken in de volle zon pittig. Na een viaductje ging ik, deze aflopend, versnellen en liep uit op de andere HM lopers achter mij. Na 15KM ging het tegen de wind in maar echt verkoelend was het niet en ik was blij als er weer een stukje schaduw in het parcours zat. Het tempo van 4:10-4:15 zakte een beetje in richting de 4:20-4:25 maar een eindtijd onder de 1:29 wilde ik wel proberen.

De laatste kilometer maar weer even tempo maken en een sprintje bij de finish. Mijn Garmin stopte ik op 1:28:59.55 … hoezo close 🙂
Even uitlopen, wat drinken, uithijgen in de schaduw en jasje halen in de businesstent. Sierd stond daar al fris zijn eindtijd door te twitteren, 1:21:35, 3e plek overal en eerste businessloper! Toptijd. Samen liepen we terug naar de finish om de rest van de RR runners binnen te halen.

Toch leuk, 8e plek tijdens een marathon training 🙂

De klok stond al bijna op 1:45 maar Anneke hadden we nog niet gezien, een minuutje later kwam ze binnen met Frans en Henk. Ze hadden het best zwaar gehad. Dit was overigens Frans’ eerste halve marathon, een mooie prestatie. De klok ging naar de 2 uur en ik hield Merit in de gaten en die kwam ruim 5 minuten eerder binnen en had daarmee een PR onder de 1:56 netto gelopen. Netjes, zeker gezien de warmte. Robert kwam op 2:04 binnen en vond het ook best pittig. Eenmaal compleet konden we weer richting de businesstent om even bij te komen, wat te eten en drinken en te douchen in de Irene Wüst ijshal. De dag werd afgesloten in de zon en een lekker etentje met Merit.

Rondje Tilburg is een mooi evenement, zeker een aanrader. Het RR Runners for ProRun team heeft genoten. Dank aan Rob Pauel dat ik 6 leuke lopers mocht uitnodigen en hen een leuke dag te bezorgen en tegelijk complimenten voor de vlekkeloze organisatie!

Link naar racevideo van MySports>